Manolo logotype

Veckans videotips - Så stryker du skjortan

Dagens videotips kommer från Mr Porter och fokuserar på ett av de mest fundamentala momenten när det kommer till klädvård. I ett vansinnigt snygg producerat filmklipp får vi alla svaren på hur man bäst stryker en skjorta.

Det är Stephen Haughton som pedagogiskt och inspirerande går igenom grunderna till hur man bäst stryker (och viker) en skjorta. En kunskap likt skoputsning långt ifrån alla män idag behärskar. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 random säger
2016-02-14 13:23 - Anmäl

Kul videotips! Att stryka är en vetenskap och likt jämförelsen med skoputsning något som kräver mycket övning. Du kan vara hur välklädd som helst, men är kläderna skrynkliga...

Jag inbillar mig att de flesta av oss (?) tvättar och stryker våra kläder själv. Manolo får därför gärna återkomma till ämnet klädvård. Hur kläder ska strykas, vikas och tvättas, husmorstipsen för att få en skjorta riktigt vit, hur smutsiga kragar och manschetter bäst ska hanteras... Alltid aktuellt!
#2 timberman säger
2016-02-14 19:45 - Anmäl

Vet inte jag..för att stryka ärmarna korrekt använder jag en vaderad handske i ärmen. På hans sätt blir det ju ett veck på ärmen.
#3 Jimmy säger
2016-02-14 20:06 - Anmäl

Vecken stryks dit för att kunna vika skjortan på ett snyggt sätt. Ska man vara korrekt bör den sen strykas bort innan användning.

Att vika skjortor och förvara hemma kommer nog aldrig hända för mig. Är de i resväskan behöver man nästan alltid stryka om dom änfå..
Tycker de e snudd på jobbigt att vika ulltröjor av olika slag. Blir nog tyvärr dessutom ofta yuppieveck på mina skjortor när jag stryker dem på morgonen..
#4 Steinar säger
2016-02-14 21:51 - Anmäl

Tycker att det är bättre att stryka ärmarna innan man stryker front och rygg. På så vis riskerar man inte att dessa blir skrynkliga igen då man går stryker ärmarna, vilket är lätt hänt.
#5 Johan säger
2016-02-14 22:05 - Anmäl

Oslagbar ordming; krage, ok, arm 1, manschett, arm 2, manschett, hö fram, baksida, vä fram = minimalt med veck! Självklart stryks armen veckfri = baksida, framsida men inte ända ut, sedan ovan utan att gå ut mot kanterna och till sist manschetten. Perfekt för galge.
#6 Herr Doktor säger
2016-02-15 11:03 - Anmäl

#5: Som läkare måste jag starkt avråda dig från att stryka armarna. Du riskerar att ådraga dig allvarliga brännskador.
#7 random säger
2016-02-15 11:22 - Anmäl

#6: Men slätt och fin blir huden... även ett alternativ till solarium eller brun utan sol för en solfattig medborgare!
#8 Matte säger
2016-02-15 15:49 - Anmäl

Strykjärn är också viktigt. Mannen i videon använder ju ett bra ångstrykjärn inte ett för 500 spänn på mediamarkt direkt
#9 Kopparbyn säger
2016-02-15 18:32 - Anmäl

"Vansinnigt snyggt producerat" var dagens overstatement. Ganska meningslöst filmklipp, utgår ifrån att alla läsare lärt sig hur man stryker en skjorta på ett vettigt sätt.
#10 Andreas Weinås säger
2016-02-15 19:41 - Anmäl

#9 - Allt är såklart relativt men jämför du detta klipp med vad som florerar på YouTube rörande klädvård i allmänhet skulle verkligen stå fast vid att produktionen är i en klass för sig.

Om man läser kommentarerna ovan visar det ju att det uppenbarligen finns många tillvägagångssätt och baserat på de mail vi får är det absolut inte något alla lärt sig att bemästra.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen