Manolo logotype

Vårens 10 snyggaste tassel loafers

Foto: Charlie Bennet

För några år sedan var det många som förutspådde att Tassel loafern skulle få en liknande trendstatus som den dubbla munkskon haft i snart 10 år. Även om modellen inte riktigt nått så långt så har intresset för dessa tofsprydda loafers vuxit sig starkare för varje år.

Tassel loafers kan kännas lite svårt för många vid första början men det är en av mina absoluta favoritmodeller. Faktum är att trots begränsningen till vår- och sommarhalvåret så är det troligtvis den skomodell jag helst av allt bär. 

Självklart saknar den formaliteten i en oxford och mångsidigheten i en brogue men det är något med den lediga känslan i ett par Tassels som gör att de är skon jag bär 3 av 4 dagar under sommarhalvåret. 

Även om modellen inte är optimal till en mörk kostym tycker jag den med gott samvete kan bäras till en ledigare bomulls- eller linnekostym och framför allt till uddabyxa och kavaj. Utöver det är det nog den modell av randsydda herrskor som lättast kan kombineras med ett par korta shorts i bomull och en skrynklig linneskjorta under sommarsemestern. 

Allra bäst tycker jag modellen är i mellanbrun mocka så som polo, snuff eller fox suede men modellen gör sig även bra i Cordovanskinn eller mörkbrun kalv för en lite mer dressad känsla. 

Jag har valt ut 10 favoritmodeller i lite olika prisklass och utförande. 

Crockett & Jones "Cavendish"

 

Min absoluta favorit när det kommer till Tassels är Cavendish från Crockett & Jones. Allra helst i den mellanbruna mockanyansen Polo Suede.

 

Alden - "563"

 

Aldens klassiker 563 i Color 8 Cordovan från garveriet Horween. En version som skulle kunna bäras långt in på hösten tillsammans med exempelvis grå flanell.

 

Gaziano & Girling - "Nice"

 

 

Wholecut-loafers är ett spännande inslag som ger en lite mer elegant känsla. Här i från brittiska Gaziano & Girling. (även översta bilden)

 

Meermin - "101381"

 

Vill man åt en kvalitetssko till lägsta möjliga pris är Meermin förmodligen bästa alternativet. Här i mörkbrunt kalvskinn.

 

Velasca Milano - "Barbee"

 

Tassels i mörkbrun mocka med Blake Rapid-konstruktion från Velasca Milano.

 

Carmina - "80289"

 

Tassels från Carmina i materialet Rusticalf med en lite ledigare känsla.

 

Church´s - Keats

 

Modellen Keats i svart polished binder från Church´s.

 

Christian Kimber - "Laurito"

 

Modellen Laurito från Christian Kimber som finns i två nyanser av mocka.

 

Edward Green - "Belgravia"

 

Edward Greens klassiker Belgravia med flätade band.

 

Saint Crispins - "530"

 

 

Saint Crispin´s wholecut-loafer med adderade tassels. En modell som enligt mig gör sig allra bäst i mocka på företagets Classic-läst.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Loafers

Andra artiklar om varumärkena: Alden Crockett-&-Jones Edward-Green Gaziano Girling Carmina
#1 c säger
2016-02-16 14:38 - Anmäl

Någon som vet om Fitzpatrick släpper sin tassel i år igen?
#2 Erik säger
2016-02-16 15:48 - Anmäl

Manolos loafergenomgång är ett vårtecken i sig. Fint!
#3 albin säger
2016-02-16 17:31 - Anmäl

Tycker att Aldens är de absolut snyggaste, inte lika slickade och smala som de andra
#4 JM säger
2016-02-16 20:08 - Anmäl

Mmm, skulle gärna tassla runt som en Ivy-pöjk med Aldens eller C&J på fötterna
#5 A säger
2016-02-16 20:15 - Anmäl

Jag gillar själva modellen men är lite fundersam om det är lätt att själva tasseln lossnar trots god kvalitet på skorna.
#6 Tassel säger
2016-02-16 22:18 - Anmäl

Som Andres sa på Kingpodden, man har större chans att få ligga om man är spetälsk än om man bär tasselloafers.
#7 Stefan säger
2016-02-16 22:35 - Anmäl

#6: haha, när sa han det.. i vilket avsnitt?

Jag har väldigt svårt för tasselloafers... den enda loafern med klack jag skulle kunna tänka mig är en pennyloafer i mellanbrun mocka till ett par ljusa byxor, en tunn kavaj och skjorta på rivieran på sommaren, men jag är inte så van med loafers än...
#8 Andreas Weinås säger
2016-02-17 08:33 - Anmäl

#6 - Först och främst. Kul att du lyssnar på Kingpodden!

Måste dock klargöra att det inte var Tassels jag pratade om utan Operapumps. (lacktoffla med rosett)

Tassel loafers är en ganska vanlig skomodell idag och bör absolut inte ses som ett preventivmedel på fötterna ;)
#9 riesenschnauser säger
2016-02-17 09:41 - Anmäl

Framförallt behöver det sägas att även om tassels skyddar mot graviditet, är det inget skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar. Se bara på dessa tassels från Louboutin, som uppenbart lider av någon slags vårtsjukdom: tinyurl.com/gtwfpww
#10 Anders säger
2016-02-17 16:16 - Anmäl

Tycker mycket om tassel loafers. Dock en liten kommentar. Frågan är om Edward Greens Belgravia är så klassiska jämfört med C&Js Langham, som jag tror har hängt med längre. De är mycket snarlika och väljer de sistnämnda, så sparar man väl 5.000 kronor. Å då kan man ju köpa ett par skor till!
#11 Andreas Weinås säger
2016-02-18 10:49 - Anmäl

#10 - De är också ett bra alternativ men då vi valt att begränsa dessa listor till en modell/tillverkare valde jag min personliga favorit Cavendish framför Langham från C&J.

Att man sparar 5 000 kronor är genom att välja C&J över EG stämmer absolut även om man med den argumentationen även kan välja Carmina och spara ytterligare 1500 kronor. Eller Meermin och spara ytterligare 1500 kronor till. Prisskillnaden avspeglar i min mening även kvalitetsskillnaden mellan tillverkarna även om man självklart inte måste köpa uteslutande skor från EG.
#12 Carl säger
2016-02-21 19:37 - Anmäl

Vill bara tipsa fattiga studenter som mig själv att Zara just nu har några par schyssta loafers för inte så mycket pengar just nu.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.