Manolo logotype

Våren 2016 från Drake´s London

En av våra favoriter här på Manolo är tveklöst den brittiska slips- och accessoarspecialisten Drake´s. Företaget erbjuder utöver sina slipsar, scarfs och näsdukar i världsklass även skjortor producerade i England samt handsydda kavajer från en av Italiens främsta tillverkare.

Vårens kollektion från Drake´s har tagit inspireration från 1950-talet och går till stor del i mättade pastelltoner. Precis som med företagets accessoarer är ambitionen med de skräddade plaggen att hitta en känsla som är lika delar elegant som avslappnad. Majoriteten av vårens skjortor och kavajer är i linne där toner av bland annat sand, tobaksbrunt och indigoblått dominerar.

Accessoarkollektionen består främst av mönster och tryck från Drake´s fantastiska arkiv.

I vårens kampanj ser vi Duncan Campbell som tidigare arbetat som redaktör för Acne Paper. Hela kampanjen är fotograferad i hans hem i Camden. 

 

Tobaksbrun linnekavaj med skjorta och slips.

...eller som här med en ledig pikétröja.

Linnekavaj med nyansen Jade.

En av vårens snyggaste pikér.

Indigoblå toner i kavajen.

Företaget har flera bredrandiga skjortor för säsongen.

Virkad slips till mellanblå kavaj.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Drakes
#1 Mocka säger
2016-06-14 13:28 - Anmäl

Mycket snyggt! Drake's är definitivt ett av de främsta märkena inom herrmode idag. Kan inte göra något fel.
Dock kan personalen i Clifford Street-butiken vara något snorkiga och förmer, i än större grad än herrmodebutiker överlag t.o.m.
#2 Björn säger
2016-06-14 13:29 - Anmäl

Det är svårt att inte gilla allt som Drakes gör, men att företaget har utökat sin kärnverksamhet till att nu inbegripa hela garderoben är ändå lite sorgligt. Det är ändå något visst med starkt nischade tillverkare.
#3 R säger
2016-06-15 22:19 - Anmäl

Andreas,

Vad är det för klockor som modellen bär?
#4 Owen säger
2016-06-15 22:53 - Anmäl

@#3 The watch with the blue face looks like an AP Royal Oak. It seems quite small though, probably a 39mm model. The white dialled watch could be anything, Rolex Datejust maybe.
#5 Andreas Weinås säger
2016-06-16 00:30 - Anmäl

3 - Ser ut som en Royal Oak ref. 14790st på 36mm med blå tavla.
#6 Qui säger
2016-06-20 12:55 - Anmäl

ngn som vet om Drakes slutat tillverka flugor? På hemsidan har de enbart frack och smokingflugor... För några år sedan hade de ju alltid en stor kollektion av fina flugor!
#7 Andreas Weinås säger
2016-06-20 14:04 - Anmäl

#6 - De säljer fortfarande flugor även om det är en klart mindre del av deras utbud idag. Såg flera fina modeller i företagets mässmonter i veckan.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.