Manolo logotype

Sommaren 6 snyggaste slippers

Vi har skrivit en hel del om skor för sommarhalvåret och senast var det sneakers som var i fokus. Idag vill vi titta närmare på ett område som faller precis mellan de ledigaste tofflorna och den mer dressade loafern. Vi pratar om slippers som blivit allt mer populär att bära på stan som i hemmet.

Kategorin slippers förknippas främst med ett par faktorer. De har först och främst ingen knäppning eller snörning likt loafern men har också en tunnare profil i såväl ovandel som sula. Det rör sig ofta om en durksydd eller ibland limmad konstruktion och ett ovanskinn som helt saknar foder vilket ger en ledig och somrig känsla. 

Exempelvis hittar vi de klassiska Albert slippers i sammet som med fördel kan bäras till en informell smokingfest eller de karaktäristiska Belgian slippers med en liten diskret rosett över vristen. 

Något man ser i allt större utsträckning är bärandet av dessa skor även till ledigare kostymer. Det är ofta oerhört bekväma modeller som kan ge en elegant kontrast till exempelvis en lite skrynklig linnekostym. 

Vi har valt ut våra favoriter från lite olika aktörer. 

Belgian Shoes

 

Originalet från Belgian Shoes i linne. Skon handsys med en konstruktion som bygger på att man vränger skon in-och-ut.

 

Edward Green

 

Nätta slippers av modellen Portland från Edward Green.

 

Rubinacci

 

Rubinaccis version av Belgian slippers.

 

Stubbs & Wootton

 

Flätade slippers från Stubbs & Wootton.

 

Bow-Tie

 

Belgians från Bow-tie i mörkbrun mocka. (även översta bilden)

 

Christian Kimber x Eidos Napoli

 

Ofodrad modell från Christian Kimber i samarbete med Eidos.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 Alexander säger
2016-07-08 11:07 - Anmäl

Sitter med ett par Portland på just nu, dock i den vanliga släta loafermodellen, utan tassel eller penny-band. Helt fantastiskt mjuka, eftersom de är ofodrade. Kan varmt rekommendera dem!
Satte dock på små gummisulor från Vibram på, eftersom en singel-sula annars skulle slitas snabbt i grus och liknande...
#2 Andreas Weinås säger
2016-07-08 15:39 - Anmäl

#1 - Roligt att höra. Tycker modellen är riktigt fin och alla dessa alternativ listade i inlägget bör man nog räkna med att lägga en tunn slitsula på då de precis som du säger är väldigt nätta i lädersulan.
#3 JP säger
2016-07-12 09:02 - Anmäl

Slippers till shorts?
#4 Andreas Weinås säger
2016-07-12 12:10 - Anmäl

#3 - Personligen säger jag Absolut! Jag bär mina slippers till i princip allt från badshorts till smoking. Sen är det självklart upp till var och en vad man är bekväm i samt vilket utförande vi pratar om.
#5 Spike säger
2016-08-03 20:47 - Anmäl

Soorry gubs! Jag bär gärna loafers men dessa är för feminina för min smak...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.