Manolo logotype

Våren 2016 från Brunello Cucinelli

Den modeskapare som påverkat skräddat herrmode mest de senaste decenniet är förmodligen Brunello Cucinelli. Han blandade koncepten sportswear och skräddat och är mer eller mindre ensamt ansvarig för trenden med cargobyxor till kavaj som sedan kopierades av i princip varenda aktör på marknaden. För våren fortsätter företaget på den inslagna linjen och vi har tittat närmare på kollektionen.

Det skall sägas att Brunello Cucinellis signaturstil är något som funnits med i företagets kampanjer långt före de fick sitt stora genomslag. Man har i över 10 år kunnat se kombinationer som jeans eller cargobyxor till en skräddad kavaj med en elegant stickad tröja över axlarna. Looken kompletterades ofta med ett par grövre brogues i mocka. 

Fördelen med detta är att även om man inte är övertygad om Cucinellis "total look" så finns det ofta mängder med plagg som kan passa den moderna mannen. Stickat i finaste kashmir, snygga jeans och bomullsbyxor samt västar i mocka för ledigare stunder samt skräddade inslag i form av kostym och kavaj. 

Med det sagt är det såklart just den specifika look som gjort Cucinelli så framgångsrik och ofta vad folk som gillar varumärket eftersträvar att bära. 

För våren ser vi kavajen som ett nyckelplagg. De bärs under västar, över lager av stickat samt till dressade byxor. Byxorna har för säsongen fått lite mer volym i lår med en avsmalnande silhuett och en enkel plisséring fram. Färgerna går i sann Cucinelli-anda i blått, benvitt, brunt och sand. 

Det har tidigare diskuterats en hel del om företagets höga priser verkligen ligger i linje med kavajernas kvalitet och nyligen köpte Brunello Cucinelli upp skrädderiet d´Avenza som stoltserat med en helt handsydd premiumprodukt. Förhoppningsvis kommer köpet resultera i en högre nivå på både hantverk och konstruktion av företagets kavajer. 

 

Ledig tolkning av Cucinelli med mockaväst.

Sandfärgad kostym.

Kanvasväskor med läderdetaljer.

Lager på lager med tunn vårrock.

Dubbelknäppt kostym med Cucinellis karaktäristiska smala knäppning.

Ett tydligt exempel på hur företaget arbetar med att klä ner kostymen.

Dressad kavaj med lediga inslag av väst och jeans.

T-shirt, skjorta och kavaj.

Mycket vita byxor som dominerar för våren.

Klassisk look från Cucinelli.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Brunello Cucinelli
#1 R säger
2016-06-09 13:53 - Anmäl

Välkommet med byxor som är vidare över låren. Korvskinnen som många tillverkare skapar blev snabbt tradigt för att inte nämna att det var opraktiskt från dag 1. Undrar dock lite vad Cucinelli gjort den här gången, ser inget som direkt sticker ut annat än att de tagit konsultens uniform(jeans med kavaj) och gjort den snygg.
#2 KB säger
2016-06-09 13:55 - Anmäl

Jag vill vara först med att gnälla på korta byxor och kavajer! Fy bövelen!

Skämt å sidor så är även denna säsong superfin. Det jag kan gnälla över är när BC's DNA snarare blir för statiskt - alltså att man ser lite likadan ut år efter år. Men det är nog snarare jag som är hemmablind - BC är och har varit mitt favoritmärke de senaste 7-10 åren.
#3 Måns säger
2016-06-09 19:30 - Anmäl

Visst är det smått och kort men kavajerna på bild 2 och 9 är ju små mästerverk! Så fina!
#4 Jocke säger
2016-06-09 23:28 - Anmäl

Tycker Cucinelli tappat de senaste säsongerna. Kollektionerna är väldigt lika och snittet och siluetterna har gått åt ett sämre håll, iof åt det håll det generella modet gått, men ändå. Saknar framförallt hans fina lookbooks!
#5 Gubben säger
2016-06-10 13:21 - Anmäl

Köp ett par strumpor!
#6 greger säger
2016-06-10 13:53 - Anmäl

Sweatshirt med tryck under kavaj. Det är fräckt.
#7 Korven säger
2016-06-11 00:17 - Anmäl

Jag tycker att Brunello och H&M tillsammans gjort en bra kollektion. Dem visar att kläder inte behöver vara gjorda av dyra tyger eller ha en bra passform. Allt kan bäras av vem som helst som tex fd heroinister, cyklister eller pingisspelare.

Hållbarhet, Lidl och antifit. Mode, marginaler och massa 4 ever!
#8 Korven säger
2016-06-11 00:28 - Anmäl

Har någon annan börjat använda Korven som smeknamn här nu? Då blir det ju helt plötsligt mycket svårare att skilja oss åt...
#9 Eksem1 (fd Korven) säger
2016-06-12 21:12 - Anmäl

#8 Inget kan skilja oss åt, förutom sanningen. Man blir den man äter..if you cant convince them, confuse them. Något man bittert fått erfara från sina dagar som busscharmör och professionell sendragspelare på Island (dont ask)..

Jag kallar mig numera Eksem1, ett namn värt en mästare.
#10 Korven säger
2016-06-12 22:53 - Anmäl

#9 Ja, korv in - korv ut, som man säger. Eksem1 är åtminstone ett namn värt en busscharmör.
#11 Eksem1 säger
2016-06-13 12:11 - Anmäl

#10 Med risk för att trampa på dina nyputsade Crispin´s (mod 105), och trots det uppenbart osmakliga i att vulgärt häva ur mig en svidande personlig fråga till min nyvunna bästa vän:

Korven som i att "alla mina kläder korvar sig, trots att jag stryker dem i 3 timmar innan och efter användning". Eller "hans siluett mot den månskensbelysta septembernatten liknande mest..en korv!?"

Jag är medveten om det absurda i att sänka ribban så pass mycket att jag nu stapplar runt likt en skadeskjuten asgam, berusad på surt boxvin, iklädd blåjeans från Cucinelli. Men uppriktig ärlighet varar alltid längre än en uppknäppt jeansskjorta..som min mamma brukade säga.
#12 Korven säger
2016-06-13 16:44 - Anmäl

Nja mer som att: "När allt kom omkring och hon var tvungen att säga vad hon egentligen tyckte om honom var det enda hon kunde komma på att säga var 'korv'. 'Korv. Min älskade sladdriga grå Denniskorv', sa hon och kramade honom hårt."

För att försöka hålla mig till inläggets ämne tycker jag att vårrocken ser intressant ut.
#13 Eksem1 säger
2016-06-14 13:13 - Anmäl

Jag håller med, vi bär alla en vårrock, vare sig vi vill eller inte. Hade jag hellre burit päls? Tveksamt. Hade jag likt en kejsare hellre triumferat ner längs Kungsgatan utan kläder, i vetskap om att den sista rocken är ännu inte buren? Förmodligen.

Det sistnämnda syftar på en flyktig tanke, vars innebörd ännu inte blivit tänkt. Men vem är jag att ta det första stegen i en riktning ingen vill gå? Om den grå massan vill köpa grå rockar skall jag salutera dem. Om dem sedan vill bränna dem på bål i förvirrat vredesmod, så är jag den första att ge dem elden.

För att kunna älska, måste du först lära dig att hata. Ingen eld utan rök Korven.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.