Manolo logotype

Nyheter från Stòffa

En av våra absoluta favoriter på senare tid är det inspirerande företaget Stòffa. Med fokus på en genomtänkt design och rena linjer har Agyesh Madan skapat en långsamt växande kollektion av måttsydda plagg som alla hänger samma i en röd tråd av färg och ton.

Ni kunde förra året för första gången läsa om Stòffa här på Manolo. Sedan dess har en hel del spännande nyheter i form av såväl material som färger lanserats. 

För våren 2016 har Agyesh introducerat en färgskala med kallare nyanser av skifferblått, mintgrönt och chokladbrunt som förankras med neutrala toner av sand, stålgrått och mörkblått. 

Utöver den otroliga kompetens inom för materiallära som Agyesh besitter är det just dessa harmoniska färger som verkligen gör Stòffa så intressant. Konceptet bygger på att varje plagg skall kunna produceras i valfri nyans och bäras tillsammans med valfritt annat plagg i kollektionen. 

Konceptet Stòffa bygger bortsett från accessoarer helt på måttsydda produkter. Alla plagg produceras efter dina mått och i någon av företagets material och färger. Prisnivån är absolut inte låg men sett till vad man får för pengarna är kvalitetsnivån klart högre än man normalt hittar för det priset. Sen är det såklart en enorm potential i måttsömnad av mocka- och skinnjackor där man slipper kompromissa med för långa ärmar och bylsiga passformer. 

Material- och modellmässigt ser vi flera nyheter från företaget för våren.

Först och främst lanserar man en vattenavstötande bomullsväv i sand som är stommen i kollektionens senaste ytterplagg; 004 - En asymmetrisk regnrock. Pris: $1000 - $1200.

 

Modell 004 från Stòffa. En asymmetrisk ytterrock i behandlad bomull.

 

Mockan som funnits med sedan starten kompletteras med en perforerad version och nu erbjuds även alla ytterplagg i ett tunnt vegetabiliskt garvat skinn. Pris: $700 - $1700.

 

Perforerad mocka i nyansen sand. Nu tillgänglig för måttsömnad.

 

Nytt för säsongen är även introduktionen av linne. Det rör sig om två kvaliteter (en Plain weave för byxor och en Basket weave för ytterplagg) i garn från Belgien, vävda på Irland. Priset på ytterplagg i linne väntas ligga mellan bomull och skinn/mocka och byxor kostar mellan $250 - $350. 

 

Byxor i flera nyanser av linne.

 

Ett område som man lätt glömmer i Stòffas utbud är deras accessoarer. Sen tidigare har man flera storlekar av scarfar i 70% kashmir och 30% silke vävda på ett sekel gamla vävmaskiner för en kvalitet som än idag inte kan återskapas av moderna maskiner. För säsongen har man även introducerat Bandanas i bomull producerade i Rajastan-regionen i Indien där också vårens kampanj är fotograferad. Pris: $120 - $500.

 

Bandana i blått.

Infärgning av Bandanas.

Detalj på Bandana samt mocka i sand.

 

Är man intresserad av att titta närmare på Stòffas produkter kommer Agyesh till Stockholm för en Trunk Show tillsammans med Marcus Malmborg i slutet på denna veckan 18-20 mars. För tidsbokning kontaktar man med fördel Stòffa HÄR.  

Slutligen vill vi passa på att dela med oss av några bilder från den fina kampanj som företaget nyligen lanserade.Modell är återigen Agyesh far och kampanjen som fotograferades indiska Rajasthan är döpt till "the man and the palace"

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Mocka säger
2016-03-16 19:42 - Anmäl

Fyra nyanser av beige med turkos som accent. Kanske inte det roligaste man sett men ändå kul med breddning på artiklarna.
#2 Måns säger
2016-03-16 19:45 - Anmäl

Enligt modellen kanske de vänder sig till äldre, excentriska och ekonomiskt oberoende singelmän. De ska ju också få möjlighet att shoppa lite kul grejer.
#3 Fabian säger
2016-03-16 20:59 - Anmäl

Magiskt fint!

(24 årig snorvalp och inte excentrisk äldre gubbe)
#4 Andreas Weinås säger
2016-03-16 21:02 - Anmäl

# - I princip alla produkter finns i nyanserna blått, grått, brunt, sand, oliv och taupe. Det gäller såväl bomull som mocka så det går absolut att välja mer än beige även om just vårens kampanj innehåller detta tema.

Jag rekommenderar ett besök på hemsidan om man vill se alla tillgängliga färger och modeller.

#2 - Jag tror inte de vänder sig till en specifik åldersgrupp. Om jag förstått Agyesh rätt är det helt enkelt så att han tycker sin far har en karaktär och känsla som rimmar väl med företagets filosofi. Jag tycker t om att det är väldigt uppfriskande med ett "non-model" tänk när det är genomtänkt som här.
#5 Henrik säger
2016-03-17 09:24 - Anmäl

Tycker man att miljön är mer fascinerande än kläderna, kan man åka till Jaipur i Rajasthan. Diggi Palace, där bilderna är tagna, är ett gammalt maharajapalats, men fungerar nu som hotell. Man kan också passa på att åka dit när stadens litteraturfestival hålls - i litteraturkretsar är den världsberömd och brukar locka många internationella kändisar. Festivalen hålls just i Diggi Palace.
#6 KB säger
2016-03-17 13:15 - Anmäl

@Andreas: Ang. deras bandanas. Vet du om de är menade att ha på huvudet som det gamla 90-talsmodet en gång förespråkade? De tycks nämligen använda de mer som sjalar i kampanjerna..?

I övrigt är det helt "min" färgskala. Lite väl saftiga priser men kul spelare!
#7 Christian säger
2016-03-17 14:34 - Anmäl

Snyggt! Jag har letat länge efter en sjyst bandana & nu har jag träffat rätt.
#8 Christian säger
2016-03-17 14:37 - Anmäl

Hmm, jag tar tillbaka det. Storleken var inte som jag hade tänkt mig.
#9 Adonis säger
2016-03-17 16:18 - Anmäl

Cool modell gubbe. Vet någon vem det är?
#10 Henrik säger
2016-03-18 11:19 - Anmäl

#9

"Modell är återigen Agyesh far" står längst ner i artikeln.
#11 Philip Guylai säger
2016-04-04 14:04 - Anmäl

Någon som har tips på snygga mockajacka till ett rimligt pris inför den kommande våren?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen