Manolo logotype

Veckans Videotips - Bespoke Shirtmaking with Turnbull & Asser

Idag får vi en introduktion i hur processen bakom en skräddarsydd skjorta från Turnbull & Asser går till. Företaget som anses som ett av de främsta och mest anrika i Storbritannien har setts på såväl vita duken i flertal Bondfilmer genom åren.

Vi får se processen där kundens individuella mönster ritas ut och val av såväl material som krage genomförs. Representanterna från företaget är tydliga med att kombinationen av husstilen och kundens personliga önskemål är vad skräddarsytt verkligen handlar om. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Turnbull-&-Asser
#1 Carl H Eriksson säger
2016-05-01 17:44 - Anmäl

Trevlig film. Får man fråga hur mycket en bespoke skjorta kostar? Hur ligger den i kvalitét emot Barbas till exempel?
#2 Oswald säger
2016-05-01 20:57 - Anmäl

Om jag minns rätt när jag gjorde det för några år sedan låg det på runt 200 £ per skjorta.
Nackdelen då var att man behövde göra om jag minns rätt minimum 3 stycken, vet inte hur det är nu. Vilket jag personligen tycker är lite vanskligt om man inte blir riktigt nöjd - min erfarenhet är att man inte alltid blir det även om det är full bespoke på skjortor. Men skjortorna var helt okej, bra kvalitet på hantverk och ok finish. Men måste erkänna att jag tycker italienskt
MTM fungerar precis lika bra om inte bättre. Även om det är festligt att få sina mått tagna på Jermyn Street!

Priset om nu det spelar roll är ju ganska mycket bättre med tanke på pundet!

//Oswald
#3 Andreas Weinås säger
2016-05-02 08:58 - Anmäl

#1 - för några år sedan var skräddarsydda skjortor ofta betydligt dyrare men det har dykt upp flera intressanta aktörer som erbjuder skräddarsytt mellan 2000-3000kr.

Jag skulle rekommendera AW Bauer eller Luca Avitabile som kommer till Stockholm på Trunk Show 18:e maj. Bägge dessa erbjuder väldigt fina skjortor och om de är "bättre än Barba" handlar mest om hur mycket man väljer att de skall göra för hand.

Tittar man förbi de som besöker Sverige finns Simone Abbarchi i Florens.
#4 HJS säger
2016-09-04 03:30 - Anmäl

Turnbull & Asser tar 245£ per skjorta, minimum är sex skjortor första beställningen.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.