Manolo logotype

Ring Jacket AW/16

Vi fortsätter vår bevakning av höstens kollektioner och idag är det dags för japanska Ring Jacket. När vi visade vårens kollektion för några månader sedan var responsen extremt bra och höstsäsongen lär knappast göra någon besviken.

Färgmässigt är det stort fokus på blått i såväl kavajer som kostymer. Kavajerna är inte sällan kombinerade med benvita byxor och har ett djup och textur i form av fiskbensmönster, rutor och kritstreck.

I övrigt är det likt våren en sober färgskala i brunt, grått och beige som inte bara är väldigt mångsidigt och lättmatchat men som också passar de flesta män. 

Grövre kavajtyger kan kombineras med lediga chambray eller denimskjortor och kompletteras med eleganta scarfs i lyxiga material.

Nedan följer en total bildkavalkad från Ring Jackets senaste lookbook. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj Kostym

#1 jj säger
2016-08-29 15:19 - Anmäl

Test
#2 Overkligt snyggt säger
2016-08-29 15:56 - Anmäl

Rubber
#3 Alex säger
2016-08-29 16:08 - Anmäl

Galet snyggt! Köpte en udda kavaj från RJ förra året i seoul! Underbar! Inge som hört om en återförsäljare på g i Sverige/Europa?
#4 Simon säger
2016-08-29 18:54 - Anmäl

Galet bra! Vad håller de för prisnivå?
#5 random säger
2016-08-30 10:12 - Anmäl

Mycket snyggt.

#4: På The Armourys webshop kostar en uddakavaj ca 1 000 dollar (avrundat nedåt) och en kostym mellan 1 700­2 000 dollar. Priset ligger nog i linje med att de har bland det bästa du kan köpa i material samt konstruktion i RTW.

När jag besökte the Armoury NYC i somras fingrade jag på lite av deras produkter; det är en
helt fantastisk kvalitet. Nästa besök ska jag se till att vara aningen tätare... :D
#6 jj säger
2016-08-30 14:47 - Anmäl

Kommentar till Andreas:

Stort tack för dina alster. Jag läser med glädje. Jag har tänkt på en liten detalj som ofta återkommer i dina artiklar och kommentarer. Du använder då och då ordet "insteg". T.ex. kan du beskriva en klocka eller ett skomärke som instegsmodeller. När du gör det så gör du ett antagande om att man senare kommer vilja köpa något annat eller dyrare. Att man automatiskt kommer nörda ner sig mer djuplodande och lägga mer pengar och energi på framtida köp.

Personligen så känner jag mig lite stött (barnsligt jag vet) när t.ex. ett visst märke som jag tycker mycket om beskrivs som ett instegsmärke. När det kommer till t.ex. skor så har jag gått varvet runt från att ha börjat med typ prisnivå Loake, utforskat de kända RTW-märkena och toppat med ett par StC för att landa i att jag är helt nöjd med segmentet Loake. När det kommer till klocka så köpte jag för ca tre år sen en DJ vilket av många beskrevs som en instegsmodell. Jag har inte intresserad mig mer för klockor. Jag kommer inte köpa en dyrare modell. Så för mig är det inget insteg till "tyngre" grejer.

Annars i all vänlighet så är du en utmärkt skribent!
#7 Andreas Weinås säger
2016-08-30 15:50 - Anmäl

#6 - Först och främst vill jag rikta ett stort tack för de vänliga orden.

Angående "Insteg" i form av märken eller modeller så är det på inget sätt ett uttryck jag ser som negativt. Tvärtom skulle jag vilja säga då det i mina ögon syftar till något som varit en bidragande orsak till att man fastnat för eller gett sig in på ett område (klockor, skor, kläder etc). Ofta rör det sig om produkter med lite lägre pris då man av naturliga skäl kanske känner att steget från limmade plastskor runt tusenlappen till Saint Crispin´s för 13 000 kr är väl långt. Med det sagt så har jag enorm respekt för just dessa "instegsaktörer" för enligt mig är det en större vinst när någon går från ex Din Sko till Loake än från Loake till Edward Green. De extra tusenlapparna mellan ett par limmade skor i plastskinn och ett par vettiga randsydda läderskor är i min mening värt varenda krona.
#8 Fredrik säger
2016-09-26 13:24 - Anmäl

Första gången jag tycker att en kollektion sett såpass genomarbetad och stilfull från första till sista bilden att jag kände mig manad att kommentera. Sådana här artiklar som gör att man önskar att plånboken var lite tjockare!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.