Manolo logotype

Valor Tailoring - Ett spännande nytt koncept

Mannen, myten, legenden; Lalle Johnson syntes nyligen i en spännande lansering ihop med ett nytt stilkoncept som heter Valor Tailoring. Lalle har betytt oerhört mycket för svenskt dressat mode och får nog på många sätt krediteras för att vi svenskar idag har en generell förkärlek för det snäva, kort italienska modet.

Lalle gestaltar konceptet själv och har en tydlig känsla av sprezz kring sig. Vi som känner honom vet att hans stil definitivt är mer genomtänkt och planerad än den nonchalans han ofta ger sken av. I sin roll som stylist, designer samt rådivare och konsult åt diverse märken har han på många sätt varit tongivande för hur det svenska herrmodet sett ut de senaste 10 åren. När Lalle är involverad i något nytt blir det så klart alltid intressant att följa detta.

 

Ljusgrå kostym i tunn ull.

Valor Tailoring är ett koncept snarare än ett märke. Det startades av holländaren Michael Jacobs som från start valde att ta hjälp av Lalle i utvecklingen. Det hela bygger på en service som riktar sig främst till "män i farten" som Lalle uttrycker det. Det finns massor av stilintressade män i Europa med begränsad tid men som vill klä sig snyggt i sitt jobb och privat. De har kanske inte tiden och det stora intresse som krävs för skräddarsytt mode utan föredrar måttsytt. För när det kommer till Valor är just måttsytt som gäller.

Konceptet bygger på att man bokar ett första möte och får en konsultation samt alla sin mått tagna. Dessa sparas i en databas som man som kund sen kommer åt via en inloggning på företagets hemsida. Vid detta första möte finns både en stylist och en som tar måtten närvarande. Det handlar lika mycket om att få hjälp med matchning, färger och att hitta kundens proportioner och behov som att hitta de perfekta måtten. Efter detta läggs en beställning som senare provas av. När detta är klart så finns alla justerade mått sparande och en kund kan när som helst logga in och beställa alltifrån kostymer, kavajer, byxor, rockar etc till stickat och accessoarer. Det skall vara korta ledtider och en snabb service som gäller. Kunder kommer löpande även få hem så tygprover i brevlådan utifrån sina preferenser. 


Initialt öppnade man nyligen en hubb i Bryssel för att möta kunder och hjälpa dem med deras profiler. Det var en strategisk placering i centrala Europa samt att det som Lalle uttrycker det "är mycket suits and business där". Nästa steg blir att åka runt i Europa och ha trunk shows för att möte kunder. På längre sikt blir det säkerligen fler hubbar i olika Europeiska städer som man rent fysiskt kan besöka för hjälp med måttagning. 

 

Mörk kostym med peak lapel.

Det intressanta med denna tjänst är att Michael Jacobs som är grundaren liksom Lalle har en lång erfarenhet av branchen. Han har varit med och byggt upp världens största plattform och service för måttsydd konfektion och kan verkligen konceptet. I och med smart logistik och brett kontaktnät är prisnivån väldigt bra. 
När de lanserade konceptet så stod Lalle själv som modell och vem annars gör det bättre? Han är en av få som faktiskt kan få det att se snyggt ut att visa upp sina bara anklar. 

Det skall bli intressant att följa företagets utvecklingen som säkert kommer att vara väldigt god. 

 

Mörkblå kostym med styling ton-i-ton.

Olivgrön bomullskostym.

Kavaj med chinos.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kostym

#1 Patrik säger
2016-05-26 12:17 - Anmäl

Ska bli spännande! Några indikationer på var prisnivåerna kommer hamna?
#2 Jocke säger
2016-05-26 12:39 - Anmäl

Hade varit intressant att läsa en intervju med Lalle om detta, något som är på g kanske?
#3 Hmm säger
2016-05-26 13:29 - Anmäl

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag aldrig har förstått lalles storhet, åtminstone inte i klädväg.32
#4 D säger
2016-05-26 14:23 - Anmäl

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag alltid förstått Lalles storhet, en levande legend!
#5 grrr! säger
2016-05-26 14:29 - Anmäl

Så trött på dessa korta byxor och inga strumpor. Ser det på "the average guy" kombinerat med kostym ibland. Ser skitfånigt ut! Snygga grejer i övrigt, men som sagt ned med byxorna ett par centimeter och på med ett snygga strumpor.
#6 Tante Mutti säger
2016-05-26 14:30 - Anmäl

@3, -jo men de lite ledigare stilarna, blå kostym, olivgrön kostym samt beige slacks med kavaj var väl ok.
#7 Särdal säger
2016-05-26 15:20 - Anmäl

Byxlängd och strumpor känns som ganska enkla problem att lösa i egen regi. Snygga kombos hursomhaver
#8 Peter säger
2016-05-26 16:28 - Anmäl

Mkt snyggt!
Han ser nästan alltid bra ut, sällan något sitter dåligt på den mannen. Jag gillar inte heller korta byxor och inga strumpor, men han är en av få där det ser naturligt och bra ut tycker jag.

Vad är en bra prisnivå förresten som det skrivs om, kostym för 6 eller 10 tkr?
#9 Anders säger
2016-05-26 16:42 - Anmäl

Jag har ingen relation till mannen själv, men tycker också att det är snygga kläder!
Men varför hala upp byxorna på smalbenet och visa upp ett par likbleka smalben utan strumpor? Han borde vara för gammal för sådana uttryck. När jag ändå är igång och dissar, så ställer jag mig också väldigt frågande till hans uppenbarligen nya grej med att låta den smala bakre delen av slipsen hänga lägre än den främre. Är det månne för att visa upp de på baksidan isydda etiketterna, eller det bara ett sätt av honom att framhäva sig själv? Han gör det för att han kan.
#10 Steve säger
2016-05-26 17:10 - Anmäl

Låter som ett suveränt koncept. Jag är målgruppen personifierad. Jobbar mkt och har tre småbarn. Hinner inte (eller prioriterar inte) ens att gå i butik och handla, än mindre ta mått och sy upp grejer. Blir mkt näthandel med allt vad det innebär av felköp, returer osv. Vore intressant med en intervju med Lalle och en utförligare beskrivning av produkterna samt prisnivå.
#11 Henrik säger
2016-05-26 18:57 - Anmäl

Jag är kund hos ett företag i Bangalore som kör ett liknande koncept.Blev måttad och fick två fittings i deras showroom, och kan nu beställa nya grejer på nätet. Tror att det tog 15 dagar från beställning till leverans till dörren i Sverige.
#12 filip säger
2016-05-26 21:04 - Anmäl

Weinås är Sveriges bäst klädda, Lalle är Sveriges coolaste klädda.
#13 filip säger
2016-05-26 21:06 - Anmäl

Rättelse: Weinås är Sveriges bäst klädda, Lalle är Sveriges coolast klädda.
#14 greger säger
2016-05-26 21:22 - Anmäl

Märke och namn på hans loafers?
#15 Bodén säger
2016-05-26 22:13 - Anmäl

#14. Jag skulle inte bli helt förvånad ifall det var OJ.
#16 Sebastian säger
2016-05-26 22:20 - Anmäl

Många stilregler är just regler man kan bryta. Men jag tycker inte ett par bleka, knotiga fotknölar någonsin är smickrande för en man.
#17 Pontus säger
2016-05-27 00:22 - Anmäl

Fantastiska slag! Lever ett hyffsat fattigt studentliv i New York och ar i behov av tips pa var jag kan fa tag i kostymer i nagorlunda kvalitet, till nagorlunda pris. Provat SuitSupply ett par ganger, men vet inte hur jag kanner for dem riktigt...

Nagon som sitter inne pa forslag?
#18 christoffer säger
2016-05-27 04:01 - Anmäl

Citat:
Fantastiska slag! Lever ett hyffsat fattigt studentliv i New York och ar i behov av tips pa var jag kan fa tag i kostymer i nagorlunda kvalitet, till nagorlunda pris. Provat SuitSupply ett par ganger, men vet inte hur jag kanner for dem riktigt...

Nagon som sitter inne pa forslag?


Vad har du för budget? Jag bor också i New York och det billigaste jag kan komma på som inte är de stora kedjorna är Charles Tyrwhitt, de har ett par butiker på Manhattan.
#19 Björn säger
2016-05-27 08:51 - Anmäl

Är det bara jag som tycker att det finns en dissonans när det kommer till midjan? I mina ögon hamnar kavajens midja högt och byxornas lågt istället för att sammanfalla någonstans i mitten. Något är det iallafall som skaver...
#20 jj säger
2016-05-27 09:13 - Anmäl

Det finns ett uttryck som säger något i stil med att "när kvällstidningarna börjar skriva om aktier är det dags att sälja". På samma koncept kan man kanske säga att när Lalle skaffar byxor med hög midja är det dags att återgå till låg midja...
#21 Soccercalle säger
2016-05-27 13:06 - Anmäl

Konceptet är smart och snyggt. Däremot vore det bra att veta mer om materialkvalitet. pris och grad av handsömnad. Alltför många stajlade kampanjer innehåller hårda kostymer i halvkanvas och måttsytt är ingen garant för det hantverksmässiga (vilket jag lärt mig den hårda vägen med "billigt" måttsytt.)
#22 Måns säger
2016-05-27 13:25 - Anmäl

Men varför vill inte Lalle visa vänsterhanden?
#23 Pontus säger
2016-05-27 15:17 - Anmäl

#18 Christoffer,
Ska kika pa C. Tyrwhitt!
Har en budget pa ca $800.
#24 christoffer säger
2016-05-28 00:25 - Anmäl

Citat:
#18 Christoffer,
Ska kika pa C. Tyrwhitt!
Har en budget pa ca $800.


Kolla även på Freemanssportingclub.com som ligger på Rivington på lower east side. Sen klipper och rakar du dig hos Mr Natty hos barberaren bredvid och avslutar med glass på Morgensterns, även den bredvid.
#25 DrDre säger
2016-05-31 07:37 - Anmäl

@24 Christoffer.

CT's skjortor är rätt OK (inte super men prisvärda). Däremot tycker jag inte att deras kostymer är så överdrivet märkvärdiga och definitivt ett rejält steg ned från Suit Supply.

Mitt tips skulle vara antingen Suit Supply eller Brooks Brothers.
#26 T säger
2016-05-31 22:52 - Anmäl

Tycker kavajerna delar sig för lite under knäppningen...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.