Manolo logotype

Fredagsinspiration - The Chalk Stripe

Idag låter vi oss inspireras av en av garderobens mest ikoniska kostymer. Vi talar om den kritstrecksrandiga eller Chalk Stripe som den kallas internationellt. Till skillnad från en lite skarpare Pinstripe kännetecknas den av lätt luddiga streck som påminner och just en skräddares krita.

Kostym - Sartoria Formosa, Skjorta - Ermenegildo Zegna, Slips - Drake´s, Portfölj - Frank Clegg, Armband - All Blues, Glasögon - Tom Ford, Bröstnäsduk - Sozzi, Skor - Saint Crispin´s, KlockaCartier

 

Neapolitansk tolkning av brittisk stil är bland det bästa som finns. Här från Sartoria Formosa i ett flanelltyg från Draper´s.

Skjorta från Zegnas egna "Trofeo-cotton".

Portföljen Birmingham i vackert chokladbrunt skinn från Frank Clegg.

Full brogues från Saint Crispin´s i modellen 105.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Måns säger
2016-09-02 13:28 - Anmäl

Perfekt. Bara helt perfekt. Varför jobbar jag inte i City eller Westminster? Får bli nästa liv. I Stockholm sticker outfiten ut liite för mycket. I alla fall i min bransch.
#2 Andreas Weinås säger
2016-09-02 15:14 - Anmäl

#1 - Visst hör det inte till vanligheten i Stockholm men min egen erfarenhet är att vill man så är det bara att köra. Arbetar på ett förlag i Stockholm där genomsnittsklädseln är skjorta och jeans men bär kostym, eller kavaj minst 5 dagar i veckan. Det brukar snarare resultera i positiva tillrop än pikar. Känner man att tredelat är ett lite stort steg så kan man börja med kavaj och byxa.

Livet är för kort för att vänta med att klä sig som man verkligen vill.
#3 Måns säger
2016-09-02 15:40 - Anmäl

Visst är det så. Livet är för värdefullt för att ha tråkigt. Jag har kostym eller kavaj alla dagar, men just krita med väst har jag inte ännu hittat någon som är "jag", förrän nu då. Denna är perfekt. Synd att den inte finns från galge hemma.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.