Manolo logotype

5 favoriter från Orlebar Brown

Orlebar Brown har på relativt kort tid kommit att bli ett självklart alternativ för stilintresserade män på stranden. De har i min mening tagit en liknande position inom badmode som Common Projects har inom sneakers. Rena linjer, hög kvalitet och lyx utan logotyper.

Orlebar Brown är främst kända för sina badbyxor. En produkt som skiljer sig lite mot många av konkurrenterna då man valde att satsa på en design som påminner en hel del om skräddade byxor. Vi ser exempelvis så kallade side adjusters istället för resår i midjan vilket ger ett lite mer dressat intryck. 

Orlebar Brown är dock betydligt mer än bara badbyxor. Man har t om gått i spetsen av den trend som vi tycker var allra störst under sommarens Pitti Uomo-mässa: Pikétröjan!

Det rör sig inte nödvändigtvis om de mest klassiska pikéerna alá Lacoste och Ralph Lauren utan snarare modeller inspirerade från 50-, 60- och 70-talet. Gärna med så kallad Bowlingkrage eller i frotté. 

Vi har valt ut våra 5 favoriter från företagets nuvarande kollektion. 

Bulldog Navy

 

Den ultimata badbyxan. Enkel, mörkblå och snygg på i princip alla.

 

Bulldog Roc Pool

 

Något för de lite mer vågade. Orlebars helt galna mönsterpassning kommer verkligen till hand i den här modellen som illustrerar poolen på Hotel du Cap/Eden Roc i södra Frankrike 1969.

 

Round Neck T-shirt Grey Melange

 

En grå, vit eller marinblå t-shirt av god kvalitet och passform bör alla män ha i sin garderob.

 

Felix Fine Striped Amalfi Polo Shirt

 

En riktigt fin smalrandig piké med mjuk krage.

 

Terry Denim Towelling Polo

 

Modellen Terry i frotté som blivit omåttligt populär de senaste åren och drar tankarna åt Sean Connery i de tidiga bondfilmerna från 1960-talet.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Orlebar Brown
#1 Dunker säger
2016-07-13 13:28 - Anmäl

En annan klar favorit från O.B. är deras solglasögon med samma uppdaterade retrokänsla som en del av plaggen
#2 JFK säger
2016-07-13 13:40 - Anmäl

Jävlar vad snygga grejer. Dock tyckte jag att Dickie Greenleaf-pikén (blåmelerad med marinblå krage och ärmar) var helt orimligt dyr för 195 pund. Men episkt snygg.
#3 Bruno säger
2016-07-13 13:53 - Anmäl

Jag har en frottepique från OB. Mycket nöjd.
#4 Johan säger
2016-07-13 15:33 - Anmäl

Har frottépike i både vitt och marinblått samt de marinblåa bulldogbadbyxorna.
Riktigt schyssta grejer. Allt är inne på säsong två nu och kvaliteten verkar kanonbra hittills.
#5 DT säger
2016-07-13 22:11 - Anmäl

Jag köpte också en OB Terry-piké för något år sen men anser att kvaliteten ligger ungefär på H&M-nivå, känns inte som något för 1200 kr. Formlös, dåliga sömmar och snabbt noppig. Skön att ha hemma på lördagsmorgnar eller när jag ska med barnen till badet, men inte värd priset. Paul&Friends har f.ö. en nästan exakt likadan för halva priset. Jag är dock rätt sugen på ett par OB badbyxor.
#6 D-man säger
2016-07-14 14:54 - Anmäl

#5, i min mening trista färger och dålig lyster på Paul & Friends-frottépikétröjor.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.