Manolo logotype

Inspiration från Instagram - Zing Chen

Nästa inspiration från vårt Instagramflöde kommer från kinesiska Zing Chen som driver butiken Firense China. En man med fantastiskt bra egen stil bestående av skräddarsydda plagg med personlig prägel.

thefirensechina är ett konto vi verkligen kan rekommendera för inspiration när det kommer till såväl kläder som skor. Butiken Zing Chen driver säljer accessoarer från exempelvis Fox Umbrellas, Frank Clegg och Albert Thurston samt erbjuder kunderna skräddarsytt från det egna skrädderiet samt från B&Tailor i Sydkorea. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Måns säger
2016-01-23 17:26 - Anmäl

Härligt att vi nu ser likadana ut över hela jorden! Eller?
#2 FauxPas säger
2016-01-23 19:49 - Anmäl

#1
Sum Ting Wong
#3 Aficionado säger
2016-01-23 20:48 - Anmäl

#1 Tycker det är efterlängtat att se en gentleman som Zing Chen som vågar gå emot dagens mode med korvskinnsbyxor och korta kavajer.
#4 Zeb säger
2016-01-24 00:23 - Anmäl

Åsiktskorridorer har jag hört talas om men det verkar som att vi har fått en klädkorridor numera också. Menswear-eliten förordar för tillfället; långa kavajer, breda slag, byxor med hög midja, korta byxor, tasselloafers, slipsar vars underdel tittar fram lika mycket som överdelen osv. Ivrigt påhejade av förståsigpåare, nyblivna anhängare av klassiskt herrmode samt klädproselyter (personer som över en natt t ex byter från korta kavajer till långa diton).

Kan vi inte en gång för alla bredda klädkorridoren och säga att det är okej att klä sig i korta kavajer och korvskinnsbyxor lika mycket som att det är okej att ha på sig byxor med hög midja och långa kavajer.

Ha på dig det du själv gillar och trivs i.

Gute Nacht!
#5 Andreas Weinås säger
2016-01-24 01:27 - Anmäl

#4 Jag tycker du lyfter en väldigt viktig poäng. Stil och kläder är något personligt och det handlar i slutändan inte om några rätt eller fel utan om vad du som bärare trivs i eller gillar.

Det gäller självklart oavsett om du förespråkar hög eller låg midja, långa eller korta kavajer samt symmetrisk windsor eller asymmetrisk four in hand-knut.

Vad som dock är lika viktigt att ha i åtanke är att även om många väljer just högre midja och lägre kavajer som ett trend/modemässigt statement så är det fortfarande stor risk att den "modekompassen" är ganska snedvriden hos många efter 10 år av EXTREMT kort mode av såväl byxa som kavaj.

Jag tänker inte påstå att jag "alltid klätt mig klassiskt" eller att jag inte uppskattat den korta och tighta trenden. Jag kommer inte heller påstå att min förkärlek för längre kavajer och högre byxor inte kan vara en trendrelaterad reaktion mot just den period av korta plagg som länge dominerat. Det kan också vara en utveckling av min egen stil som med största sannolikhet kommer pågå och förändras mer eller mindre så länge jag har det här intresset.

Vad jag dock kan ifrågasätta är att den byxmidja, kavajlängd, och slagbredd som nu börjar ta plats skulle vara en extrem motreaktion? Kavajslag på 10cm har varit allt annat än extremt under majoriteten av de senaste 100 åren, en byxmidja strax under eller vid naveln lika så. Att en kavaj täcker stussen bak är t om en historiskt erkänd stilregel även om jag anser att man inte behöver leva efter sådana för att vara varken välklädd eller bekväm. Det är inte 24cm fotvidd och NBA-kavajer som lyfts fram och även om det är en skillnad mot vad vi sett de senaste åren kanske man snarare bör se det som en återgång mot en medelpunkt än någon extrem motreaktion.

Vad jag vill komma till är att vi inte under någon period i modern tid har vi haft en så kort och tight modebild som vi haft de senaste 5-10 åren och det finns ganska stor chans att man kommer se tillbaka på det okonstruerade och tighta 2010-talet lika kategoriskt som 80-talets axelvaddar och färger. Missförstå mig rätt...Jag skäms inte det minsta för att ha burit och varit en del av trenden. Tvärtom! Så länge man trivs och mår bra medan man bär ett plagg kan jag med gott samvete le åt det 10 eller 20 år senare.

Oavsett om reaktionen som nu sker är trendstyrd eller ej så behöver man inte förminska den. Fortsätt bära det man gillar eller inspireras av något nytt (eller gammalt) om man vill det.

Det är mitt största intresse men det är fortfarande bara kläder...
#6 mm säger
2016-01-24 13:09 - Anmäl

#4 Amen! Själv växlar min stil flera ggr i veckan beroende på humör och tillfälle. Vissa dagar känns det helrätt med lite längre vidare byxor med höj midja tillsammans med en längre kavaj. Andra dagar känns det jamaicanska rudeboy-modet med lite för korta byxor, en tight skjorta och slim fit kavaj så rätt det bara kan bli. Varför begränsa sig efter var den bajsnödig internet-mobb anser vara rätt?

Personligen är jag egentligen rätt ointresserad av hur folk klär sig, att jag gillar att "klä upp mig", gärna i kavajer med färg och mönster osv är helt för min egen skull, för det sätter färg på min vardag och får mig att uppskatta livet mer. Om andra uppmärksammar eller uppskattar det är rätt ointressant.

#5 Problemet som jag ser det är att det blir lite löjligt när Manolo (tillsammans med många andra) nu under en period försökt få det att framstå som att hög midja, längre kavaj och bredare slag är något som enskilda personer just nu väljer som ett "unikt" och "personligt" stiluttryck när det är så smärtsamt uppenbart att hela menswear-världen drar åt precis samma håll. Att vara ärlig med att "den rådande trenden är något vi uppskattar" är inget konstigt. Vi blir alla ständigt influerade av vår omvärld. Inget konstigt med det liksom. Framförallt när internet är så utomordentligt duktigt på att hålla reda på vår historia ;) Oavsett, fortsätt mer erat grymma arbete med att inspirera resten av oss, trend eller ej!
#7 Andreas Weinås säger
2016-01-24 17:07 - Anmäl

#6 - Om det framstått som vi försöker hävda att det är något unikt så är det åtminstone inte min avsikt. Samtidigt finns det vissa av dessa herrar vi lyft fram (Simon Crompton, Mark Cho, Bruce Boyer etc) som aldrig var en del av trenden med korta kavajer och således burit mer eller mindre samma silhuett som de gör nu i 10 år iallafall.

Tycker även att det kan vara värt att nämna att de herrar vi lyfter fram utgör en extrem minoritet i förhållande till den breda massan av kavaj/kostymbärande män. Tittar man i butikerna och på de svenska gatorna är det fortfarande kort och tight som dominerar. Jag har inget problem med det mer än att man skall vara medveten om att även detta är en trend som med all säkerhet kommer försvinna.

Jag tycker fortfarande att ett klädval kan vara personligt även om man inte är ensam om det. Att klä sig personligt handlar för mig om att följa vad man själv gillar oavsett om det har varit påverkat av trender eller klassiskt herrmode. Vad som blir opersonligt är när man skall beställa något man inte riktigt gillar och trivs i för att vara "rätt" eller passa in.
#8 Zeb säger
2016-01-24 21:59 - Anmäl

Andreas, håller med dig i mångt och mycket i dina kommentarer ovan. Det gäller att ha en stil som man trivs med och som man tror på och som man kan stå för. Där har du varit en stor inspiration, åtminstone för mig!

Har man dessutom en ödmjuk inställning till kläder/stil så gör det inte saken sämre precis. Man får ha i åtanke, som du uttryckte det, att det fortfarande bara är kläder...

Tack för en bra diskussion.
#9 jj säger
2016-01-25 10:18 - Anmäl

Det börjar sprida sig en känsla av "vad var det jag sa".

Jag lyssnade minsann på popgruppen X innan de blev populära...

Vi är nog flera som läser denna sida som grämt oss över Manoloredaktionens hyllande av korta kavajer á la Oscar J och Morris, men det är egentligen bara barnsligt. Andreas är ju numera en av sveriges bäst klädda män. Varför inte hylla den transformationen?

Det är ju trots allt valfritt att läsa Manolo!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Reportage – TLB Mallorca Artista

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Patek Philippe...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen