Manolo logotype

Prisvärda Popovers från Shirtonomy

Popover-skjortan har verkligen exploderat i populäritet de senaste säsongerna och idag vill vi tipsa om ett prisvärt alternativ. Det är svenska skjortföretaget Shirtonomy som fokuserar på måttsytt på nätet till överkomligt pris som lanserar sin egen tolkning av plagget.

Vi kanske först skall titta närmare på vad popoverskjortan egentligen är för typ av plagg. 

Den delar många aspekter från den långärmade pikén och har till skillnad från vanliga skjortor en knäppning som sträcker sig till bröstet. Vad som skiljer popovern från pikén är framför allt två saker:

1. Popoverskjortan har i regel en klassisk skjortkrage som återfinns på traditionella skjortor. 

2. Popoverskjortan produceras till skillnad från pikéskjortan (som är en specifik trikåteknik) i mängder med material så som linne, bomull, flanell etc. 

Vad som gör popovern extra intressant för oss på Manolo är dess mångsidighet och överskridande användningsområde för sommaren. I vitt linne passar den perfekt till badbyxorna på stranden men också utmärkt under bomullskostymen för middag på kvällen. Detta gäller självklart linneskjortor i allmänhet men knäppningsdetaljen gör den något mer intressant och avslappnad. 

Vi har tittat närmare på Shirtonomys popover som pga företagets fokus på måttsömnad går att få i alla deras tygkvaliteter, kragar och självklart efter dina mått. Priset ligger som företagets övriga skjortor på mellan 800-900 kronor. 

 

Popover i rosa oxford.

Detaljbild på knäppningen.

Här med företagets Tudor-krage som har mest spread.

Klassiska toner av vitt och blått.

Shirtonomy har också lanserat en rad nya tyger i sitt utbud som man kan välja mellan. Det rör sig om framför allt säsongstyger för vår/sommar men även en del trevliga för hösten. 

Sommarkvaliteten Como Chambray.

Vanilla Oxford som är en krämgul oxfordkvalitet.

Garoupe Linen är en bredrandig linnekvalitet som är lätt och luftig och perfekt för sommaren.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skjorta

#1 KW säger
2016-05-23 12:44 - Anmäl

Har hört väldigt väldigt blandat om Shirtonomy i min bekantskapskrets. Vissa toksågar och andra tokhyllar. Så blir det nog ofta med ett relativt nytt märke dock...

Jag själv hade förstått det, från början, som att de även hade RTW tillgänglig.

Popovers tex känns som en väldigt RTW-vänlig produkt, jag hade gärna sett att de erbjöd detta som ett steg in i processen för att senare, om man är nöjd, kunna beställa alla sina skjortor genom deras måttsömnadstjänst.

Har ni några tankar på att starta RTW i framtiden?
#2 c säger
2016-05-23 12:59 - Anmäl

Nä, det är klart att ni ska ha RTW på era popovers. Det är nästan så att "one size fits all" skulle kunna fungera på just popover. Slim fit, släng dig i väggen!
#3 jj säger
2016-05-23 13:18 - Anmäl

Skulle gärna köpa om de hade något material som var lite mera som pike eller bara lite stretchigt...
#4 random säger
2016-05-23 13:29 - Anmäl

#1: jag är väldigt nöjd med mina skjortköp från shirtonomy. Nyttjade möjligheten att låta dem ta mina mått på showroomet i Stockholm så fick mina mått väldigt bra.

Sen kvalitetsmässigt på materialet kan man väl kanske inte jämföra med de producenter som tar det dubbla för en skjorta. Men jämfört med andra skjortor kring tusenlappen upplever jag det som väldigt konkurrenskraftigt för måttsytt.
#5 KW säger
2016-05-23 14:42 - Anmäl

#2 (C)

Du är otrevlig i din ironi - riktigt oskönt gjort av dig.

Popovern är lite mer flexibel för bäraren, bärs oftare utanför byxorna än vanlig skjorta och har andra, ofta, mer avslappnade användningsområden. Därför kan man tänka att passformen inte är lika viktig som på en traditionell skjorta man bär på jobbet.

(Givetvis kan man erbjuda både och om det går)


#4

Tack för den informationen - det är inte alltför långt ifrån vad jag hört tidigare. Kanske ska man boka en tid och testa en skjorta.
#6 Louis säger
2016-05-23 15:33 - Anmäl

@KW Tack för att du delar med dig av dina synpunkter. Får man fråga vad du hört mer specifikt? Det vore intressant att veta!
#7 c säger
2016-05-23 15:39 - Anmäl

Öhm, okej?

Jag är seriös gällande passformen på popover & tänkte att jag skulle busa till det. Popover & linneskjorta är någonting som jag personligen gillar att bära i en mer avslappnad passform.

Sluta vara så seriös & #levlite.
#8 Jonas E säger
2016-05-23 15:48 - Anmäl

Jag har gjort en skjorta hos Shirtonomy. Jag lät mig bli måttad i deras showroom och är väl nöjd sett till priset.

Kvalitén på deras tyger överraskade mig positivt. Dock måste jag säga att jag var inte särskilt imponerad över deras kompetens vad gäller måttning. Jag har RTW-skjortor som sitter bättre.

Min upplevelse bygger på en beställning som gjordes för över ett år sedan så jag utgår från att de har blivit duktigare.
#9 John säger
2016-05-23 15:59 - Anmäl

Jag har 8 st skjortor från Shirtonomy, är supernöjd med alla. Denim, linne, Oxford och Popover. De sätter sig efter ett par tvättar till de mått man vill ha.
#10 Vent säger
2016-05-23 16:00 - Anmäl

Hur fungerar det med måttagningen i showroomet, vad specifikt gör man/dom? Kostar detta något?
#11 KW säger
2016-05-23 16:13 - Anmäl

# 7 (C)

Om du inte var ironisk så var felet mitt och då måste jag be dig om ursäkt.

# (Louis)

Jag har 4 bekanta som köpt skjortor - den ena är min svåger en av de andra är en nära vän, sedan har jag 2 killar på mitt jobb som köpt. Det exakta antalet vet jag endast på min svåger - 2 skjortor gäller det.

Feedbacken från min svåger var att skjortorna var väldigt snygga och prisvärdan men att den ena var för stor när den levererades, detta erbjöds givetvis att korrigeras men det skulle innebära väntetid. Den andra skjortan var han väldigt nöjd med.

Min vän fick en skjorta i present av sin tjej. Han valde en blå, någon slags denimtyg tror jag, den var mycket bra tills den tvättades och krympte väsentligt. Han beställde inga fler och sa att kvaliteten var för låg...Missnöjd

De på jobbet har jag inte frågat lika mycket men de är positiva och skulle, när jag frågade, rekommendera att jag borde ge konceptet en chans.

Mer uttömmande än så kan jag nog inte vara!

Jobbar du för företaget i fråga? Vore i sådant fall kul att få veta om ni tänker göra någon rtw-kollektion?
#12 c säger
2016-05-23 16:25 - Anmäl

Ingen fara KW. :)
#13 random säger
2016-05-23 17:34 - Anmäl

#10

Du mailar dem och kommer överens om en tid. Du får prova en standardskjorta som, utifrån hur den sitter, måttas efter din kropp. De lägger in måtten i en profil på ditt konto på deras hemsida som sedan finns tillgänglig när/om du vill beställa. Tjänsten är kostnadsfri och ger, förutom måttandet, dig möjlighet att känna på deras tyger, ta en titt på de olika kragvarianterna och andra tillval som finns.
#14 RolleFC säger
2016-05-23 19:53 - Anmäl

Jag har beställt fem skjortor. Mätte själv mot en MTM jag är nöjd med.
Första försöket fick jag inte till måtten perfekt, men med små justeringar är jag klart nöjd med de följande.
Min önskan är att de tog in fler lätta tyger, är mycket 150-170 gr i sortimentet nu.
Kommer absolut att beställa fler.
#15 Kenny säger
2016-05-23 21:11 - Anmäl

Jag har tre stycken skjortor som jag efter mått i showroom är grymt nöjd med.

En raw denim, en i sky Diamond och en vit Oxford popover.

Jag kan verkligen rekommendera inköp. Väntar på min fjärde skjorta, en popover i linne. :)
#16 BingoLiddle säger
2016-05-23 22:46 - Anmäl

Nöjd med min beställning och håller tummarna att det går bra för företaget. Håller med RolleFC - skulle också vilja se lite fler lättare tyg.
Nån som har provat de nya melange tyger och kan kommentera på kvaliteten? Det ser ut som om de skulle funkar bra för en popover men är kanske något tjock/tung till sommaren?
#17 Bodén säger
2016-05-23 22:49 - Anmäl

Även jag är väldigt nöjd med mina skjortor från Shirtonomy.
#18 Halmstad säger
2016-05-23 23:02 - Anmäl

Är "avslappnad" stilbloggosfärens mest överanvända ord?
#19 O säger
2016-05-24 01:01 - Anmäl

#Halmstad

Tror du har rätt. Gärna i kombinationen "avslappnad elegans". Fast konkurrensen från klassiker som "välskräddad", "lättburet", och "tidlös" är ju såklart hård.
#20 Peter säger
2016-05-24 06:41 - Anmäl

#2: "slimfit släng dig i väggen". Är väl inget fel på slim fit om personen i fråga passar i det, slim fit behöver inte betyda tight. På en vältränad smal person är ofta detta det snyggaste då en mer klassisk passform blir väldigt "american fit" på en smal person.
#21 c säger
2016-05-24 10:13 - Anmäl

#20

Jag tycker att slim fit är fel, väldigt fel, tyvärr. Jag är väldigt vältränad & föredrar det som du benämner som "american fit".
#22 Måns säger
2016-05-24 11:00 - Anmäl

#20 Håll ut, det slimmade modet är alldeles strax över för den här gången.
#23 Andreas Weinås säger
2016-05-24 11:58 - Anmäl

Om man tittar historiskt så har väl skrädderi handlat om att ta fram en så smickrande silhuett och bekvämlighet som möjligt för bäraren. Är man smalare så kan man bära smalare skjortor men det måste utgå från personliga preferenser och förutsättningar.
#24 Peter säger
2016-05-24 22:54 - Anmäl

#21: för att dra en paralelle till manolo, när andreas weinås måttsydde en barba napoli skjorta på gabucci, det skulle jag ändå kalla för slimfit i min värld, för den är ändå ganska snäv. Hur som helst mkt snygg! :)
Däremot en mer amerikansk siluett med väldigt mycket övertyg i armar och rygg/magparti tycker jag ser väldigt dumt ut, speciellt om man är smal.

#22: handlar inte om mode, utan vad personen i fråga ser bäst ut i.
#25 Karl säger
2016-05-25 08:48 - Anmäl

Jag är mycket nöjd med mina skjortor från Shirtonomy, som helt klart är prisvärda, men efterlyser också lite flertyger. En tunn pinpoint oxford hade t.ex. varit mkt uppskattat!
#26 Lars O säger
2016-05-25 22:42 - Anmäl

Det är dags för mig att införskaffa ett flertal skjortor, runt 5-10 st kanske. Vad skulle ni, betydligt mer kunniga rekommendera?
Shirtonomy MTM, Mazzarelli RTW(hos Gabucci) eller något annan kanske?
Runt 1500kr per skjorta(som Gabucci RTW) är tanken. Vet inte vad MTM hos Gabucci ligger på men det känns som några prisklasser över det.
Tack på förhand!
#27 Jocke säger
2016-05-26 14:01 - Anmäl

#16 väntar på att få hem en forreste melange, så det återstår att se :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen