Manolo logotype

15 favoriter från Rose & Borns rea

Igår drog Rose & Born igång sin av många efterlängtade vinterrea som även inkluderar webshoppen. Vi sonderade utbudet och valde ut 15 favoriter som alla är är på rea. Det rör sig om allt från grova ytterplagg till skjortor, stickat, skor och accessoarer.

Rean på Rose & Born brukar dra rejält med besökare till butiken på Grevgatan i Stockholm. Intresset lär inte vara mindre på butikens webshop och har man lite flyt kan man finna mängder med fina plagg för framtiden. Även om Rose & Born valt att lägga sin vinterrea sent i förhållande till kedjorna så indikerar vädret och temperaturen i Stockholm att vi kommer ha användning av våra vinterplagg ett bra tag till. 

Vi har valt ut våra 15 favoriter i lite olika produktgrupper.

Ytterplagg

Polo Coat

 

En klassisk dubbelknäppt så kallad Polo Coat med Martingalaspänne i ryggen och en fiskbensmönstrad väv från Loro Piana. (även översta bilden)

 

Field Jacket

 

Field Jackets är en av mina favoritmodeller som fyller ett såväl stilfullt som funktionellt behov i garderoben. Perfekt över kavaj men kan enkelt bäras till ledigare klädsel som stickat och jeans.

 

Mockajacka

 

Ett av få plagg på vinterrean som verkligen kan bäras långt in på våren. En ljus mockajacka med rak knäppning passar riktigt bra även till exempelvis flanellbyxor och skjorta.

 

Skjortor

Randig Buttondown

 

 

 

Min egen skjortgarderob består till åtminstone 90% av enfärgade vita, ljusblå eller randiga skjortor (fortfarande i dessa två färger). Därför är rean ett utmärkt tillfälle att fynda basskjortor till lägre pris.

 

Vit Cutaway

 

Den vita skjortan är mannens kanske viktigaste plagg om man frågar mig. Ett plagg som med klassisk cutawaykrage fungerar till i princip allt i garderoben.

 

Mörkblå Cutaway

 

En mörkblå skjorta kan vara ett första kliv utanför de vita och ljusblå alternativen. Jag bär själv den här typen och skjortor främst till en mörkblå kostym för en ton-i-ton styling.

 

Stickat

Kabelstickad Kofta

 

Stickad tröja med knäppning fram som passar perfekt för en ledig men välklädd stil på helgen.

 

Zipper

 

En tunnstickad zipper är perfekt för lager på lager och kan bäras över skjorta och slips men under kavaj. Ett omåttligt populärt plagg i framför allt Italien.

 

Kabelstickad Crewneck

 

Crewnecks kännetecknas av en rund hals och ses här i ett kabelstickat utförande. Jag tycker den här typen av plagg passar allra bäst som den är direkt mot huden och exempelvis under en mockajacka men kan även bäras som zippern över skjortan.

 

Accessoarer

Scarf

Scarf i ull med inslag av beige och grönt. En av mannens mest eleganta accessoarer som både är stilfull och funktionell.

 

Slips

 

 

Hundtandsmönstrad slips med bas i grå/brun ton.

 

Bälte

 

 

En flätat bälte i mocka kan vara ett intressant alternativ till de mer traditionella modellerna i kalvskinn.

 

Skor

Crockett & Jones "Cheviot II"

 

Att hitta kvalitetsskor på rean hör inte till vanligheterna. Rose & Born har i år reat flera specialmodeller till 30%. Longwingen Cheviot II i mockanyansen Taupe är en personlig favorit.

 

Crockett & Jones "Coniston"

 

Crocketts känga Coniston är en av deras mest populära modeller som man vanligtvis finner i ett ljusbrunt grainskinn. Här har man valt att göra modellen i mörkbrun mocka.

 

Crockett & Jones "Chamberley II"

 

Den dubbla munk-kängan Chamberley II förknippas främst med Daniel Craig i senaste Bondfilmen SPECTRE. Här ser vi modellen i mörkbrunt skinn.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 oscar säger
2016-01-19 13:43 - Anmäl

Bra tips!

Var och vem tillverkar Rose & Borns kläder?
#2 Nefflaren säger
2016-01-19 19:02 - Anmäl

Var köper man alla dessa floral/madder-slipsar alla märken har med när de visar olika kläder?! Typ den på bild 2
#3 Soccercalle säger
2016-01-19 21:37 - Anmäl

Mkt på Rose & Born är snyggt men det är svårt att veta vad man får för kvalitet när man köper deras egna märken. Jag har känt på kavajer som kostar som Corneliani men som är i halvkanvas med få handsydda detaljer. De borde bli bättre på att tala om vem som gör grejorna, material och andelen handsömnad. (Det gör iofs få kedjor men väl butiker i motsvarande prisläge).
#4 mark säger
2016-01-20 15:57 - Anmäl

De egna kläderna är exempel på hur man med ett välkänt namn kan sälja plagg med låg kvalitet till ett högt pris. Kolla skjortorna och kavajerna-bedrövligt. Kejsarens nya kläder!
#5 S säger
2016-01-20 20:17 - Anmäl

Citat:
De egna kläderna är exempel på hur man med ett välkänt namn kan sälja plagg med låg kvalitet till ett högt pris. Kolla skjortorna och kavajerna-bedrövligt. Kejsarens nya kläder!


Vad syftar du på när du nämner att kvaliteten är "bedrövlig"? Är det just snittet (R&B är känd för att ha lite kortare samt tajtare passform) som du ej gillar, eller är kvaliteten verkligen bristande?
#6 mark säger
2016-01-21 08:14 - Anmäl

Snittet är det inget fel på vad gäller de grejer jag har. Kvaliteten på tygerna däremot, fråga dem själva och jämför med vad andra tar för samma. Enklast kanske är att maila dem.
#7 Matte säger
2016-01-21 14:40 - Anmäl

Ja de e onekligen hemliga. Mailat dem ett tiotal ggr o aldrig fått svar. Gissa om jag e kund där
#8 Erik säger
2016-01-21 15:09 - Anmäl

Instämmer med föregående talare. Nu har jag inte testat deras kläder. Men deras service är bedrövlig!
#9 S säger
2016-01-23 22:20 - Anmäl

Den nya delen i källarvåningen är helt fantastiskt utfomad och snickerierna tillsammans med materialvalen är en tiopoängare att titta på. Skeptisk till priserna samt kvaliteten på vissa saker som säljs men det R&B verkligen behöver titta närmare på är sin personalstyrka. Alla verkar ha stor kompetens inom området men endast en/två personer är sköna nog att kunna surra om himmel och jord, vara hjälpsam och allmänt trevliga! Resterande personal ignorerar en och känns allmänt bajsnödiga!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.