Manolo logotype

Custom made jeans från SOSO - Del II - Resultatet

I förra veckan kunde ni läsa om det svenska märket SOSO Clothing som erbjuder en gedigen tjänst på nätet där man kan specialbeställda jeans genom ett antal val. För att man som kund skall få önskad passform så har de ett antal modeller att välja på. Detta tilltalade mig som har svårt att hitta jeans som sitter så som jag önskar. Jag valde därför att köpa ett par och tankarna kring dessa och resultatet får ni ta del av idag.

Bakgrunden var alltså att jag börjat bära jeans allt oftare och har haft svårt att hitta modeller som jag gillar. Dels vad gäller utseendet och dels vad gäller passformen. Kanske kunde denna tjänst som SOSO erbjuder vara en lösning? Som framgick förra veckan så registrerade jag mig på företagets hemsida för att ta del av deras nyhetsbrev och fick då 25% rabatt på mitt första köp vilket var generöst.

Mitt val föll på ett vintage indigoblått japanskt Kaiharatyg i 13oz och med ganska sparsmakad design, dvs rätt få tillval. Jag gillar enkla och cleana jeans helt enkelt.

Efter att ha följt företagets måttguide på deras sida så valde jag ut ett par jeans hemma som jag gillar och tog alla mått på dem. Enligt SOSO guide så skulle modellen Straight Jeremy vara närmast vad jag sökte fast med aningen högre midja vilket vara var ett stort plus för mig.

Efter att ordern lagts tog det ca 4 veckor innan jeans kom hem med DHL direkt från Bangkok. Priset landade på ca 1100 kr med frakt och rabattkod vilket är kusligt bra för denna typ av produkt.

 

Jeansen redo för avprovning.

Mitt första intryck av jeansen när de kom var enligt förväntningarna, mycket bra. Passformen var super bortsett från midjan som var aningen stor. Jag lämnade därför in dem hos en ändringssömmerska som tog in midjan ca 3.5 cm samt lite ner över baken i sömmen för att det inte skulle se märkligt ut. Efter detta är de perfekta. Frågan är om jag vid nästa order skall gå ner en storlek för att midjan skall bli bra? Troligtvis inte då även lårvidden ändras vilket jag inte vill. För mig är det bättre att kalkylera med 250 kr till i ändringskostnader för att få dem perfekta.

För en order till blir det garanterat då jag fick blodad tand. Jag köper hellre dessa och betalar samma pris som för ett par vanliga jeans i butik då man kan skapa en unik modell och look som är svår att hitta annars. Ett stort plus är att utbudet av denimtyg är så stort.

 

Selvedgekant.

När jag började min order trodde jag att det rörde sig om en måttsömnadstjänst liknande den Luxire har för andra byxor och plagg. Det är det inte...

Det rör sig främst om att man designar jeansen och väljer en färdig modell som passar efter ens mått. Det går dock mot en extra kostnad att göra förändringar på standardmåtten. Det blir lätt ganska kostsamt om man vill ändra mycket men är dock fullt möjligt. 

De har börjat erbjuda hjälp i butiken i Umeå för helt måttsydda jeans. Så detta är kanske en tjänst som kommer på sikt. Då utbudet och modellerna är så pass många tror jag ändå att man kommer ganska långt med det som erbjuds idag.

Personligen har jag ärligt svårt att se varför jag skulle köpa andra jeans än dessa fram över. Jag är väldigt nöjd med utseende, passform och detaljnivå som i relation till pris är mycket bra.

 

Resultatet framifrån.

...i sidled.

Samt bakifrån.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Guide

#1 Ramb säger
2016-07-26 16:03 - Anmäl

Grymt, absolut värt att prova
#2 Jonas70 säger
2016-07-26 16:53 - Anmäl

I snittet påminner de en hel del om Levi's Vintages modell 501Z 1954. En personlig favorit.
#3 c säger
2016-07-26 17:59 - Anmäl

Kul! Jag har kämpat runt i rådenim-träsket en sväng nu & det är ett helvete kombinerat med både upp & nedgångar i vikt... Fungerar inte mina LVC till hösten är det där ett väldigt vettigt alternativ.

Återkom gärna med hur du upplever byxorna efter användning, samt hur pass mycket jeansen töjer sig för just dig.

Och... Det går inte att kommentera på er sida via min iPhone. "Du fyllde inte i ett svar på frågan" står det - trots att rätt svar givetvis. Det har hänt mig flera gånger.
#4 Jonas70 säger
2016-07-26 18:39 - Anmäl

+1 på problem att kommentera i iPhone.
#5 Andreas Weinås säger
2016-07-26 19:56 - Anmäl

#3 & #4 - jag har upplevt liknande problem tidigare själv men inte den senaste tiden. Skall be vår tekniska avdelning att titta närmare på det.
#6 leChat säger
2016-07-26 23:05 - Anmäl

Något jag tycker är synd är om man går in på en artikel via FB så kan man ej se kommentarer eller kommentera. Är detta något ni kan styra över?
#7 Jonas E säger
2016-07-27 00:08 - Anmäl

Vore trevligt om man i framtiden kan justera midjemåttet. Jag vill ju gärna inte behöva klippa upp tygbiten som sitter kring livet på ett par jeansbyxor. Den detaljen är typisk för jeans, för mig i alla fall.

Jag kommer definitivt pröva den här tjänsten trots det.
#8 Paul W H säger
2016-07-28 10:14 - Anmäl

#7 - Precis, hoppas ingen får för sig att det är samma sak att justera midjan på ett par jeans som på ett par "traditionella byxor", för de är inte sydda på det viset. Det finns inget extra tyg att ta av för att lägga ut, och det finns ingen söm att sprätta i linningen, utan man måste klippa sönder dem.
#9 Joel säger
2016-07-28 19:51 - Anmäl

#7 - Du kan, redan nu, justera midjemåttet. Du kan justera i princip varje mått på jeansen.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen