Manolo logotype

London Undercover x Slowboy

Att använda sig av illustratörer i sina kampanjer är inget nytt. Vi berättade i fjol om när Drake´s London lät den Tokyobaserade tecknaren Akira Sorimachi skissa företagets lookbook för vårkollektionen. Idag tänkte vi visa ett annat lysande exempel på hur man kombinerar det kreaktiva tecknandet med mode på ett mycket bra sätt. Sambetet är mellan illustratören Slowboy och paraplytillverkaren London Undercover.

Slowboy, eller Fei Wang som han heter är en kinesisk illustratör som idag jobbar med marknadsföring i London och som kommit att bli ett mycket känt namn i sociala medier för hans skisser av kända #menswear-profiler. Han distinkta stil är väldigt lekfull och påminner om Herge´s Tintin, Kazuo Hozumi´s Ivy Boy och Leslie Ward (aka Spy´s) äldre illustrationer för Vanity Fair.

London Undercover gav Slowboy i uppdrag att illustrera företagets kunder bärandes på sina paraplyer. Resultatet blev lyckat och mynnade ut i en rad olika karaktärer med olika stil i olika situationer.

Företaget själva blev så pass nöjda att man kan köpa de limiterade skisserna i deras webshop för 60 GBP styck. De finns endast i en begränsad upplaga om 25 stycken av varje och de är alla signerade av Fei själv. 

 

Vi har tidigare berättat om London Undercovers paraplyer här på Manolo. En kort sammanfattning är att det rör det sig om produkter av hög kvalitet till ett relativt överkompligt pris och där man lyckats kombinera ett bra hantverk med en intressant design. Nyligen lanserade de även tre rätt så unika modeller under namnet D-Lux. Det är paraplyer som har inspirerats av franska arbetares indigoparaplyer från början av förra seklet. De har låtit tillverka en speciell denim twill-väv som är vattentät. Själva skaftet och handtaget har sen fått en lyxig känsla. Skaftet i sig är i solid hickory med detaljer i sadelläder vilket ger en tung och gedigen känsla. För att förstärka workwearkänslan har de sparat en liten bit av selvedgekanten från jeansen på insidan.

Tillverkningen sker för hand i deras ateljé i London och priset för denna lyxigaste av deras paraplyer ligger på ca 2 000 kr.

 

Modellen D-Lux.

Fei Weng aka Slowboy.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 Tante Mutti säger
2016-08-16 10:11 - Anmäl

Den där vattentäta denim twill-väven skulle ha fler användningsområden i tex lätta jackor eller väskor, -snygg.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Reportage – TLB Mallorca Artista

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Patek Philippe...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen