Manolo logotype

Nya modeller från Crockett & Jones

Klassiska skoföretag är traditionellt sett inte kända för säsongskollektioner. Ofta är det modeller som funnits i företagens arkiv i decennier och titt som tätt dyker en gammal klassiker upp i utbudet igen. Crockett & Jones har dock för vår/sommar 2016 introducerat en rad nya modeller.

Crockett & Jones är en av Englands främsta skoproducenter och ett företag som utgör stor del av försäljningen i Sverige när det kommer till kvalitetsskor. 

För säsongen är det en rad modeller som introducerats i kollektionen.

Balfour - En Split toe derby med handsydd tåsömm. 

Lichfield - En tasselloafer med wingtipsöm och broguemedaljong i tån. 

Winston - En cutaway single monkstrap med broguemedaljong i tån. 

 

Truro - Sneaker som produceras i samma skinnkvalitet och randsydda konstruktion som övriga kollektionen. 

 

 

Även klassiska modellerna Edgware och Westbourne får en uppdatering i marinblå och grå kalv. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

Andra artiklar om varumärkena: Crockett-&-Jones
#1 EB säger
2016-07-12 11:47 - Anmäl

Merparten av mina skor kommer från C&J (HG) och blir väldigt sugen på Winston-modellen men prisutvecklingen på C&J gör mig väldigt tveksam. Känns som att Carmina, Enzo Bonafe och Vass erbjuder så mycket mer för pengarna i dagsläget.
#2 Andreas Weinås säger
2016-07-12 12:09 - Anmäl

#1 - Jag förstår hur du tänker och de du nämner gör onekligen väldigt prisvärda skor. Samtidigt tycker jag ibland det blir för mycket fokus på att få ut maximal teknisk kvalitet vs krona spenderad. Det är viktigt att inte glömma de två kanske viktigaste aspekterna vid ett skoköp.

1. Hur sitter skon på min fot? Om inte lästen passar just dig så spelar maskinrandsytt vs handrandsytt etc mindre roll.

2. Estetiken. Om du verkligen föredrar designen och estetiken hos en tillverkare kommer alla de nämnda ovan att hålla tillräckligt god kvalitet för att du skall få gott om användning för skorna. Min egen erfarenhet säger att det är bättre att lägga aningen mer och köpa den man verkligen helst vill ha än att köpa en liknande modell men som inte är exakt lika snygg för att den är mer prisvärd.

Med detta sagt så kan ju både passform och estetik vara bättre även hos de prisvärda alternativ du nämner ovan så jag menar bara att man inte skall stirra sig blind på teknisk kvalitet utan första och främst utgå du och dina fötter trivs bäst i.
#3 JM säger
2016-07-12 12:09 - Anmäl

Kul initiativ med randsydda sneakers! Förmodar att detta möjliggör att sulbyte, och därmed längre livslängd, blir verklighet i sneakerriket?

Men: är det bara jag som tycker de ser hysteriskt töntiga ut med klacken?
#4 EB säger
2016-07-12 13:21 - Anmäl

Jag håller definitivt med dig om passformen. Det är A & O. Inte bara en fråga om komfort men än mer om ens hälsa. Jag tror dessvärre att det är en aspekt som många inte tänker på i början när man börjar intressera sig för traditionella skor.
#5 Halmstad säger
2016-07-12 14:08 - Anmäl

C&J har förvaltar den tråkiga kombinationen av passform och estetik på så sätt att sorterar man det totala skoutbudet på breda läster (kanske x-tra smala också) så får man ett estetiskt trist urval av modeller och färger. Men det är de inte alls ensamma om.
#6 Jacob säger
2016-07-12 17:18 - Anmäl

Gillar split-toen skarpt. Sneakern var också ganska häftig men tror jag håller mig till vita eller de i tyg om jag vill ha en sneaker.
#7 lano säger
2016-07-12 19:09 - Anmäl

C&J är en fantastisk skotillverkare. Få andra som levererar lika hög genomgående kvalitet tycker jag. Är lite ambivalent till sneakern. En kul satsning så klart men kan tycka att den "klassiska" speakern med logotyp, starka färger etc har sin plats. Ser egentligen inget tillfälle då sneakern ovan skulle passa bättre än den fina split-toe derbyn...
#8 Anonym säger
2016-07-15 11:52 - Anmäl

Som alltid från C&J ser det gediget och välgjort ut. Men det känns som dom har fått slut på bra nya idéer och nu plockar fram de dåliga nya idéerna istället.

Att kombinera olika skomodeller i en, som brogues plus tassels här, tycker jag blir som när man var liten och blandade coke och fanta i tron att det skulle bli dubbelt så gott. Och deras randsydda sneakers gillade jag inte heller - en sneaker kan gärna vara påkostad men ska ju vara casual. C&J verkar dra formspråket nästan mot en kompromisslösning, typ sneakers som man nästan kan bära till ett styrelsemöte. Återigen, ett plus ett kan bli mindre än två.

Det blir mycket bättre när dom gör sin take på en klassisk, "vanlig" sko som split toen ovan.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.