Manolo logotype

Saman Amel besöker Göteborg

Många läsare känner säkert att mycket av vår bevakning här på Manolo fokuserar kring händelser, event och butiker i huvudstaden. Idag tänkte vi därför tipsa om en kommande Trunk Show i Sveriges näst största stad då killarna från Saman Amel för första gången besöker Göteborg 1-2 april för att ta emot beställningar.

Företaget Saman Amel har sedan starten 2009 utvecklats i väldigt hög takt. Från att vara den enda rena bespoketillverkaren av slipsar med produktion i Sverige till att på bara några år erbjuda en full måttsömnads-service av kavajer, byxor, rockar och skjortor är minst sagt imponerande.

Vi lät sy upp en kostym hos Saman under förra året vilket ni kunde läsa om här och här på Manolo. 

Sedan dess har det hänt en hel del inom företaget. Man har först och främst flyttat från Engelbrektsgatan där vi besökte företaget till sin nuvarande ateljé på Kommendörsgatan 21 vid Östermalmstorg. 

Företaget har introducerat en rad konfektionsprodukter så som en serie stickade plagg med polotröjor och popover som tydligaste inslag. 

Även de måttsydda plaggen har utvecklats en del. Saman Amel har nu tre prisnivåer för sina kostymer som ser ut som följande. 

Handmade in Napoli - från 20 000 kronor

Företagets spjutspetslinje som är 100% producerad för hand i Neapel. Tillgänglig med alla företagets tyger. 

Toscana - från 13 000 kronor

Företagets baslinje med flera handsydda detaljer och full kanvas-konstruktion producerad i Toscana. Tillgänglig i alla företagets tyger.

Business line -  från 9 500 kronor

Det senaste tillskottet i utbudet där företaget skalat bort de estetiska handmomenten som knapphål och endast behållt de funktionella delarna på insidan av kostymen. Begränsad till ett mindre utbud av prisvärda tyger med fokus på blått och grått. 

 

Handmade in Napoli med en extremt hög hantverksnivå.

Dubbelknäppt kostym i blå ull.

Smoking från Toscana-linjen.

Om man känner att måttsydda kostymer är i dyraste laget kommer även Saman Amel erbjuda måttsydda skjortor och Popovers under sitt besök i Göteborg. De traditionella skjortorna är precis som Handmade in Napoli helt sydda för hand och startar på 2 499 kronor. 

Företagets Popovers är däremot maskinsydda vilket gör att de går ner en del i pris och här har man valt att inte ta något premium för måttsömnad vilket gör att de landar på 1 600 kronor precis som konfektionsmodellerna. 

 

Måttsydda skjortor producerade för hand.

Popover erbjuds nu måttsytt för samma pris.

Företagets måttsydda byxor startar på 3 500 kronor i Toscana-linjen.

Trunk Showen håller till på Johannebergsgatan 24 och det är öppet hus för alla som vill komma förbi och titta på företagets produkter. Om man är intresserad av att sy upp något gör man dock allra bäst i att boka en tid via dag@samanamel.se

Ett trevligt initiativ tycker vi och roligt att se att det finns en efterfrågan på måttsydda kvalitetsprodukter även utanför Stockholm. 

 

Saman kontrollerar det färdiga resultatet på en kund.

Jordiga och naturliga toner är ett tydligt inslag i företagets filosofi.

Inspiration från ateljén på Kommendörsgatan 21.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

#1 Egon säger
2016-03-22 14:49 - Anmäl

Exceptionell produkt och service. Ger alla rådet att boka en tid!
#2 aa säger
2016-03-22 15:54 - Anmäl

Hur ser prisnivån ut för udda kavajer?
#3 Matte säger
2016-03-22 15:58 - Anmäl

Titta på Dag och Saman så fattar man ju.... Klass och otroligt trevliga. Har ej beställt ngt men haft kontakt. Detta företag kommer gå långt helt klart
#4 Andreas Weinås säger
2016-03-22 19:08 - Anmäl

#2 - I Toscanalinjen startar kavaj på strax under 10 000kr. Napolilinjen vet jag ej exakt.

Jag rekommenderar att maila dag@samanamel.se för exakta prisuppgifter.
#5 Fabian säger
2016-03-22 19:22 - Anmäl

Få företag som har en sån otroligt (i mitt tycke) tilltalande helhet - allt ser verkligen bra ut.

Lycka till i Göteborg Samman & Dag!
#6 FA säger
2016-03-22 20:49 - Anmäl

Fint att se! Velat känna på grejerna ett tag nu.
#7 Emil säger
2016-03-25 10:27 - Anmäl

Med risk för att verka överdriven vill jag ändå föra fram hur löjligt nöjd jag är med mina beställningar från Saman. Jag har beställt två kostymer, två kavajer och ett par skjortor och blivit otroligt nöjd. RTW i all ära om du har en tacksam kropp, men det är ändå en helt annat grej att få något måttat och få ett mönster specifikt tillverkat för just din kropp. När väl passformen är intrimmad finns det helt enkelt inget som slår det. Kan varmt rekommendera Saman Amel med andra ord!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.