Manolo logotype

Våren 2016 från Nikben

Vi är inne i juli och det är hög tid för säsongens badmode. Idag skall vi titta närmare på vårens och sommarens kollektion från svenska Nikben. En satsning på färg och lekfullhet inte bara i produkter utan även i företagets inspirerande kampanjer.

Bakom företaget Nikben står svenske Nicklas Abrahamsson (Nik) och Benjamin Lega (ben). De träffades under en resa till Spanien för flera år sedan och blev snabbt vänner. 

Sen företagets första kollektion förra våren där majoriteten tog inspiration från det pastellfärgade strandlivet vid Medelhavet och Hamptons på 1950- och 60-talet har man för säsongen lanserat ytterligare 9 prints.

Filosofin bakom varumärket är att utveckla konceptet av färgglada och lekfulla mönster men att ta det till nästa nivå. Att inte bara välja små blommor eller djur utan ett större statement som donuts, ägg eller varför inte sushibitar som en hyllning till japanska sushimästaren Jiro Ono. 

Företaget har expanderat imponerande snabbt och finns i nuläget i 17 länder världen över. 

Badbyxorna kostar i regel 95€ och finns alla att köpa via företagets webshop.

Vi är inte i branschen för att sälja badkläder. Vi säljer drömmar om sommar, sol och lyckliga stunder. Denna kollektion är ett bevis på allt detta med prints som är mer glada och färgstarka än någonsin. - Benjamin Lega, medgrundare av Nikben.

 

Modellen Copkilla i ljusblått med små donuts.

Modellen Go Bananas.

Limiterade upplagan Year One.

Modellen Casablanca i beige med små kameler.

Modellen Mañana i ljusa bleka pasteller.

Modellen Plain Grey som är ett av få enfärgade alternativ.

Modellen New Dot till benvit smokingjacka.

Vännerna och grundarna Nicklas Abrahamsson och Benjamin Lega.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Byxor

#1 Victor säger
2016-07-04 14:07 - Anmäl

Jag älskar deras bilder!
#2 Hedåsgatan säger
2016-07-04 17:59 - Anmäl

Coola bilder!
#3 Marcus säger
2016-07-05 11:13 - Anmäl

Hej Andreas,

Helt annan fråga. Men jag har ett par ljusbruna grain från Meermin. Dessa är svåra att putsa till bra, framförallt sulkanten.
Har du några tips?
#4 Jimmy säger
2016-07-05 13:05 - Anmäl

Tunga bilder!
#5 Felix säger
2016-07-06 09:17 - Anmäl

Måste säga att bilderna framhäver deras märke något enormt. Alltid trevligt att inte se totalt rippade män stå och posera. Detta visar "verkliga" sammanhang.
#6 Andreas Weinås säger
2016-07-06 11:47 - Anmäl

#5 - Håller helt med om det uppfriskande i så kallade "non-models" och ett alternativt tänk till kampanjer än man vanligtvis är van vid. Särskilt när det görs med glimten i ögat och på ett genomtänkt sätt.
#7 Andreas Weinås säger
2016-07-06 11:52 - Anmäl

#3 - Grainskinn är svårare att putsa upp i allmänhet då det inte har samma släta karaktär. Vill man återställa sulkanten kan man dra några drag med ett fint sandpapper (förutsatt att det är lädersula) och sedan applicera läderfärg längs kanten. Tänk på att skydda resten av ovanlädret med maskeringstejp om man är osäker på hand.

Vill man åt en lite enklare lösning kan man använda mörkbrun eller svart skokräm med en påstrykarborste och sedan borsta upp.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.