Manolo logotype

Veckans Videotips - John Mayer om IWC Big Pilot

För ett par veckor sedan tipsade vi om vår favoritvideo från den eminenta klocksajten Hodinkee där grundaren Ben Clymer pratade klockor med John Mayer. Nyligen släppte Hodinkee ytterligare en video där Mayer går på djupet i historien om en av klockvärldens klassiker: IWC Big Pilot.

Att John Mayer är en av världens mest kända klocksamlare råder det ingen tvekan om. Hans kollektion omfattar allt från Rolex och Patek Philippe till Casio G-Shocks. Mayer har sedan början av 2000-talet haft en stor kärlek till just IWC och deras Big Pilot som enligt honom själv är en av de klockor han håller högst i sin kollektion. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Tony Johansson säger
2016-07-17 12:40 - Anmäl

Hej Andreas,

Vad är ditt egna förhållande till Big Pilot? Hur tycker du att den bärs bäst och vilka referenser tycker du bäst om själv (5002, 5004, 5009)?
#2 Andreas Weinås säger
2016-07-17 18:59 - Anmäl

#1 - Jag gillar allra mest originalet från 40-talet även om den är i princip obärbar pga storleken. Big Pilot är en klassiker som hör hemma bland klockhistorien främsta. Jag själv har avstått modellen främst för att den bärs för stort för mina handleder. Hade jag valt någon hade jag nog gått på 5002.

För de som likt jag har mindre handleder kan jag rekommendera IWC:s fantastiskt fina pilotklocka på 36mm som lanserades tidigare i år.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen