Manolo logotype

Inspiration från Instagram - Luca Rubinacci

Idag vill vi lyfta fram en av de största ikonerna inom #menswearmodet de senaste åren. Luca Rubinacci är arvinge och kreativ chef för anrika neapolitanska skrädderiet Rubinacci. Hans förkärlek för färg och mönster har gjort honom till en av de största stilikonerna som ständigt jagas av streetstylefotografer.

@luca_rubinacci inspirerar via egna outfits och färgkombinationer men ger oss också inblick i livet på semestern, både i skidbacken och på sandstranden. Missa inte hans karmismatiska videos som illustrerar hur man knyter en slips eller fluga samt hur man enkelt viker en kavaj inför semesterresan. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 OlleBolle säger
2016-08-13 10:24 - Anmäl

Rubinacci senior på sista bilden klär sig bra, men sonens stil är helt hopplös. En riktig pajas. En del tycker säkert att det är "lekfullt" eller "sprezz", men jag kan inte uppfatta det som annat än... skitfult och vulgärt.
#2 Halmstad säger
2016-08-13 10:57 - Anmäl

#1
Au contraire

Det är ett tecken på fenomenal stilkänsla att ta ut svängarna som Luca gör (inte speciellt mycket i ovanstående bilder egentligen) och ändå likt en simhoppare landa med sträckta vrister och perfekt nedslag.

Jag vet inte om OlleBolle hör dit - men personligen har jag väldigt svårt för den svenska/skandinaviska ängsligheten förklädd som återhållsamhet som ständigt kallar dem som inom uppklädd, klassisk stil utmanar gränserna för pajaser och clowner. Jag kan inte tolka det annat än som ren avundsjuka eller att man helt enkelt inte förstår vad som är manlig stil i kontrast till perfekt sittande ämbetskläder i variationer på marin och grått.
#3 Fredrik säger
2016-08-13 13:06 - Anmäl

@Halmstad - instämmer till fullo med dig och hade inte kunnat formulera mig bättre! Luca är, kanske den skickligaste offentliga personen att bemästra konsten att kombinerer klassiskt med samtida. Jag tycker att han gör det på ett makalöst snyggt sätt.
#4 Hedåsgatan säger
2016-08-13 14:01 - Anmäl

Håller med #2 o #3. @1 OlleBolle, vad är det som gör att senior på sista bilden klär sig bra?
#5 Zeb säger
2016-08-13 14:35 - Anmäl

Håller med @Halmstad till 100%. I Sverige är man ju färgglad när man har kombinerat en grå kostym med en marinblå slips :-)

Luca verkar ju i en annan kontext och miljö än vad svensken i gemen gör. Historien, arvet, miljön, klimatet, lynnet, ekonomi, social tillhörighet, mode (listan kan göras lång) etc är faktorer som påverkar hur människorna klär sig. Jag säger inte att den italienska klädstilen är bättre än den svenska och vice versa men man kan inte avfärda någon som pajas bara för att vederbörande har på sig kläder som inte går i färgerna marinblå eller grå.
#6 Andreas Weinås säger
2016-08-13 14:37 - Anmäl

Är inte halva charmen med stil att den kan variera från person till person och att det inte finns en sanning för vad som är god stil. Jag hade själv inte varit bekväm i Lucas flamboyans men uppskattar det han bidragit med enormt. Kan själv säkert tituleras som allt från flamboyant till ängsligt återhållsam men i slutändan måste man ju utgå från vad man själv gillar då det är omöjligt att behaga alla.
#7 OlleBolle säger
2016-08-13 15:11 - Anmäl

#4 Rubinacci senior klär sig bra därför att kläderna sitter utmärkt och är harmoniskt kombinerade. Sedan är det förvisso fullständigt ospännande.

Hoppas övriga inte missförstår mig - jag har inga problem alls med en lekfull och extravagant stil. Tvärtom. Det finns många som lyckas finfint med att vara samtida Beau Brummells (ex. Massimiliano Mocchia di Coggiola, David Zyla,Hamish Bowles eller Gay Talese). Men det Luca gör tycker jag inte alls är snyggt. Ett rep som skärp? Jeansskjorta till kostym? Tio pråliga armband på en man? Nä.
#8 John säger
2016-08-13 17:33 - Anmäl

The colours and patterns all do match and his combinations are astonishing. They may not be everyone's cup of tea, but the scene is Italy with a lot of sunlight and showing off. And hey, he's the tailor's son. Perhaps he changes clothes after the photo session?
#9 Mumsfilibabba säger
2016-08-13 19:13 - Anmäl

Jag skulle nog också säga att Luca Rubinacci är en pajas. Missförstå mig inte, jag älskar människor som moderniserar och bryter stilregler. De är långt mycket bättre än anglofiler som sitter och bevakar "stilregler" som dogmer. En som har lyckats modernisera herrmodet på ett mycket lyckat sätt är modegeniet, Brunello Cucinelli. Han har lyckats kombinera dubbelknäppt kavaj med cargobyxor och utvecklat stora såväl som små herrdetaljer.

Luca Rubinacci däremot. Han tycks totalt sakna baktanke, stilkänsla och smak. Istället slänger han på sig det mest bisarra och udda (fula) han kan hitta; och i något "appeal to authority"-försök kan han enkelt avfärd alla invändningar med att han är arvtagare till Rubinacci skrädderiet. Hans färgkombinationer och materialval skapar alltid en osämja i helheten.

Och för att bli ovänner med alla, Massimiliano Mocchia di Coggiola ser ut som en karikatyr av monopolgubben och hur en fattiga person tror att en rik person ser ut.
#10 Fredrik säger
2016-08-13 19:58 - Anmäl

Visst är det härligt hur något så trivialt som kläder är så viktigt för många av oss. Vi spendera mycket pengar, tankar och tid att att gygga en garderob och klä oss för att se bra ut och framförallt för att må bra.

Att det finns allmänna regler, som kan brytas (om man förstår att man göra det och är bekväm med valet) vet vi nog alla 2016, men jag tycker att Andreas kommentar ovan sammafattar vad det handlar om - det vi själva trivs i. Åsikterna om Lucas stil må gå isär, men han verkar oerhört bekväm i sig själv och det beundarar jag honom för.
#11 Halmstad säger
2016-08-14 10:27 - Anmäl

Så här. Med risken för att psykologisera i överkant.

En viktig del i att LR lyckas bära upp det han har på sig är hans attityd, att han trots allt ser otroligt avslappnad ut i kontrast till många andra som gärna vill synas, personer som stryker runt med en enorm halsduk eller stor pettson-hatt, gravallvarliga eller med något förnöjt monalisa-leende. LR skrattar på varenda jävla bild (bara det är ju "störande") och verkar ha ett otroligt självförtroende och vara bekväm med sig själv.

Motsägelsefulla och svepande invändningar mot klädvalen ovan i kommentarerna tyder en del på att de är *personen* man retar sig på i första hand.
#12 Antiglobalist säger
2016-08-14 17:50 - Anmäl

Rubinacci jr > Rubinacci sr
Rubinacci jr >> Brunello Cucinelli
Rubinacci jr >>> Hamish Bowles

Den fula hatten och de tio armbanden undantagna.

Mocchia di Coggiola är som Rubinacci, fast för 1910-talet. "Avslappnad" var inte på modet då.
#13 Tante Mutti säger
2016-08-16 10:23 - Anmäl

Junior är lite för sprezzo för min egen smak och håller med om armbanden som flera nämnt ovan, -vuxna män bör generellt inte ha armband (om de inte är gåvor från ett eget barn i förskoleålder, då kan det vara ok). Sammetsloafers med rosett är inte heller i min smak.

Gianni Lucacacci på bilden med kavajfordret, har han en handske eller en zombie-hand? och damklocka? Ser konstigt ut.
#14 Mocka säger
2016-08-16 15:01 - Anmäl

Jag får nog ställa mig mot samtliga här på åtminstone någon punkt.
R. Senior på sista bilden har i min mening en förvånansvärt tråkig och fantasilös ytstyrsel. En total avsaknad av någon som helst kontrast mellan plaggen i sin unisona blekgråhet så han mer ser ut som en from fripastor snarare än en luttrad modedignitet.
Sonen verkar mest vara en glad pajsare som lite fötts in i rollen som "modeikon", snarare än att han faktiskt besitter någon speciell fingertoppskänsla, klär sig väl, eller ens originellt.
Såvida han då inte var den första med fenomenet 'massvis av armband', i vilket fall han må ha varit en genuin modeförebild för många sprezz-fantaster de senaste åren. Dock inte mig i det minsta.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen