Manolo logotype

Veckans Videotips - "How I Get Dressed" med Patrick Grant

I dagens videotips låter vi oss inspireras av stilikonen och gentlemannen Patrick Grant som berättar om hur han brukar tänka när han klär sig varje dag. Många stiltips värda att ta till sig från en av Storbritanniens bäst klädda män.

Patrick Grant är Creative Director för Savile Row-skrädderiet Norton & Sons och det lite mer fashionabla  modemärket E.Tautz

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Oskar säger
2016-01-24 20:34 - Anmäl

Hur man klär sig, det låter som det enklaste i världen. Det är det inte. Jag har märkt några saker om män och kläder.
Det är lätt att klä sig men svårt att vara välklädd och du kan komma undan med "coola" kläder som ung men de som inte utvecklas som vuxen ser nära på alltid konstiga ut.
Mr. Grant är välklädd, genomtänkt och snygg om uttrycket tillåts.
#2 Jimmy säger
2016-01-26 17:41 - Anmäl

Har fortfarande svårt för dom höga midjorna, klassiskt mode till trots. Det har liksom aldrig varit snyggt.
Jag tror att ett bar byxor som följer den naturliga midjan, varken över eller under, är den byxan som sitter bäst. Sitter inte lågt som ett par jeans men inte heller högt så att baken ser onaturlig ut.
IMO
#3 Andreas Weinås säger
2016-01-26 19:45 - Anmäl

#2 - nu vet jag inte vad du anser är en hög midja men den naturliga midjan sitter ju över höften (ungefär i höjd med navel) och det är där jag skulle säga att Patrick Grants byxmidja är placerad baserat på filmen.

Sen har man all rätt att tycka det är mer eller mindre snyggt. Menar bara att den naturliga midjan sitter högre än många tror. Högre än så skulle jag inte heller rekommendera att man placerar byxmidjan.
#4 Jimmy säger
2016-01-27 22:34 - Anmäl

#3

Jag inser nu mitt misstag. Du har rätt, hans byxor ligger runt den naturliga, eller anatomiska midjan. Har väl blivit påverkad av vad som står under "Waist" på Wikipedia: "In modern clothing the region referred to as the waist is considerably below the waist as defined anatomically".

Vad jag ville säga är att även fast byxor sett ut på det sättet under många årtionden (århundraden?) så tycker jag inte att det är det optimala, rent estetiskt.
Titta på byxorna när han rör sig, på baken och dom långa benen som uppstår. Tänk dig en midja som är ca 5cm kortare och du får en linje som är snyggare, en bak som ser naturligare ut och ett par byxor som är snyggare i proportion till överkroppen. Återigen, IMO.

Tack Andreas för en grym blogg och din respons på inlägg!
#5 Andreas Weinås säger
2016-01-28 08:37 - Anmäl

#4 - jag förstår hur du tänker och du har självklart rätt till den åsikten. Jag tycker en lägre midja fungerar bra utan kavaj då kroppen delas av ungefär på mitten. När man tar på sig en kavaj över tycker jag (högst personligen) att en byxa som Patrick Grants hjälper till att balansera upp helheten.
#6 Lars-Gunnar säger
2016-02-01 13:31 - Anmäl

Kan någon hjälpa mig identifiera klockan i videon? Den skapade ett starkt ha-begär.
#7 Andreas Weinås säger
2016-02-01 15:41 - Anmäl

6 - Det är en A.Lange&Söhne och efter vad jag kan se på bilderna rör det sig om modellen 1815 (ref. 233.032) Den finns i 40mm (som klockan på videon) samt 38.5mm (235.032).

En fantastisk klocka såväl estetiskt som mekaniskt.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.