Manolo logotype

Fredagsinspiration - Glencheck

Idag inspireras vi av ett av de mest klassiska mönster i herrmodehistorien. Vi pratar om Glencheckrutan som även går under namnet Prince of Wales och finns i fler versioner och tolkningar än man kan räkna. Vi har dock valt klassikern i ljusgrå bas med inslag av blått som bärs tillsammans med accessoarer i brunt.

Kostym - Oger RED, Skjorta - Finamore, Slips - Shibumi, Näsduk - Tie your Tie, Scarf - Drake´s, Solglasögon - Garrett Leight, Skor - John Lobb, KlockaJaeger LeCoultre

 

Klassisk glencheckruta i grått.

Glencheckrutig kostym från koreanska skrädderiet B&Tailor.

Steve Mcqueen i Glencheck från filmen Äventyraren Thomas Crown.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Felix säger
2016-01-22 11:29 - Anmäl

B&Tailor's version är verkligen fulländad.
#2 lano säger
2016-01-22 12:53 - Anmäl

Jag har svårt för glencheck, även om jag själv använder det ibland. Det är alltid svårt att få till det harmoniskt. Föredrar nästan alla gånger windowpane.
#3 Andreas Weinås säger
2016-01-22 14:11 - Anmäl

#2 - Det är intressant att du säger det. Glencheck som mönster kan ju variera från knappt synbart till extremt påtagligt men jag tycker själv att mönstret överlag är snarare mer harmoniskt än Windowpane då kontrasten mot bakgrunden ofta blir skarpare och rutan tydligare.
Det är fortfarande ett fantastiskt mönster men jag skulle exempelvis ha lättare för en hel kostym i glencheck än windowpane som jag istället föredrar till kavajer.
#4 Peter säger
2016-01-22 14:51 - Anmäl

#2&#3 Även jag föredrar Glecheck eftersom det ger ett luv och lyster till plagget utan att ta överhand. Jag kan sedan mha skjorta, slips och näsduk välja att lyfta upp den/de mera subtila nyanserna samtidigt som jag kan låta bli. Detta har jagmycket svårare för med Windowpane där jag ofta upplever att "rutorna" tar överhand. Men så är jag ju också en försiktig Ich introvert jäkel.
#5 lano säger
2016-01-22 20:49 - Anmäl

#3 & 4, intressant. Jag tycker glencheck blir så grötigt. Jag kan dock hålla med om att windowpane som mönster gör sig bäst på en kavaj, inte byxor. Det blir svårare att få till det som kostym, helt klart.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.