Manolo logotype

Inför Shoegazing Super Trunk Show - Årets största skoevent 10:e september

Foto: Milad Abedi

Det börjar på allvar dra ihop sig till årets stora skoevenemang i Stockholm för att inte säga Sverige. Kvalitetsskobloggen Shoegazing.se arrangerar för 3:e året i rad Shoegazing Super Trunk Show och vi har tagit pulsen på vår frilansskribent och Shoegazings grundare; Jesper Ingevaldsson.

Hej Jesper, Hur känns det att snart dra igång ett av världens största event för kvalitetsskor för tredje året i rad? 

- Det känns fantastiskt att det har blivit en så stor grej som det har blivit. Att vi i lilla Sverige kan hålla ett event som blir det största i sitt slag i världen, och som det pratas om i allt från USA till Japan

Berätta kort för de som inte känner till begreppet vad det är som händer den 10:e september på Scandic Anglais i Stockholm.

- Det här är helt enkelt en trunk show i jätteformat. I år kommer spanska Meermin, Yanko från samma land, ungerska Vass, Italien-baserade Roberto Ugolini och så japanen Hiro Yanagimachi, ett väldigt brett urval i såväl pris som stil. Det blir också flera andra inhemska utställare, plus ett scenprogram där en av höjdpunkterna är den prestigefyllda finalen av SM i skoputsning. Ställer ut gör också eventets partners, skovårds- och tillbehörsgrossisten Brunngård och väsk- och accessoartillverkarna Oppermann London och Frank Clegg. Till förra årets tillställning kom 900 besökare, så det blir lite av en folkfest i skornas tecken. Arrangerar eventet gör jag tillsammans med Shoegazing-forumets moderatorer Roland Olsson, Joakim Berggren och Adrien Combier Hogg, och vi gör det här helt ideellt.

 

Skor från ungerska Vass. Foto: Milad Abedi

Är det några nya inslag för i år?

- Ja, även om grundkonceptet är detsamma så gör vi mindre ändringar för varje år. Nytt nu är exempelvis att vi har Michael Håkansson som målar patinering på skor live under eventet, och vi avslutar dagen med en öppen frågestund där Daniel Wegan från Gaziano & Girling, bespokeskomakaren Janne Melkersson och Skoaktiebolagets grundare Patrik Löf svarar på vad helst besökarna kan tänkas vilja veta. Det kan nog bli intressant.

 

Skor från brittiska Gaziano & Girling.

Varför tycker du att man skall besöka Shoegazing Super Trunk Show?

- Dels får man möjlighet att se, prova och köpa skor från tillverkare som annars inte är särskilt lättillgängliga i Sverige. Exempelvis populära Meermin går bara att handla i deras butik i Madrid eller online med ofta ganska långa väntetider, och bespokeskomakaren Roberto Ugolini och Hiro Yanagimachi har man behövt besöka Florens eller Tokyo för att kunna beställa från, om man inte haft turen att kunna besöka någon av det fåtalet trunk shows de gör annorstädes. Sedan är det också ett fantastiskt tillfälle att träffa andra skointresserade och folk från branschen. Det har ju blivit lite av en samlingsplats, och allt är tillgängligt för alla, så exempelvis på middagen blandas skonördar med skomakare, agenter och andra från Sverige med de internationella utställarna. 

 

Förra årets event som besöktes av över 900 personer.

Vad ser du mest fram emot med eventet?

- Det är alltid spännande att se hur mottagandet är av de märken som är här för första gången. Inte minst är jag väldigt glad över att vi får hit Hiro Yanagimachi. Japan är idag på många sätt det land som driver utvecklingen inom kvalitetsskosfären, och han är en av pionjärerna där med fantastiskt hög nivå på sina skor. Under super trunken kör han en så kallad Pattern Order Fair där man har ett mindre utbud av läster, modeller och material att välja på, men i gengälld kan priserna hållas lägre och vara lite mer lättillgängliga. 

 

Fantastiska skor från japanska Hiro Yanagimachi.

All information om eventet hittar ni HÄR.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 oscar säger
2016-08-30 12:00 - Anmäl

Jag har en skofråga gällande vård och skötsel av s.k. burnished calf, har införskaffat ett par C&J i just detta som behöver lite omsorg. Naturell Saphir Creme 1925?
#2 Andreas Weinås säger
2016-08-30 12:51 - Anmäl

#1 - Burnished calf syftar oftast till att tillverkaren använt en poleringsmaskin som genom hög friktion "bränner in" en färgförändring i lädret. Det görs vanligtvis i skons tåparti och ger en mörkare ton.

Beroende på vad du vill uppnå kan du välja att vårda en sådan sko på lite olika sätt. Min egen erfarenhet är att denna Burnishing är mer permanent än ex antiquing som är målad på skon och kan släppa om man använder vissa krämer.

En naturell kräm som Saphir Creme 1925 kommer låta skon åldras naturligt och öppnar för en del naturliga skiftningar. Kombinera med Pate de Luxe (wax/polish) i aningen mörkare nyans än skon så förstärks denna effekt ytterligare.

Vill man istället motverka naturliga skiftningar och behålla skons ursprungliga nyans i ett mer enfärgat utförande så rekommenderar jag en kräm med färg i samma serie och en nyans aningen ljusare än skon. Kombinera med en neutral Pate de Luxe för glans och skydd.
#3 oscar säger
2016-08-31 15:06 - Anmäl

Stort tack för svaret Andreas!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.