Manolo logotype

Fredagsinspiration - Klädkod Smoking

Dinner Jacket, Tuxedo eller Black tie. Kärt barn har många namn och i Sverige går klädkoden under namnet Smoking. Det innebär en svart eller midnattsblå Smoking, vit skjorta med dubbel manschett, svart fluga och lackskor. Vi har valt att ge vår tolkning på den manliga garderobens kanske elegantaste plagg.

Smoking - Cesare Attolini, Skjorta - Oger Red, Fluga - Fort Belvadere, Operapumps - Bow-tie, Manschettknappar - Foundwell Vintage, KlockaPatek Philippe ref. 3796

 

Ribbat silke eller Grossgrain som ger ett matt och lyxig känsla.

Operapumps från Bow-Tie.

En handknuten svart fluga är det självklara valet till Smoking. Gärna i samma struktur som jackans slag.

Armbandsur till Smoking råder det delade meningar om. Vi tycker det är fullt korrekt med ett elegant och smakfullt kostymur som gärna får tonen av exempelvis manschettknapparna.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Cesare Attolini Patek Phillipe
#1 Måns säger
2016-06-10 20:31 - Anmäl

Känner mig aldrig riktigt bekväm i lackskor. Är det nåt fel på mig?
#2 JM säger
2016-06-10 23:13 - Anmäl

#1, du måste bara lyfta fram din inre påfågel! Hur tror du annars vår vän Weinås gör för att glida runt i operapumps?
#3 Andreas Weinås säger
2016-06-11 01:44 - Anmäl

#1 & 2 - det är såklart individuellt. Jag gillar det i rätt kontext. Tycker personligen att det är roligare med operapumps som är ett personligt såväl som klassiskt val. Antingen kör jag operapumps eller cap toes i kalvskinn då jag personligen inte är så mycket för vanliga lackskor.
#4 Stefan säger
2016-06-11 10:32 - Anmäl

Har också svårt för operapumps...men önskade jag kunde känna att jag kan bära det då jag är medveten om att det är det mest klassiska och korrekta.

I senaste pressbilderna för kents nya skiva ser man Jocke Berg i boots till smoking, hur korrekt är det enligt er i menswear-världen..? :)
#5 Måns säger
2016-06-11 11:00 - Anmäl

#4 Är man tillräckligt rik/berömd kommer man undan med det mesta. Ja, det nästan förväntas en viss excentricitet. Om du är alltför ängslig att passa in och göra rätt till varje pris blir det gärna osexigt. Var dig själv, och trevlig, så löser det sig även utan pumps.
#6 Mims säger
2016-06-11 21:21 - Anmäl

Heter inte denna klädkod aftondräkt?
#7 Fredrik säger
2016-06-13 16:05 - Anmäl

Hej.

Som vän av ordning är det på sin plats att på det bestämdaste poängtera att det ALDRIG är rätt med en klocka till smoking. Av förklarliga skäl, man har väl inte en tid att passa när man är på smokingfest. Eller?
#8 Norrland säger
2016-10-16 02:26 - Anmäl

Vad tror ni om Suitsupplys smokings? vad ska man tänka på vid köp? haha längesen denna tråd var aktuell men jag chansar
#9 Andreas Weinås säger
2016-10-16 11:07 - Anmäl

#8 - Det jag skulle rekommendera är att satsa på ett ganska säkert kort som svart eller midnattsblått med spetsiga slag eller sjalslag beroende på vad man själv gillar bäst. Jag personligen tycker att en smoking kommer undan med rn mer klassisk längd än dagens kavajer och kostymer.

Utöver det skulle jag absolut rekommendera Suitsupply om man vill ha en prisvärd och överkomlig smoking.
#10 Andreas Weinås säger
2016-10-16 11:11 - Anmäl

#7 - Det finns ingen sådan regel. Vissa väljer att inte ha någon klocka, andra har rova och vissa har armbandsur. Att rekommendera är såklart att om man bär ett armbandsur så bör det vara ett som passar till övriga klädseln. Satsa exempelvis på ett tunnt och elegant dressur framför dykarklocka eller kronograf.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.