Manolo logotype

Våren 2016 från Kiton

Näst på turen för vårkollektionernas bevakning är italienska lyxgiganten Kiton. Med måttot "The Best of the Best +1" har man tydliga ambitioner på vart i marknadssegmentet man ämnar att ligga. Om de är bäst i branschen eller ej låter vi vara osagt men det råder ingen tvekan om att Kiton erbjuder kvalitet, konstruktion och tyger i absolut världsklass.

Trots sitt skyhöga pris och fokus på i första hand skräddade produkter känns Kiton allt annat än konservativt. Man blandar ofta in starka färger, tydliga mönster och lookbooken stylas inte sällan med lediga plagg som jeans eller pikétröja. 

Vi har tittat närmare på vårens kollektion där Kiton tillsammans med det egna väveriet Carlo Barbera har arbetat fram en extremt tunn ullväv i endast 12.8 microns vilket motsvarar ca s220(!). Denna väv har producerats i hela 20 färger och tillgången på ullfiber långa nog att producera en sådan väv är extremt begränsad vilket gör priset skyhögt. 

Estetiskt har kollektionen inspirerats av 1940-talets Neapel. Då levde män efter en exemplarisk klädkod och det var inte ovanligt att man bytte om flera gånger på en dag. Allt från en sval sandfärgad kavaj i linne under dagen till en mörk kostym eller smoking för en opera på San Carlo-teatern. 

De dubbelknäppta kavajerna för säsongerna har breda slag utan att framstå som extrema och är har Kiton kombinerat kashmir och linne för en lyxig och sval känsla. Färgpaletten är inspirerad från starka toner runt medelhavet så som gult, turkos, koboltblått, smaragdgrönt och körsbärsrött.

 

Starka färger som gult finns tydligt representerat i kollektionen.

Rutig kavaj med klarblå byxor.

Återigen gult men här som accentfärg i form av tröja och överruta.

Regnrock i stark röd nyans.

Ljusbrun kostym i linne för sommaren.

En mer klassisk marinblå kostym som här kombineras med starka färger i skjorta och slips.

Sportswear från Kiton.

Marinblå smoking med spetsiga slag.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Kiton
#1 Rozzy säger
2016-04-27 14:18 - Anmäl

Kläderna på de två sista bilderna hade jag kunnat tänka mig att bära, resten var för mycket, för fult och för utklätt.
#2 R säger
2016-04-27 16:20 - Anmäl

Varför dessa korta ärmar?
#3 Diplomatic Ties säger
2016-04-27 16:37 - Anmäl

Den bruna linnekostymen är vacker. Men man undrar ju varför ett märke som Kiton, som använder vad som antagligen är världens främsta tyger, har en så tråkigt fotad kampanj. Tråkig miljö, trist belysning och man får ingen känsla för tygens textur. Om man lagt en förmögenhet på att ta fram fantastiska kläder som dessutom är astronomiskt dyra, kanske man ska lägga några spänn på fotot också...
#4 Andreas Weinås säger
2016-04-27 17:09 - Anmäl

#3 - även on jag håller med om att det inte är den mest spännande produktionen så kan jag garantera att den inte är gratis...
#5 FauxPas säger
2016-04-27 17:56 - Anmäl

De har verkligen lyckats med att få dyrt se billigt ut. Helst ska man göra tvärtom.
#6 Bruno säger
2016-04-27 18:57 - Anmäl

Clownartat
#7 Artisan säger
2016-04-27 19:02 - Anmäl

Att få kiton att se ut som dressman kräver skicklighet.
#8 Hedåsgatan säger
2016-04-27 19:31 - Anmäl

Som alltid, tack för all läsning! Men vad hände här? Inget av ovanstående ger habegär, tänkte mest herregud ifall man skulle ha på sig detta. Tycker om den blå kostymen men har svårt för de bjärta färgerna till
#9 Andreas Weinås säger
2016-04-27 20:03 - Anmäl

#8 - Jag vet inte om jag missförstod dig men vår bevakning av vårens kollektioner är inte nödvändigtvis de vi tycker är de snyggaste men definitivt från de som känns relevanta för vår inriktning. Kiton anser sig vara världens främsta kostymtillverkare vilket gör dem relevanta att bevaka.

Sen håller jag med om att det var få saker jag själv skulle bära (eller åtminstone inte tillsammans) men smaken är olika och förra årets höstkollektion från Kiton var en av de mest uppskattade på hela året bland Manolos läsare. .
#10 Honest Slim säger
2016-04-27 21:15 - Anmäl

I lulz'd.
#11 Jimmy säger
2016-04-28 03:34 - Anmäl

I Sverige är vi väldigt sparsmakade när det kommer till färg och mönster. Men på många andra ställen i världen fungerar dessa kombinationer bra.
#12 Simon säger
2016-04-28 11:32 - Anmäl

Jag undrar vad det är med nätet som gör folk så känsliga?

Detta är ju bara bilder ur en lookbook. Ni behöver inte ta på er dessa kombinationer såsom de ser ut på bilderna. De är ju skapta för att dra uppmärksamhet till sig med starka färger och kontraster. Hade allt varit matchande och/eller ton i ton så försvinner ju delarna i varandra.
#13 Halmstad säger
2016-04-29 20:58 - Anmäl

Den svenska skepsisen för alla färgnyanser bortom maringrått är lika utpräglad som tröttsam.
#14 B M säger
2016-05-02 15:44 - Anmäl

Fräscht, somrigt och snyggt. Bra inspiration. Rakt igenom trevligt och stilrent. Ingen klagosång från mig inte, jag lyfter på hatten, ler som kosmoskatten och fortsätter påta i rosenrabatten...mer sånt här manlolo!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.