Manolo logotype

Inspiration från Instagram - Daniel Meul

Vi fortsätter inspireras av Instagramprofiler i vårt flöde. Idag är det dags för en person vi tror relativt få känner till men är en av de absolut bäst klädda män i branschen. Det rör sig om Daniel Meul: Inköpschef på den imponerande butikskedjan Pauw i Holland.

@danielmeul bär framför allt kostymer och kavajer från Cesare Attolini och Orazio Luciano (två av Pauws tunga varumärken) samt slipsar från Viola Milano. Kombinationerna känns personliga men med en klassisk elegans. Även om man inte har råd att fylla garderoben med just Attolini och Orazio finns det stor inspiration att finna i Daniel Meuls instagramkonto. 

 

A photo posted by Daniel Meul (@danielmeul) on

A photo posted by Daniel Meul (@danielmeul) on

A photo posted by Daniel Meul (@danielmeul) on

A photo posted by Daniel Meul (@danielmeul) on

A photo posted by Daniel Meul (@danielmeul) on

A photo posted by Daniel Meul (@danielmeul) on

A photo posted by Daniel Meul (@danielmeul) on

A photo posted by Daniel Meul (@danielmeul) on

A photo posted by Daniel Meul (@danielmeul) on

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Halmstad säger
2016-02-06 16:19 - Anmäl

Stramar en aning mycket över magen. Faller inom stilnormen idag men kanske inte om fem år.
#2 Ingvar säger
2016-02-06 17:57 - Anmäl

Direkt dåligt givet att han jobbar med/inom #menswear
#3 Adam säger
2016-02-06 18:05 - Anmäl

Till #2,

Jag jobbar själv i klädbranschen, har varit på Pitti, besökt leverentörer och är bekant med en hel del folk som jobbar på några av världens bästa butiker och tillverkare. Utav alla dessa människor finns det inte mer än något dussin jag tycker klär sig lika bra som, eller bättre än, Daniel. Jag har haft nöjet att träffa Daniel i verkliga livet vid ett par tillfällen och han har alltid varit oklanderligt klädd, med perfekt passform och väl avvägda matchningar av mönster och färg.

Det jag undrar är egentligen vem du jämför med? Jag ser då inte särskilt många män som ens kan närma sig Daniels standard, vare sig det gäller på Pitti Uomo, bland leverantörerna eller i butik.
#4 Errol säger
2016-02-06 19:47 - Anmäl

#2: ?

Riktigt bra enligt min mening.
#5 Gaga säger
2016-02-06 20:01 - Anmäl

Tittar man på översta bilden förstår jag vad #2 menar. Ser ut som han har för små kläder. Detta är dock en fråga om smak men särskilt inspirerande vet jag inte om jag tycker att bilderna är.
#6 Raderad säger
2016-02-07 15:21 - Anmäl

För mig är han en av de mest välklädda männen som jag sett med helt fantastiska kombinationer. Han är inte så sprezzig och sticker inte ut så mycket vilket passar min smak.
#7 DrDre säger
2016-02-07 16:47 - Anmäl

@no 3 Andreas. Nu vet jag inte vad no 2 (är ingen tankeläsare)menar, men det skulle kunna vara så att de som jobbar med mode tenderar att klä sig på ett delvis annat sätt än de som bär kostym etc på sitt arbete.

Bland modefolk ser vi ju tex färgglada skor, baksidan på slipsen är längre, både byxor och kavajer är korta och trånga, gamla armejackor ovanpå kavajen, oknäppta button down kragar och en hel del andra attribut som man kanske inte kör med om man tex är lite äldre affärsman, jurist, begravninsentreprenör etc. eftersom man då följer en mer konservativ dress code med syftet att inte sticka ut.

Själv tycker jag ovanstående inspiration är snygg. Gillar särskilt hur färgerna matchas oerhört. Personligen gillar jag dock om manschetterna på skjortan sticker ut ngn eller några cm. Blir lite stiligare än om kavajärmen är det som är längst ned på armen.
#8 DrDre säger
2016-02-07 17:41 - Anmäl

Såg just att jag skrev fel namn i mitt ovanstående inlägg. Det ska givetvis vara "@no 3 Adam", inte Andreas.
#9 Karl säger
2016-02-07 18:02 - Anmäl

Ingenting är fult men bara lite tråkigt kan jag tycka
#10 Rutger Jönåker säger
2016-02-07 23:03 - Anmäl

Den där drop down-annonsen hör inte hemma på en seriös nätsida. Man siktar på en artikel, och ned kommer bannern och plötsligt är man på et sleazy nätcasino.

Berätta gärna vad ni tänker om det här, Manolo!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.