Manolo logotype

Neapolitansk perfektion - Cesare Attolini och Finamore besöker Gabucci

Det är en minst sagt fullspäckad period för entusiaster av skräddat herrmode. Förra veckan kunde ni läsa om Zaremba och Luca Avitabiles gemensamma Trunk Show och idag kan vi meddela att Stockholm får ytterligare finbesök inom kort. Det är Cesare Attolini och Finamore Napoli som under två dagar 6-7 april besöker Gabucci för måttsömnadsevent.

Den trogne Manololäsaren behöver förmodligen ingen närmare introduktion till de här två kvalitetstillverkarna. Bägge anses vara bland de absolut främsta inom sitt produktområde och återfinns till vardags i Gabuccis konfektionsutbud. Under hösten kunde ni läsa vår artikelserie i tre delar där vi recenserade en måttsydd kostym från Cesare Attolini.

En gång om året brukar Gabucci bjuda in dessa representanter så att kunderna får en möjlighet att dels träffa personerna bakom och framför allt få bästa möjliga förutsättning för måttsömnad. Även om jag skulle vilja påstå att Gabuccis egen personal är väldigt kompetent när det kommer till måttsömnad är det såklart alltid att föredra att låta företaget bakom produkten ta måtten då de har överlägset bäst insikt i processen.

Utöver att träffa representanter från Attolini och Finamore kommer butikens kunder även ha möjlighet att titta närmare på ett imponerande utbud med exklusiva tyger för måttsömnadstjänsten. Exempelvis Attolini har ett par skotska väverier som arbetar näst intill exklusivt mot kostymspecialisten och utöver så kallade Swatches (små tygprover på ca 10x10cm) finns det även flera tyger på rulle vilket gör att man betydligt enklare får en bild av hur slutresultatet kommer att te sig. 

Det är extra viktigt när det rör sig om större mönster så som rutor där de små tygproverna riskerar att inte ge en rättvis bild av hur hela rutan ser ut. En rulle på tre till fyra meter ger möjligheten att verkligen illustrera hur en kavaj, kostym eller rock skulle kunna se ut. 

Vad som är extra trevligt för just den här gången är att det är ingen mindre än Massimilliano Attolini, dvs en av Cesare Attolinis söner som kommer närvara vid besöket. Vill man träffa honom i person eller boka ett möte för måttsömnad av något plagg kontaktar man med fördel Gabucci på bob@gabucci.se

 

Imponerande utbud av tyger under Attolinis förra besök på Gabucci.

Guglielmo från Attolini under min måttagning.

Attolinis provstorlek 50. Inte mycket som behöver ändras där.

Bröderna Guiseppe och Massimilliano Attolini.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Cesare Attolini Finamore Napoli
#1 lano säger
2016-03-30 16:16 - Anmäl

Riktigt kul! Tyvärr fick jag beskedet att Luca Avitabile avbokat sin resa till Stockholm pga kort varsel men han skullekomma senare i vår.
#2 Bateman säger
2016-03-30 20:52 - Anmäl

Nice! Vad är startpriset för en MTM-kostym?
#3 Andreas Weinås säger
2016-03-30 21:33 - Anmäl

#2 - Det är svårt att säga exakt då tyget spelar in men den jag sydde upp senast de var på plats landade på ca 35 000kr. Det var då ett brittiskt four season tyg med Birdseye-struktur i 100% ull på ca 280gr/m.
#4 Måns säger
2016-03-31 07:50 - Anmäl

God investering och ett utmärkt incitament för att hålla midjemåttet stabilt. Så har det fungerat för mig.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo bespoke felt hat: Review

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Happenings: You’re Invited To A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen