Manolo logotype

Fredagsinspiration - Midsommar

I dagens fredagsinspiration har vi valt att fokusera på en ledigare klädsel för den i regel regnigaste högtiden om året. Med en vattenavstötande Field Jacket, klassiska jeans och ett par chukkas med praktisk gummisula håller man stilen i midsommarregnet.

Field Jacket - Baracuta, Piké - Von Braun, Jeans - Levi´s Vintage Clothing, Skor - Edward Green, KlockaRolex Daytona ref. 116500LN

 

Field Jacket från Baracuta i olivgrönt nylon.

Selvedgejeans från Levi´s Vintage Clothing.

Stickad piké i kashmir från Braun-Hamburg.

Avslappnad Chukka i modellen Shanklin från Edward Green.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Baracuta Edward-Green rolex Levi's Vintage Clothing
#1 Matt säger
2016-06-24 18:15 - Anmäl

So - ljus mokka i sommarregn?
#2 Andreas Weinås säger
2016-06-24 20:27 - Anmäl

#1 - Med rätt impregnering...absolut!
#3 Simon säger
2016-06-25 19:07 - Anmäl

Vilken impregnering? Älskar mocka men är alltid nojig att använda det vid dåligt väder.
#4 Matt säger
2016-06-25 20:36 - Anmäl

Jag tanker detsamma, absolut impregnering - men om det vraker ner, da kanns det kort oavsatt. Det ar ju inte direkt Gore-Tex vi pratar om. Jag kor alltid barfota pa midsommar!
#5 Andreas Weinås säger
2016-06-25 21:07 - Anmäl

#3 - Saphir har en fantastisk sprej som heter Renovateur som är extremt vattenavstötande. Har hällt kaffe över skor som var sprejade med Renovateur utan en tillstymmelse till påverkan.
#6 Matt säger
2016-06-26 14:44 - Anmäl

#5 - Andreas, marker du att det paverkar ladret? Kanns som om det blir en kemisk dush som med tid tar ut sin ratt pa ett naturmaterial...?
#7 Andreas Weinås säger
2016-06-26 19:21 - Anmäl

#6 - Jag rekommenderar endast att man använder det på mocka. På kalvskinn finns det betydligt bättre sätt att skydda lädret mot väta.

Med mocka är det dock det bästa alternativet jag hittat. Sen kan man fortfarande tvätta skorna med jämna mellanrum (någon gång per år) med ett vettigt mockashampoo.
#8 Tom Selleck säger
2016-06-27 07:23 - Anmäl

Min mockarutin har länge varit tvätt med Saphir Omni'Nettoyant och impregnering med Saphir Super Invulner. Använd en större borste än den tandborste som medföljer Omni'Nettoyant, annars tar det en evighet. Invulner ger riktigt bra vattenavvisande egenskaper som håller länge. Jag tvättar och impregnerar 1-3 ggr per år beroende på användning.
- https://www.hangerproject.com/saphir-omninettoyant.html
- https://www.hangerproject.com/saphir-super-invulner-spray.html

Efter något år av slitage, sol och tvätt tappar dock mockan lite lyster och färg. Jag har nyligen testat Saphir Renovateur Suede Spray och den ger mockan en helt ny lyster! Undvik de färgade varianterna om du inte behöver täcka någon fläck eller liknande, de ger väl mörka färger för min smak. Jag är även tveksam till Renovateurs vattenavvisande egenskaper, senaste regnpromenaden lämnade sina tydliga spår i mockan. Kanske krävs ett lager Invulner ovanpå?
- https://www.hangerproject.com/saphir-suede-spray.html

En Saphirspray jag ännu inte testat är Nano Invulner:
- https://www.valmour.com/waterproofer-nano-invulner-saphir.html

Tarrago nano protector tycks fungera bra för Leffot:
- https://www.youtube.com/watch?v=PnOw_sNVG0A

Kanske behöver man inte alltid grunda med en riktig tvätt? Hur mycket man bör spraya? Jag misstänker att ett tunt lager räcker långt, men när jag redan investerat så mycket tid på att tvätta och torka skorna brukar jag ta det säkra före det osäkra och lägga ett eller två rejäla lager. Då räcker en flaska bara till 2-4 par, rätt dyr behandling med tanke på att en burk kostar ca 150-250kr!
#9 Andreas Weinås säger
2016-06-27 09:57 - Anmäl

#8 - Helt riktigt! Det är Super Invulner som ger det överlägsna vattenskyddet. Dock tycker jag att Renovateursprejen är väldigt bra för att just återpigmentera. Välj den ljusare av två nyanser om du är orolig men att mockan mörknar när man sprejar är bara tillfälligt. Det gör i min mening underverk med skor som bleknat och slitits en längre tid.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.