Manolo logotype

Höst/Vinter från Corneliani

Idag tittar vi närmare på italienska kostymproducenten Corneliani som idag närmast kan klassas som ett eget modehus. Med ett modernt snitt och plagg för alla delar av den manliga garderoben har man lyckats skapa ett av klassiskt herrmodes starkaste varumärken.

Många förknippar Corneliani med klassiska kvalitetskostymer. Med all rätt så behärskar företaget processen bakom en välsydd full kanvas-konstruktion men idag är estetiken betydligt yngre och modegraden klart högre än man sett tidigare. 

Utöver kavajer och kostymer har man mycket inslag av skinn i såväl dunvästar som MC-jackor. 

Kavajerna kombineras ofta med en tunnstickad polotröja med låg krage och vi ser en kostymsilhuett som är något kortare och smalare än de mest traditionella tillverkarna. 

Om man letar efter en husstil från företaget blir det således svårt då man inte riktigt har en typisk regions- eller varumässig stil. Det man kan säga är att Corneliani arbetar i regel med mer uppbyggda axelkonstruktioner än exempelvis de syditalienska konkurrenterna. Det ger rena linjer och en lite mer minimalistik vinkel än exempelvis Kiton, Isaia eller Attolini.

En sak som företaget är erkänt duktiga på är deras måttsömnad som finns tillgängligt via bl a Ströms och NK Man i Stockholm. Via denna tjänst kan man fortfarande anpassa sin kostym efter sina preferenser oavsett om man föredrar en smal och kort eller mer traditionell silhuett. 

Vi har valt ut några personliga favoriter från vinterns kollektion från Corneliani.

 

Dubbelknäppt ytterrock i brett fiskbensmönster.

Nylonjackan i dun.

Polotröja under kavaj.

En oversize-Parka med pälskrage.

Mörk silhuett med jacka i mocka.

En look med fokus på grått stylat ton-i-ton

Ledigt ytterplagg buret över axlarna.

Peacoat eller skepparkavaj i marinblått.

MC-jacka i skinn.

Benvita byxor fungerar förvånansvärt bra även vintertid.

Dunfodrad väst.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Corneliani
#1 z säger
2016-01-06 10:11 - Anmäl

Mycket bra!
Snyggt snitt på rockorna.
#2 Jörgen säger
2016-01-06 11:51 - Anmäl

Nja, varför står de kvar (går åt fel håll?) när det verkar som att andra tillverkare är på väg tillbaka till bra längd på kavaj och byxor? Rockarna är dock väldigt bra!
#3 J säger
2016-01-06 15:57 - Anmäl

Jörgen,
Skulle snarare säga att dem går åt rätt håll. Höga midjor och långa kavajer känns sådär.

Men alla har vi olika smaker...
#4 Student säger
2016-01-06 16:37 - Anmäl

Lyfter frågan här i brist på forum:

Uppvikta uddabyxor vs inte uppvikta(dvs den uppvikta kanten nertil), vad tycker ni? Är det gubbigt, inne, fult, snyggt.. Vad som!

Har tänkt införskaffa mig ett par och noterat att herrarna på denna bloggen bär nästan uteslutande uppvikta men är rädd att det kan bli för gubbigt på speciellt yngre bärare. Vad tycker ni?
#5 greger säger
2016-01-06 16:52 - Anmäl

Jag tycker definitivt att du ska vika upp brallorna. Kommer se schysst ut.
#6 Slagskeppskännare säger
2016-01-06 16:54 - Anmäl

#4: Skilj på uppvikta byxor och slag, det senare är något man syr, det första gör man på jeans. Slag på byxor förbättrar fallet. Gubbigheten beror på om man är gubbe eller inte.
#7 jj säger
2016-01-07 09:13 - Anmäl

Jag köpte en mörkblå Corneliani 2010 när jag gifte mig. Den är betydligt mycket snyggare än något av detta som de producerar idag. Då var formgivningen fortfarande klassisk. Detta känns lite som nya Church.
#8 Henrik2 säger
2016-01-07 10:45 - Anmäl

Känns som om rockarna är vääääldigt korta? Är man över 180 så blir det ju kavajaktigt?

Annars snyggt gjort med härliga färger och kombinationer!
#9 Alex säger
2016-01-07 11:15 - Anmäl

Kavajerna ser ut som dem kommer från Zara :/
Rockarna va nice.
#10 random säger
2016-01-08 11:22 - Anmäl

#4 Slagskeppskännaren har alldeles rätt. Slagen har fördelen att kunna göra ett par dressade byxor lite mer avslappnade. Om du köper ett par flanellbyxor utan slag så kan skräddaren oftast sy slag, om det finns tyg att ta av. Om byxorna ska kortas för att få till en bättre längd så kan det vara klurigt att få både och, beroende på längden du behöver självklart.

Manolo har tidigare skrivit om flanellbyxor. Bra inlägg som kan ge inspiration och kunskap i denna fråga! Googla "Manolo flanellbyxor".

Tycker själv att slag på flanellbyxor som precis nuddar skokanten är riktigt snyggt och ger ett fint fall på byxan. Dock vidhåller jag att även byxor utan slag är mycket stiligt.
#11 Jesper säger
2016-01-08 15:29 - Anmäl

Vill gärna nämna att måttsydda Corneliani även finns hos Hans Allde. Samt instämma med #2 att de tycks vilja satsa på hög modegrad snarare än ett mer "klassiskt" snitt.
#12 Halmstad säger
2016-01-09 08:58 - Anmäl

Tråkig lookbook. Har stylisten jobbat för Our Legacy? Rakt, platt, oligokromt, anorektiskt och livlöst.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.