Manolo logotype

Aquascutum lanserar "Bogart Trench"

Det anrika brittiska företaget Aquascutum lanserar en nyhet inspirerad av en av 1900-talets största stilikoner. Det är skådespelaren Humphrey Bogart som ofta sågs i en klassisk trenchcoat. I samarbete med The Bogart Estate har man tagit fram en hyllningsmodell till ikonen.

Aquascutum har varit en stilsäker leverantör av ytterplagg sedan företaget grundades 1851. 

Namnet Aqua-Scutum översätts från latin till "Water Shield" och det var också företagets grundare John Emary som 1914 tog fram det revolutionerande vattenavstötande ulltyg som sedan användes till brittiska armen under första världskriget. 

Modellen "Bogart Trench" har som sagt tagits fram tillsammans med The Bogart Estate och några få exemplar kommer finnas tillgängliga i Aquascutums Londonbutik nu i vår för att sen i augusti bli tillgänglig i utvalda butiker världen över. Modellen går att förboka redan nu och kostar 1 120 €. 

Jag tycker det känns trevligt när företag blickar bakåt i sin historia och gör genuina hyllningar till stilikoner som faktiskt varit kunder och inte bara betalda ambassadörer. Är det någon typ av trench jag förknippar med klassisk stil är det just en lite större och längre modell i beige bomull med dubbel knäppning och bälte. 

 
 

Baksidan av kragen har Aquascutums klassiska ruta.

"När vi började samtala med Humphery Bogarts son, Stephen angående ett samarbete och en ny trenchcoat hade jag redan tankarna på att återintroducera en klassisk, större trench i kollektionen. Många av våra kunder kom in till våra butiker och beklagade sig över att varumärken idag bara erbjuder tighta smala modeplagg snarare än ett skyddande klassiskt alternativ.

Jag grävde fram våra plaggmönster för "The Kingsway (modellen Humphrey Bogart bar) och baserade vår nya modell på detta. Placeringen av fickorna och dess storlek är den samma och rocken har så kallade Raglan-ärm. Bältets placering förblir orörd och det kanske viktigaste av allt: Det är en stor och lång rock på närmare 120cm. Den har t om en ficka för dagstidningen i innerfodret. 

Vissa saker har uppdaterats dock. Tyget exempelvis är en vattentät bomullsblandning som utnyttjar hur långt textilutvecklingen kommit och har högre slitstyrka än originalet. Jag har anpassat måtten för respektive storlek till att folk överlag är lite större idag men i det stora hela är The Bogart väldigt lik originalet Kingsway. 

När man tar på sig rocken känner man en genuin känsla av de fantastiska modellerna från 1940, 50, och 60-talet man känner igen från klassiska filmer och filmstjärnor. Och inte minst, den som bar dem kanske allra bäst var Mr Humphrey Bogart själv." 

Thomas Harvey, Head of Menswear design, Aquascutum 

 

En längre och mer klassisk trenchcoat är ett välkommet inslag på marknaden.

Med bältet kan man enkelt markera midjan och fortfarande behålla rörlighet och volym.

Detalj på insidan av rocken med silhuetten av Humphrey Bogart.

"Mitt huvudsakliga mål på Humphrey Bogart Estate är att hedra och bevara min fars arv. Detta kräver att alla samarbeten vi ger oss in i måste vara autentiska. I det avseendet blir det inte bättre än vårt nuvarande samarbete med Aquascutum där min far var en lojal kund hela livet och kanske den mest ikoniska trenchcoat-bäraren i historien. Jag tror han skulle bli hedrad av de faktum att Aquascutum vill samarbeta med oss och lansera The Bogart Trench Coat. " 

Stephen Humphrey Bogart, son till Humphrey Bogart

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Aquascutum
#1 riesenschnasuer säger
2016-05-18 14:24 - Anmäl

Supersnygg! Funnes den dessutom i marinblått skulle jag nog köpa en rakt av. Tycker att beige blir lite väl... beige, i så stora doser.
#2 Kalle säger
2016-05-18 16:34 - Anmäl

Lite "hänga utanför dagis-aura" på den. Tummen upp.
#3 PK säger
2016-05-19 09:30 - Anmäl

Fel länk på namnet precis efter ingressen.
#4 Andreas Weinås säger
2016-05-19 11:14 - Anmäl

#3 - Tack för att du uppmärksammade detta. Skall nu vara korrigerat.
#5 KKF säger
2016-05-19 19:21 - Anmäl

Att äga en trench är lite som att ha en egen batsuit. Awesome mao.
Kul att de har tagit med d-ringar också.
#6 Jimmy säger
2016-05-20 01:00 - Anmäl

För cool för mig. Skulle nog inte kunna bära upp den. Men snygg!
#7 Aaaaq säger
2016-05-20 07:59 - Anmäl

Alltså, jag har svårt att se vad den här nya trenches har som är så likt den äldre förlagan, förutom längden. Originalet har långt mer klassisk passform och därmed större detaljer som kragar etc. Vill man ha en mer rättvisande version av den äldre modellen som Bogart bar, är min rekommendation att man ger sig ut på ebay och söker efter modellen KingsGATE.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen