Manolo logotype

Zaremba Bespoke och Luca Avitabile anordnar gemensam Trunk Show

Resande skräddare har blivit ett växande fenomen här på Manolo. Från att vara begränsad till ett eller ett par svenska skrädderi finns nu en handfull skickliga alternativ tillgängliga via kontinuerliga besök i framför allt Stockholm. Om två veckor får huvudstaden förmånen att för första gången träffa skjortmakaren Luca Avitabile som tillsammans med skrädderiet Zaremba håller en Trunk Show på Hotell Kungsträdgården.

Zaremba Bespoke

Trogna Manololäsare känner vid det här laget väl till Zaremba Bespoke. Skrädderiet som drivs av Maciej Zaremba är Warsawas äldsta med anor från 1894. Sen ca 2 år tillbaka har man besökt Stockholm för Trunk Shows där man erbjudit 100% skräddarsytt i form av kavajer, byxor, rockar och kostymer. Man har även erbjudit skjortor via externa leverantörerna Emanuele Berg och D´Avino. Vad som verkligen fått Zaremba att slå igenom är hantverksnivån sett till priset. Det rör sig absolut fortfarande om mycket pengar men för ca 4 000 kronor får man ett par helt skräddarsydda byxor sydda för hand vilket är väldigt konkurrenskraftigt i sammanhanget och endast aningen över vad ett par konfektionsbyxor kostar från en bättre tillverkare. 

Kavajer startar på ca 13 000 kronor och då rör det sig om en helt handsydd och handpikérad full kanvas-konstruktion och tre avprovningar enligt konstens alla regler. Priserna kan självklart variera beroende på val av tyg. 

Vår frilansskribent Olof Nithenius recenserade 2014 i två artiklar en skräddarsydd kavaj från Zaremba vilket man kan läsa om här och här.

 

Handpikérad kanvas på Zarembas skräddarsydda kavajer och rockar.

 

Luca Avitabile

Luca Avitabile är kanske inte ett lika känt namn i Sverige men en internationellt erkänd aktör med stor respekt. Mycket beror förmodligen på att han fram tills nu inte varit tillgänglig för den svenska marknaden utan arbetat från Neapel samt via Trunk Shows i framför allt London. 

Hantverksmässigt rör det sig om full Bespoke efter konstens alla regler. Det är avprovning med provskjorta och ett individuellt mönster för varje kund. Detaljer som skjortkrage kan utvecklas fritt efter kundens önskemål och är inte begränsad till hans egna standardkragar. 

Och det kanske bästa av allt...Prisnivån startar på ca 200€ vilket gör Luca Avitabile till en av om inte den mest prisvärda leverantören av skräddarsydda skjortor vi träffat på. 

Olof har även recenserat en skräddarsydd skjorta från Luca Avitabile som ni kan läsa mer om här

 

Fantastiska skjortkragar från Luca Avitabile.

 

Trunk Showen kommer gå av stapeln 7:e och 8:e April på Hotell Kungsträdgården i Stockholm. För tidsbokning kontaktar man med fördel info@zarembabespoke.com respektive info@lucavitabile.it

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Björn säger
2016-03-25 22:25 - Anmäl

Finns det eller skulle det kunnas göras en plan att besöka Malmö/Köpenhamn?
#2 Sebastian K. säger
2016-03-28 13:48 - Anmäl

Verkar som att Luca inte kommer att närvara. Enligt honom så kommer han till Stockholm i maj i stället. Tydligen var det för nära inpå, så han hann inte styra upp allt som behövdes.
#3 Soccercalle säger
2016-04-01 15:10 - Anmäl

Vet ngn ngt mer om när Luca kommer i maj?
#4 max säger
2016-10-02 19:49 - Anmäl

Hej, försökt hitta informationen om hur betalning göras. Är det full betalning första gången. Eller är det halv och resten när allt är klart? Eller fungerar det på något annat sätt. Tar z kort? Tack för hjälpen.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen