Manolo logotype

10 x Workwearjackor

Så här under den varmare delen av året och när man kanske önskar klä sig ledigt men ändå snyggt är det man kan kalla workwearjackan ett bra val. Denna jacka som ibland fått det engelska smeknamnet "shacket" eftersom den rent utseendemässigt är en hybrid mellan en jacka och en skjorta. Vi har idag valt ut 10 favoriter i olika färger och material som alla lämpar sig väl för de kommande månadernas väder.

Begreppet workwearjacka är så klart väldigt brett. Vi syftar idag på den modell som är tunnare och ofodrad och som alltså enligt ovan påminner om en grövre skjorta med liknande krage. En detalj som många jackor av detta slag har är bröstfickor vilket är praktiskt då man så här års har någonstans att göra av sina solglasögon. Det absolut vanligaste materialet vid den typ av jacka är grövre bomull eller något funktionellt material så som nylon.

En stor fördel med plagget är att det är väldigt mångsidigt. Man kan så att säga både klä upp och ner det. Det blir ledigt och snyggt att bära jackan med en t-shirt och jeans samt ett par trainers. Vill man klä upp den lite så ser det bra ut ihop med en skjorta, chinos och ett par tassels eller mockaskor.

Private White VC

 

Klassisk modell från brittiska Private White VC.

 

Arpenteur for Drake´s London

 

Samarbetsmodell mellan Arpenteur och Drakes.

 

Blue blue Japan

 

 

Engineered Garments

 

Militärgrön modell från Engineered Garments.

 

Monitaly

 

 

Vetra

 

 

Filson

 

 

Hawksmill Denim Co

 

 

1st pat-rn

 

 

Head Porter Plus

 

Workwearjackan plåtad av Tommy Ton.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

#1 Tomas säger
2016-06-23 13:49 - Anmäl

Dem är rätt coola men samtidigt ser det ut som något man kunde ha gjort själv på syslöjden i mellanstadiet och så får man Nordkoreavibbar av vissa av jackorna. Men det behöver ju inte förta värdet/intrycket men skulle jag köpa en själv, no.
#2 Halmstad säger
2016-06-25 18:46 - Anmäl

Fult bortom beskrivning.
#3 christoffer säger
2016-06-29 11:14 - Anmäl

Jackan på bilden överst, från vem?
#4 Fredrik säger
2016-06-29 11:59 - Anmäl

Synd att inte inkludera workwearjackornas obestridde herre – Carhartts Duck Detroit. Favorit bland allt från Mellanvästerns hillbillys till ängsliga hipsters i Brooklyn.
#5 Roberto säger
2017-05-06 11:31 - Anmäl

Den översta är inte riktigt en work jacket. Det är en jungle fatigue army jacket.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.