Manolo logotype

Skoaktiebolaget lanserar nytt prisvärt alternativ

Igår eftermiddag avslöjade svenska Skoaktiebolaget i Stockholm sitt senaste nytillskott i utbudet. Spekulationerna har haglat angående vilket företag det skulle röra sig om och nu är det som sagt klart. Det är portugisiska tillverkaren Carlos Santos erbjuder randsydda kvalitetsskor från 2 900 kronor.

En stor anledning till att Carlos Santos lyckats erbjuda skorna till ett pris under 3 000 kronor är då arbetskostnaden i Portugal är klart lägre än i Italien och framför allt England. Skorna produceras i kvalitetsskinn från bl a de franska garverierna D´Annonay och De Puy. Skorna är som sagt randsydda och producerade med öppen rits/kanal och en svagt välvd midja. En annan anledning är att man har en välorganiserad struktur i produktionen och valt att inte arbeta med Made to Order då detta försvårar produktionslinjen avsevärt då maskiner behöver ställas om mellan varje modell. 

Varumärket blir Skoaktiebolagets nya instegsaktör och lägger sig ca 800 kronor under Carmina. Ett perfekt alternativ för de som tittar efter att inhandla sina första kvalitetsskor och tycker närmare 4 000 kronor är ett för stort steg. 

Utbudet består av en Stock Service med en cap toe oxford i brun mocka och svart skinn, en dubbel munksko, en Chukka samt en högre debykänga. Utöver dessa modeller kommer butiken senare i vår lansera så kallade Store Specials dvs modeller de tagit fram unikt för Skoaktiebolaget. 

Man har valt att arbeta med tre av Carlos Santos läster till att börja med.

Läst 160 - En slank läst med lätt mejslade kanter. Påminner om Rain i passformen.

Läst 187 - Påminner om 160 men med lite hårdare mejslad tå och mer avlång läst som påminner om Carminas Simpson i passformen.

Läst 234 - En svagt mejslad läst med så kallad "soft square". Passformsmässigt påminner 234 om Carminas Rain.

 

En klassisk svart oxford är den perfekta kostymskon.

Den höga snörkängan i derbyutförande på 234-lästen och ett pris på 3 200 kronor.

Den lite mer mejslade 187-lästen på oxfordmodellen med så kallad "swan neck". 2 900 kronor.

Chukka i mörkbrun mocka. En perfekt känga till jeans och flanellbyxor. 3 200 kronor.

Nästa spännande nyhet angående lanseringen av Carlos Santos är att Skoaktiebolaget kommer erbjuda specifika modeller med en så kallad patinaservice. Dessa kommer kunna gå att beställa i hela 12 olika nyanser som sträcker sig från diskret mörkbrunt till extravagant lila. Bäst av allt är att premiumet för tjänsten endast är 400 kronor vilket innebär ett totalt pris på 3 300 kronor. Leveranstiden för tjänsten är ca 4 veckor. 

 

10 av de 12 nyanserna tillgängliga för patinaservice. (även översta bilden).

Dubbla munkskon i min favoritnyans Guimaraes. En mörkbrun varm nyans med mycket liv i. Denna modell är en del av företagets stock service och kostar trots patinan alltså 2 900 kronor.

Jag tycker satsningen på Carlos Santos är helt rätt tänk då vi ser en ökad efterfrågan på kvalitetsskor i Sverige. Dock behöver man i min mening sänka tröskeln för många förstagångsköpare utan att för den delen kompromissa med en acceptabel lägstanivå. Att köpa färre men bättre är något vi alltid rekommenderar här på Manolo men att gå från Din Sko till Gaziano & Girling kan vara ett väl stort steg. Med Carlos Santos, Yanko, Loake osv får man i mitt tycke väldigt mycket sko för pengarna och framför allt skor som fortfarande kan vara värda att laga/sula om när tiden är kommen. 

Vi fick möjlighet att se flera av företagets prover på de egna modeller som kommer lanseras under våren och där fanns ytterligare ett par väldigt intressanta modeller att se fram emot. 

 

En liten sneak peek på en av Skoaktiebolagets egna modeller som kommer lanseras under våren. En riktigt trevlig full brogue på företagets mandelformade 316-läst.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 Matte säger
2016-02-05 11:46 - Anmäl

Ser bra ut ....
#2 jj säger
2016-02-05 12:03 - Anmäl

kul!
#3 Andres säger
2016-02-05 12:24 - Anmäl

Mycket intressant. Lämnar nog Meermin helt bakom mig nu.
#4 JP säger
2016-02-05 13:11 - Anmäl

Kul! Ett segment som SkoAB saknat
#5 D3G säger
2016-02-05 14:22 - Anmäl

Var orolig för att det var en till skomakare i 10000-klassen. Kul att vi vanliga dödliga kan börja handla annat än strumpor på SkoAB.
#6 Peter säger
2016-02-05 16:08 - Anmäl

Grattis Skoaktiebolaget. Helt rätt och nu tror jag att ni breddar er kundkrets avsevärt. Kundkretsen är så liten för EG o GG. Lite större för Carmina. Men under 3000kr så kommer det bli bra snurr.
#7 M. säger
2016-02-06 09:52 - Anmäl

Beställde ett par derby. Leverans på måndag. Ska bli spännande att jämföra med framförallt Carmina som jag normalt köper.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen