Manolo logotype

Fredagsinspiration - Pitti Uomo 89

Nästa veckan öppnar Fortezza da Basso återigen dörrarna till den 89:e upplagan av herrmodemässan Pitti Uomo. Vi kommer som vanligt vara på plats för att bevaka såväl in- som utsidan av mässan och vad som komma skall för hösten 2016.

Kostym - Suitsupply, Skjorta - Fray, Slips - Viola Milano, Hatt - Larose, Bröstnäsduk - Christian Kimber, Belgian Slippers - Rubinacci, Klocka - Vacheron Constantin 

 

Hattar har burits mer och mer frekvent på mässan de senaste åren.

Tredelade kostymer

Simone Righi under förra årets mässa i Januari.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Mariano Rubinacci Vacheron-Constantin Fray
#1 K. säger
2016-01-08 12:57 - Anmäl

Vette fan med loafers i januari, även om det är i Italien, och även om det är pitti uomo-mässa. Fast å andra sidan yttrar Fabio Attanasio loafers året om, och han är ju Pitti förkroppsligad, typ. Så för all del, varför inte loafers?
Utstyrseln fångar iaf Pitt-andan väldigt väl, sen om den typiska klädsen på mässan är snygg eller inte är ju en annan sak.
#2 tobbe säger
2016-01-08 13:26 - Anmäl

Måste vara fruktansvärt bra passform på Simones kläder för att kunna bära det bekvämt, skjorta, tjock cardigan, kavaj och rock borde lätt kännas ganska klumpigt och tjockt framförallt kring armar/axlar. Vete tusan om den där halsduken ser riktigt klok ut heller, snarare som någon form av bastakjol/könsskynke men det drar ju minst sagt uppmärksamhet :)
#3 Andreas Weinås säger
2016-01-08 14:13 - Anmäl

#1 - Jag kan så här i efterhand hålla med om att ett par kängor kanske vore mer lämpligt säsongmässigt även om jag tror vår egen vargavinter spelar in där lite.

Målet är som du är inne på att fånga Pitti-andan och det skulle inte förvåna mig om både en och två dyker upp i Belgian Loafers även i Januari.
#4 Danne säger
2016-01-08 14:46 - Anmäl

Tack för era inspinrations-inlägg, tycker de är riktigt kul generellt! Men jag måste säga att jag inte riktigt förstår vurmandet för Suitsupply. Det mesta de gör ser ju om möjligt ännu billigare ut än vad det är! Den vita smokingen var verkligen lågvattenmärket och den här hösäcken till kostym är inte mycket bättre...
#5 D säger
2016-01-08 15:01 - Anmäl

#4 Är det bara jag som tycker tvärtom, att just suitsupply ser betydligt dyrare ut än vad det faktiskt är?
#6 Andreas Weinås säger
2016-01-08 15:33 - Anmäl

#4 - Personligen har jag valt att ha med Suitsupply mest för att de har (i mitt tycke) bra fotograferade och frilagda bilder. Det kan förstås man ha olika åsikter om men det underlättar skapandet av själva inspirationerna väldigt mycket. Själva inspirationen är inte menad att ses som shoppingtips utan mer som inspiration till hur man kan kombinera plagg, mönster och färger tillsammans och ofta med ett specifikt tema.
#7 W säger
2016-01-08 16:03 - Anmäl

#5 Jo det tycker jag nog allt!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.