Manolo logotype

De bäst klädda från Oscarsgalan 2016

Photo by Christopher Polk/Getty Images

I söndags gick den 88:e upplagan av Oscarsgalan av stapeln. En tillställning som är den tveklöst största i galasammanhang. Världens främsta filmstjärnor poserar på röda mattan i en uppsjö av Smokings och långklänningar. Vi har valt ut våra absoluta favoriter som lyckats extra bra med sin klädsel.

Att pengar automatiskt genererar god stil är sedan länge motbevisat men det råder ingen tvekan om att en bra budget möjliggör för bättre kvalitet, passform och snitt. Det fanns mängder med stjärnor som borde överväga att avskeda sina stylister baserat på klädseln för aftonen men vi har valt att fokusera på de vi tyckte verkligen lyckades med sin klädsel. 

1. Michael B. Jordan - Skådespelare

Michael B. Jordan, känd från bl.a filmen Creed i en fantastisk dubbelknäppt Smoking med sjalslag från Ralph Lauren Purple Label. (Photo by Christopher Polk/Getty Images)

 

2. Sam Smith - Artist

Sångaren och Artisten Sam Smith i en tredelad Smoking från brittiska Dunhill tillsammans med kollegan och låtskrivaren Jimmy Napes till vänster. (Photo by Christopher Polk/Getty Images)

 

3. Michael Fassbender - Skådespelare

Michael Fassbender i Smoking från Tom Ford. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

 

4. Jason Sudeikis - Skådespelare

Jason Sudeikis tillsammans med Olivia Wilde. (Photo by Gregg DeGuire/WireImage)

 

5. Chris Rock - Skådespelare/Komiker

Oscarsgalans värd Chris Rock i benvit Smokingjacka från Burberry. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

 

6. Eddie Redmayne - Skådespelare

Eddie Redmayne känd från bl.a The Theory of Everything i en Sammetssmoking. (Photo by Steve Granitz/WireImage)

 

7. Lee Byung-hun - Skådespelare

Skådespelaren Lee Byung-hun i Smoking med spetsiga slag från Gucci. (Photo by Todd Williamson/Getty Images)

 

8. Sacha Baron Cohen - Skådespelare/Komiker

Sascha Baron Cohen, kanske främst känd som Borat i en smoking med sjalslag från Dolce & Gabbana. (Photo by Jason Merritt/Getty Images)

 

9. Henry Cavill - Skådespelare

Henry Cavill som vi bland annat sett i "Man of Steel" bar en Sammetssmoking från Dunhill. (Photo by Sammy Smith/WireImage)

 

10. Leonardo DiCaprio - Skådespelare

Sist men inte minst. Leonardo DiCaprio som efter 20 år äntligen fick ta emot en Oscar för sin roll i filmen The Revenant. DiCaprio bar en Smoking från Giorgio Armani. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Simon säger
2016-03-02 13:31 - Anmäl

Michael B. Jordan var lätt bäst!
#2 Artisan säger
2016-03-02 16:27 - Anmäl

Håller med #1, Synd bara med alla klumpiga klockor... Och att Jason Sudeikis verkar ha köpt en jacka med en decimeter för långa ärmar...?
#3 lano säger
2016-03-02 18:42 - Anmäl

Det är synd att vi inte har starkare tradition av fest med klädkod aftondräkt i Sverige. Det finns något mycket charmigt med att ha en dräkt som endast är till för fest och kunna lämna kostymen hemma.

I övrigt har jag mycket svårt att bestämma mig för vad jag tycker om sammet... Kan inte riktigt varken omfamna eller förkasta det.
#4 40% säger
2016-03-02 21:47 - Anmäl

4 av 10 tjänar helt klart på att korta ärmarna en aning, hur Jason kom in på listan kan man ju ifrågasätta starkt pga detta. Någon som gillade sideboob i juryn?
#5 Handendär säger
2016-03-02 22:35 - Anmäl

@#3 ang sammet

Tycker det funkade okej för Eddie Redmayne som i alla fall hade sidenslag på sin. Henry Cavill såg lite ut som en teddybjörn med sin väl tilltagna överkropp helt klädd i sammet.
#6 Knutte säger
2016-03-02 23:47 - Anmäl

Kul initiativ att bevaka annat än Pitti!
#7 KKF säger
2016-03-03 11:44 - Anmäl

Lee Byung-huns skor ser väldigt märkliga ut. Är det såna där stealthplatåskor som kortare kändisar ibland har för att inte vara kortare än sin date?
#8 jh säger
2016-03-03 11:52 - Anmäl

Di caprio borde väl ändå ha kommit i vargskinn och läderstövlar.
#9 Korven säger
2016-03-03 12:19 - Anmäl

#4 Själv tycker jag att han är den som bär upp för långa ärmar bäst: längden är så tydlig så att det ser ut som att han har vikt upp dem lite nonchalant. (Dock ser ärmarna ut att vara så långa att det hade varit möjligt även om de hade varit en eller ett par cm kortare.)
#10 Anders säger
2016-03-03 17:50 - Anmäl

Några verkligt trevliga modeller. Dock är ju Jason Sudeikis smokingkavaj med sin ärmlängd lika plump, som Olivia Wildes klänning är, med avsaknaden av material att skyla henne. Två verkliga stilmissar enligt mitt tycke.

Trots många prominenta leverantörer, förvånar det mig hur standardmässiga modellerna trots allt är. Då hjälper det inte vad som står på namnetiketten i fodret.
#11 DNOV säger
2016-03-03 22:30 - Anmäl

Manolos skribenter visar igen att de inte riktigt kan det här med traditionella klädkoder och stil, black tie ger visst spelrum men som en brukar säga, you have to know the rules to break them.

Armbandsur till smoking är för småpojkar som inte har hunnit köpa/ärva fickur. Alternativt de som måste förhäva sig själva och visa att de minsann hade råd med ett dyrt armbandsur. I fallet Oscargalan är det även en hel del besökare som har sponsring och därför "måste" bära armbandsur.

#2 Sam Smith borde överhuvudtaget inte figurera på en lista över välburna smokings då han har en väst skuren för en vanlig kostym. En smokingväst har djup rundad skärning som exponerar skjortbröstet.

Bland övriga herrar noterar jag flera fall där inget livplagg bärs vilket är fullständigt uppåt väggarna! Gördel eller väst är ett måste för den som vill bära smoking med värdighet och inte bara är ute efter att göra sig till.

I övrigt, många trista ojusterade konfektionskavajer vilket syns på problemet med ärmlängderna. Och händerna... Händerna ska ta mig f-n inte vara i fickorna.

Summerat, det är väldigt få (manliga) hollywood-kändisar som har något som helst intresse eller kunskap om hur klädkoden black tie ska bäras, Oscarsgalan är i det avseendet en plåga varje år.

Och Manolo borde veta bättre som sagt, om man gör anspråk på att skriva om stil och inte bara om mode så förväntar jag mig bättre verkshöjd.
#12 Andreas Weinås säger
2016-03-04 00:33 - Anmäl

#11 - Lugn och fin nu. Ta 10 djupa andetag så inser du snabbt att det oavsett om det är högtidsplagg eller inte fortfarande bara är kläder vi pratar om. Oavsett om de vi lyft fram hade brister var de våra favoriter ur skaran. Med tanke på hur majoriteten av de vi inte valde ut gick klädda kan jag säga att ett armbandsur eller för högt skuren väst är det minsta problemet.

Du är självklart mer än välkommen att själv lyfta fram dina favoriter från årets gala.

Trevlig kväll!
#13 von Sphëlereck-Rîchthúfflörz säger
2016-03-04 12:39 - Anmäl

#11: Händerna i fickorna anses OK i England, samt i många andra länder och kulturer. Resten av din kommentar är bara löjlig. Auf Wiederseh'n.
#14 Rickard säger
2016-03-06 23:26 - Anmäl

Revenant, heter filmen. Jag vet att ni är noga som fan när ni stavar namnen på designers, modehus etc. Så inte mer än rätt att ge samma noggrannhet åt filmtitlar, speciellt när det är en av Oscarsgalans stora vinnare. Just saying ;)
#15 Ernst säger
2016-03-09 09:32 - Anmäl

#11, är du seriös? Tillbaka till 40-talslajvet med dig.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2019: Five Of The Coolest...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen