Manolo logotype

Våren 2016 från Berg & Berg

Vi fortsätter förra veckans fokus på accessoarer för våren och idag har turen kommit till våra vänner från Norge. Berg & Berg har varit ett självklart inslag i Manolos bevakning sen starten 2009 då man i vårt tycke säsong för säsong kombinerar design, kvalitet och pris på ett väldigt imponerande sätt.

Vi har tittat närmare på vårens kollektion från Berg & Berg där vi ser ett par nya inslag i utbudet. Förra året såg vi en utveckling av klädesplagg från företaget då man lanserade skjortor och byxor utöver stickat producerade av Johnstons of Elgin.

Man har i år för första gången även introducerat T-shirts och finstickade pikétröjor i en handfull lättmatchade färger med både lång och kort ärm. Dessa produceras i norra Italien nära Bergamo av ett litet familjeföretag specialiserat på just den här typen av plagg. 

Fokus ligger som tidigare självklart på accessoarer och framför allt slipsar som är företagets bas. För säsongen ser vi ett par spännande slipskvaliteter som sticker ut positivt. Panama, Habutai, Mano Napoli och Ancient Madder är alla intressanta alternativ till de mer klassiska kvaliteterna och grenadineslipsarna. 

Man har succesivt arbetat in handrullade kanter på majoriteten av sina slipsar vilket vi tycker ger en väldigt härlig avslappnad känsla. Att erbjuda slipsar i exempelvis Habutai med six fold-konstruktion och sådant avslut för ca 750 kronor är väldigt imponerande i form av prisvärdhet. 

 

Six fold-konstruktion och handrullade kanter på en slips i Habutai-silke.

Habutai är en lite mattare silkeskvalitet som passar perfekt för sommarhalvåret.

Härliga slipskvaliteter som Panama och Ancient Madder i vårens kollektion.

Kabelstickade strumpor från Bresciani för Berg & Berg.

Bröstnäsdukar i somrig känsla.

Företagets fina Buttondownkrage i ett bengalrandigt tyg.

Finstickade Pikétröjor är en trevlig nyhet för säsongen.

Klassisk stickad rundhalsad tröja i bomull och kashmir från skotska Johnstons of Elgin för Berg & Berg.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Slips

Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg
#1 Måns säger
2016-03-09 10:47 - Anmäl

Hur är egentligen synen på grenadinetyg, är enfärgade eller klassiskt mönstrade grenadineslipsar korrekta även på arbetsplatser med stramare klädkod som advokatkontor eller banker?
#2 Andreas Weinås säger
2016-03-09 11:41 - Anmäl

#1 - Grenadine placerar sig formellt sett mellan en släta silkesslipsar och virkade slipsar. En mörk, enfärgad Garza Fina (mindre knutar och slätare struktur) skulle jag absolut säga är korrekt nog till en klädkod som kräver mörk kostym.

För inspiration kan man titta på Sean Connery i Dr No där han bär en marinblå Grenadine till grå kostym.
#3 Tre säger
2016-03-09 11:42 - Anmäl

Hej Andreas,

Jag, personligen, är ingen entusiast av mönstrade slipsar. Finns det någon slipstillverkare som utmärker sig i att sin användning och experimenterande av material?

Mvh
#4 Soccercalle säger
2016-03-09 11:54 - Anmäl

En marinblå grenadinslips passar väl egentligen till allt. Jag brukar ha det som standardslips till grå flanellkostym men ofta till mkt annat. Jag skulle dock inte ha det som förstahandsval till en "slät" kostym i tunn ull.
#5 Bodén säger
2016-03-09 12:50 - Anmäl

Jag är väldigt förtjust av B&B. Under de senaste åren så har jag uteslutande köpt strumpor (deras OTC) och slipsar utav dem.
#6 Charles säger
2016-03-09 13:02 - Anmäl

Har länge funderat på en blå slips från B&B. Vilken skulle du välja Andreas, if you don't mind me asking?
#7 Anders säger
2016-03-09 13:20 - Anmäl

Berg & Berg har alltid trevliga produkter och som påpekas, nu mer än förr. Men inte är väl den jerseystickade kortärmade polotröjan en pikétröja? Jag var av uppfattningen att piké, är vävnadssättet på "tenniströjor" liknande Lacoste. Eller har jag fel igen?
#8 Simon säger
2016-03-09 13:52 - Anmäl

#2 - Sean Connery bär även svart grenadine slips till grå kostym. Tänker framförallt på den kända tredelade i Goldfinger. Passar riktigt bra till grå kostym utan att för den skull bli begravningskänsla över det hela, vilket nog en mer blank svart slips i silke utan struktur hade gjort.
#9 Andreas Weinås säger
2016-03-09 14:19 - Anmäl

#3 - Jag tycker de flesta av de främsta slipsmakarna har en ganska stor bredd med såväl enfärgat som mönstrat. Störst utbud i premiumsegmentet har nog Drake's.
#10 Andreas Weinås säger
2016-03-09 14:28 - Anmäl

#6 - Självklart svarar jag gärna på det.

Jag är barnsligt förtjust i småmönstrade slipsar i mörkblått så mina favoriter är

http://bergbergstore.com/accessories/ties/handrolled-ancient-madder-small-pattern-silk-tie-navy-brown.html

http://bergbergstore.com/accessories/ties/six-fold-handrolled-mano-napoli-silk-tie-navy.html

Sen ett lite somrigare alternativ

http://bergbergstore.com/accessories/ties/handrolled-melange-linen-tie-bottle-deep-blue.html

Sen handlar det självklart om vad man har respektive saknar i garderoben och såklart vad man gillar men jag tycker nästan alla borde satsa på en mörkblå Grenadine då de är just extremt mångsidiga och kan både klä upp och ner en outfit.
#11 jj säger
2016-03-09 15:20 - Anmäl

B&B är bra på mycket, men vissa av tröjorna (de italienska) och byxorna har undermålig passform. Modellen på bilderna har märkliga proportioner. Jag är en klassisk medium (181 cm 73 kg). För mig blir oftast medium för korta ärmar på deras Italienska tröjor, medans modellen har enligt bilderna M och är 191 CM. Det kan inte stämma!
#12 Andreas Weinås säger
2016-03-09 17:55 - Anmäl

#8 - Håller med helt! Slog faktiskt till på just en svart grenadine från Berg & Berg som jag tänkte kombinera med svarta skor och en grå kostym i fresco för sommaren.
#13 random säger
2016-03-09 18:11 - Anmäl

Jag har väntat på detta inlägg!

Jag spanar efter ett par mer dressade byxor till vår/sommar att komplettera jeansen och de beiga/sandfärgade bomullsbyxorna. Tycker B&Bs byxor ser riktigt lovande ut. Det jag funderar på är dels materialet ("tropical wool") och dels konstruktionen. Det står "unfinished hem" vilket jag tolkar som att byan är längre i benen för att medge skräddarändringar, t ex sy upp slag?

Sen undrade jag mer stilmässigt vilken nyans som jag ska titta efter. Jag funderar om en ljusare grå kan vara ett bra alternativ för vår/sommar?
#14 R säger
2016-03-09 21:09 - Anmäl

#5 Bodén, Andreas och övriga

Hur är Berg & Berg-strumporna kvalitets- och storleksmässigt? Jag har de senaste åren nästan bara köpt Sozzi via Skoaktiebolaget och där kör jag alltid S, som motsvarar 40-42, trots att jag har 42.5 - på inrådan från personalen som rekommenderar att man går ner en storlek för att strumporna ska sitta rätt. Hos B&B kan man välja på 39/40, 41-42 och 43>. Vad skulle ni rekommendera om man även tar hänsyn till hur strumporna är efter ett antal tvättar? Tack på förhand!
#15 Andreas Weinås säger
2016-03-09 21:13 - Anmäl

#14 - strumporna produceras så vitt jag vet av Bresciani och det är nog ingen större skillnad mot tillverkarens egna modeller utan mer att Berg & Berg valt färg och mönster som passar dem.

Det är en av de erkänt skickliga strumpmakarna och baserat på vad du skrev skulle jag absolut välja 41-42 men minns inte om de är direkt stora eller små i storlekarna.
#16 Andreas Weinås säger
2016-03-09 21:18 - Anmäl

#7 - Du har helt riktigt i ditt antagande. Piké syftar till en Vävteknik snarare än en modell eller material men i Sverige har plagget kommit att lite slarvigt benämnas som som det. Poloskjorta skulle jag personligen inte ha något emot att säga då det är precis vad det heter internationellt (oavsett materal och väv) men problemet som uppstår på svenska är att vi har redan har Polotröjan (rollneck/turtleneck) som är något helt annat och då lätt kan förväxlas.
#17 Peter säger
2016-03-10 14:57 - Anmäl

Håller med. Varit på väg fler gånger att beställa tröja från B&B men ångrat mig då den gigantiska modellen bär en M.
#18 dennis säger
2016-05-26 21:48 - Anmäl

Finns det butiker i Sthlm där det går att köpa B&B?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.