Manolo logotype

Bästa Budgetköpen - Suitsupply

Sista artikeln i Bästa Budgetköpen för året handlar om holländska Suitsupply som tagit herrmodevärlden med storm och på några få år expanderat enormt mycket i såväl Europa som USA. Företaget har specialiserat sig på framför allt prisvärda kostymer, kavajer och ytterrockar.

Det finns många företag som specialiserar sig på billiga kostymer. Vad som skiljer Suitsupply åt i vår mening är att man faktiskt lyckats uppnå en förvånansvärt bra snitt, design och kvalitet till det minst sagt överkomliga priset. Estetiken påminner mer om tillverkare inom klassiskt herrmode än budgetkedjornas alternativ som ofta är mer influerade av rådande trender och catwalkmode.

Suitsupply arbetar med flera av de främsta väverierna på marknaden så som Vitale Barberis Canonico, Ormezzano, E Thomas och Carlo Barbera i Italien. Man har lyckats genom enorma volymer och en produktion i Kina lyckats pressa priserna till en extremt konkurrenskraftig nivå sett till vad man får.

En annan stor fördel med företaget är deras webshop som erbjuder gratis frakt och retur samt öppet köp vilket minimerar risken för felköp av storlekar. Företagets plan att öppna fysisk butik i Sverige, närmare bestämt Stockholm finns kvar men har skjutits på då man inte lyckats hitta rätt lokal. 

Kostymerna startar på 2 699 kronor vilket är klart över budgetkedjorna men också med en helt annan kvalitet och framför allt estetik. Även om man skall vara fullt medveten om att man inte får en 10 000krs-kostym för en tredjedel av priset så ser produkterna klart dyrare ut än de är. 

För den som är ute efter en baskostym till student, nyårsfest eller arbetsuniform men inte har möjlighet eller ambition att lägga mer än 3000-5000 kronor är Suitsupply enligt oss förmodligen det främsta alternativet. Även Smoking som kan vara svårmotiverat att lägga stora summor på sett till den begränsade användningen kan vara värt att överväga för runt 3 500 kronor.

Det skall också sägas att företaget även säljer två premiumlinjer i form av Jort och La Spalla där man erbjuder en full kanvas-konstruktion och de mest exklusiva tygerna för ca 8 000 kronor per kostym. Dessa kollektioner är inte mindre prisvärda men kanske inte kan klassas som budgetköp. 

Kostym av modellen Lazio

 

Tvåknäppt blå kostym i ull från Vitale Barberis Canonico. Perfekt som första kostym om man har begränsad budget.

 

Kostym av modellen Washington

 

Grå fiskbensmönstrad kostym av modellen Washington som kännetecknas av spetsiga slag och en lite mer uppbyggd axel.

 

Kavaj av modellen Hudson

 

Kavaj i modellen Hudson med ull från väveriet Ormezzano. Ett avslappnat val för endast 2 399 kronor.

 

Ytterrock i Casentino

 

En ytterrock i senapsgul Casentinoull är kanske inte det mest lättburna men ett lite intressant och utstickande alternativ i höstmörkret.

 

Ytterrock i Ull/Kashmir

 

Dubbelknäppt rock med spetsiga slag i en blandning av ull och kashmir från väveriet E Thomas.

 

Smoking med spetsiga slag

 

Smoking i svart ull från Vitale Barberis med spetsiga slag för 3 599 kronor. (även översta bilden)

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Lurv säger
2015-12-28 13:03 - Anmäl

Jag har handlat en hel del från ss, både accessoarer, kostym och kavaj. Jättenöjd! Vill dock höja ett varningens finger för just modellen Hudson som jag fått skicka tillbaka. Modellen är kort och halva rumpan syns. Havanna har bättre längd och liknande snitt/konstruktion. Väldigt enkelt och bra returpolicy, så det skadar aldrig att chansa i och för sig.
#2 Storlek säger
2015-12-28 13:37 - Anmäl

Jag tycker det är svårt att hitta rätt storlek hos Suitsupply, ofta blir kavajerna för korta. Andreas, vad har du för storlek i ss kavajer?
#3 Andreas Weinås säger
2015-12-28 13:41 - Anmäl

#2 - Jag har provat lite olika modeller. Som #1 skriver så varierar det lite mellan olika modeller.
Jag brukar ligga mellan 48/50 alternativt en långstorlek.

De har en ganska bra storleksguide på hemsidan där man kan se alla mått för respektive storlek.
Sen kan man ju alltid om man är osäker beställa två storlekar och skicka tillbaka den ena då Suitsupply har väldigt generös frakt och returpolicy.
#4 David säger
2015-12-28 14:13 - Anmäl

Tycker verkligen att suitsupply är fantastiskt. Mycket bättre än exempelvis svenska Oscar Jacobson osv, bättre snitt och mer exklusiv känsla.
Visst att storlekarna kan vara kluriga ibland men som nämnt ovan så har de en väldigt generös frakt/returpolicy.
#5 Måns säger
2015-12-28 16:45 - Anmäl

De va tal om att de skulle öppna en butik i Stockholm men har inte något mer om det, någon som vet mer?
#6 Pellefant säger
2015-12-28 16:50 - Anmäl

Fet är väl bra att SS finns, men jag hoppas verkligen att de inte lyckas konkurrera ut de mindre tillverkarna.
#7 Andreas Nestor säger
2015-12-28 16:55 - Anmäl

Jag förstår ej hur ni kan tycka storlekarna är luriga?
De har exakta mått utsatta på alla deras kavajer/kostymer, sen kan det såklart sklija en tum fram och tillbaka eftersom det är vad branschen anser vara ok att det avviker.

Som sagt, tydliga mått och en extremt generös returpolicy, vem har ens i närheten av samma service?
#8 AÖ säger
2015-12-28 16:56 - Anmäl

Gillar verkligen Suitsupply, problemet är att deras plagg är för korta i armarna med funktionella knapphål och för lite extratyg, så blir det svårt att förlänga hos skräddare varför jag enbart har en smoking som jag beställde mtm när jag var i Amsterdam.
#9 Wille säger
2015-12-28 17:31 - Anmäl

Har varit mycket intresserad av SS men inte vågat beställa, har svårt med storlekar. Är runt 170 å lite bredare men inte gubbtjock. Någon som har erfarenheter av SS med liknade situation?
#10 PT säger
2015-12-28 17:51 - Anmäl

Var nyligen i deras butik i London och fick massvis med hjälp för att hitta min storlek. Är 190 lång och 80 kg tung och valde en 38R, eller 94, och den satt väldigt bra och inte för kort i min mening!
#11 hurdur säger
2015-12-28 18:10 - Anmäl

Är det fler än #4 som har upplevt att SuitSupply håller högre kvalitet än Oscar Jacobssen?
Har själv bara beställt stickade plag från suitsupply än så länge, men är ganska nyfiken på att testa någon av deras kostymer också.
#12 #12 säger
2015-12-28 18:20 - Anmäl

#11 SS är oftast halv- eller fullkanvassydda plagg i schyssta tyger med en del lite mer påkostade detaljer medan OJ oftast är limmade plagg. Kvaliteten på tygerna vet jag mindre om.
#13 Seb säger
2015-12-28 18:55 - Anmäl

Hade stora förhoppningar om Suitsupply och när jag var i New York sist tog jag mig till en butik.Fina grejer, kändes väldigt prisvärt, men det vart samtidigt en väldigt trist upplevelse. Butiken var fylld med bilder på kvinnor i diverse underställda situationer, exempelvis utritat med tusch på en naken kvinna för en plastikoperation av brösten med en fullt påklädd man bredvid.
Tycker som sagt om deras grejer, men jag har väldigt svårt att handla i en butik som har den kvinnosynen.
#14 Errol säger
2015-12-28 19:13 - Anmäl

#13: Då kan du roa dig med att Googla på "Suitsupply" och "ads". Förstår inte varför Manolo envisas med att lyfta fram dem. Känns bara naivt att ursäkta sig med att man bevakar kläder och vill hålla politik utanför.
#15 veritas säger
2015-12-28 19:21 - Anmäl

#14 Beror nog på att du är svensk och blivit indoktrinerad för mycker av svensk media. Fånig debatt tycker resten av världen förutom en minimal klick av internetfeminister. Dessutom missförstår du reklamen (en annan debatt). Här pratsr vi kläder och inte politik, så inga fler inlägg om detta tack!
#16 Andreas Weinås säger
2015-12-28 19:33 - Anmäl

#14 - Suitsupply figurerar på Manolo då man i vår mening erbjuder några av om inte de mest prisvärda kostymerna på marknaden. Att lämna dem helt utanför vår bevakning vore orimligt då det är av stort intresse för våra läsare. Det har rört sig om rena plagg i exempelvis Fredagsinspirationen.

Vi varit tydliga med, både här i kommentarsfältet och till företagets pressansvariga att vi tycker man producerar en bra produkt men att vi inte kommer publicera några kampanjbilder vi tycker känns smaklösa.
#17 Seb säger
2015-12-28 20:29 - Anmäl

Tack för förtydligandet Andreas, bra svar
#18 Anderifal säger
2015-12-28 20:37 - Anmäl

Jag är kluven till Suitsupply. Å ena sidan: snygga och prisvärda grejer. Jag äger tre kavajer från ss och är supernöjd med alla. Å andra sidan: Vi leker alla som gillar klassisk stil varje dag i alla fall lite grann att vi är Agnelli eller Thomas Crown eller Cary Grant. Vi gör oss själva till en del av en klassisk stiltradition som vi känner samhörighet med.

Jag känner inte den samhörigheten med "Suitsupply-mannen". Suitsupplys hela image är en vulgär karikatyr av allt jag tror på stilmässigt, oavsett hur snygga kläderna är. Om Ralph Lauren är Gatsby som ordnar storslagna fester i The Hamptons, och Hackett är rävjakt en kylig höstmorgon på engelska landsbygden, så känns Suitsupply lite som en sliskig snubbe som lägger roppar i drinkarna åt dokusåpatjejer på Ibiza...
#19 Marcel Marceau säger
2015-12-28 20:46 - Anmäl

Fina grejer. Har de senaste åren i omgångar köpt 7 kavajer i deras Londonbutik (5 Havana & 2 Hudson). Strålande passform (183 cm lång), bra bredd på slagen och framförallt alltid spännande och snygga tyger. Trevlig service också. Helt överlägset i prisklassen (t ex billigare och högre finish än Boggi).
#20 Martin säger
2015-12-28 21:01 - Anmäl

Varför inte även lyfta upp svenska Suitopia? Väldigt nöjd med mitt köp därifrån
#21 Mattias säger
2015-12-28 21:22 - Anmäl

Jag tycker det är feg journalistik att säga att man är ointresserad av de etiska aspekterna. Att rekommendera Suitsupply trots deras reklam är som att rekommendera dansk fläskfilé trots djurhållningen. Jag tycker att det minsta man kan begära när man lyfter fram Suitsupply som ett ekonomiskt alternativ (för prisvärt är det knappast om man väger in priset alla mödrar, systrar och döttrar får betala) är att man samtidigt påpekar att företaget har de här bristerna. Andreas, skulle du resonera på samma sätt om företaget hade barnarbetare? Är det också irrelevant eftersom du bara tittar på "produkten"? Jag tycker inte du ska lämna dom utanför rapporteringen som du tar upp som enda alternativ. Jag tycker du ska använda din makt i egenskap av opinionsbildare för att ta ställning mot sexism och objektifiering av kvinnor!
#22 Mike säger
2015-12-28 21:38 - Anmäl

Men grina rå...buhu :(
#23 Anton säger
2015-12-28 21:50 - Anmäl

Jag hade ingen aning om detta. De går bort direkt. Jag håller med dig Mattias!
#24 rune säger
2015-12-28 22:07 - Anmäl

Jag äger 10 Suitsupply-kostymer och är väldigt nöjd med produkten och dess snitt.

Angående reklamkampanjerna så håller jag med om att dessa är vidriga och jag skäms egentligen att jag ändå supportar detta företag.
Jag har besökt ett flertal SS-butiker i olika städer och har alltid gått därifrån besviken, dels pga av dåligt utbud av modeller och storlekar, dels vidriga kampanjbilder som pryder väggarna invändigt.

Jag må vara en ynkrygg eller hycklare men jag försöker bidra i den så väldigt viktiga jämställdhetskampen på annat sätt.
#25 OlleBolle säger
2015-12-28 22:10 - Anmäl

Hur deras reklam ser ut är ärligt talat helt ointressant. Har man varit en del i ex Italien är detta f ö ren vardagsmat t o m vad gäller ex annonser för burkskinka eller soffor. Men säkert jättejobbigt för en del svenskar.

Värre är att längden på kavajerna tenderar att vara lite snål (inte så att de är förskräckligt korta, men inte riktigt bra ändå) och de fördömda öppna/fungerande knapphålen i ärmarna. Det är ett ofog på allt annat än MTM och riktigt skräddarsytt.
#26 Andreas Weinås säger
2015-12-28 22:35 - Anmäl

#21 - Jag respekterar din åsikt angående kampanjerna och jag vidhåller att vi inte heller har några planer på att sprida den typen av bilder på Manolo.

Däremot håller inte argumentet att jämföra en sunkig kvinnosyn i vissa av sina kampanjer med barnarbete som inte bara är osmakligt utan framför allt olagligt. Hade det framkommit att Suitsupply bröt mot de konventioner och mänskliga rättigheter som gäller vid produktion av plagg så handlar det ju i allra högsta grad om produkten och något helt annat.

Skillnaden här är att hur de väljer att marknadsföra sig inte är samma sak som hur de väljer att behandla sina anställda. Manolo är inte ett forum för politisk debatt men en sajt med fokus på klassiskt herrmode. Vi har dock rätten att välja vilka kampanjbilder och budskap vi väljer att lyfta fram. Vi lägger ingen värdering i om man köper företagets produkter eller ej och vill man ta avstånd från dem baserat på deras kampanjer har vi respekt för det. Det är ett beslut var och en kan ta själv när man kommer till deras butiker eller besöker deras webshop.
#27 Simon säger
2015-12-28 22:50 - Anmäl

Mike, OlleBolle och andra av liknande 50-talsosande åsikt: när era döttrar får ätstörningar innan de ens nått tonåren pga att de är indoktrinerade med budskapet att de måste se ut som den avklädda flickan för att få träffa den stilige mannen i kostym så kanske ni vaknar upp.

Att kläderna är vackra håller jag klart med om, men då Andreas i övriga sammanhang är väldigt tydlig med sin beundransvärda inställning till moraliskt tveksamma (även om ej olagliga) aspekter i industrin som t ex sweat shops, så hade jag och säkert en del andra förväntat mig ett aktivt ställningstagande även i denna fråga.
#28 Wille säger
2015-12-28 23:07 - Anmäl

Ingen kortare man som kan recensera deras produkter?
#29 Viktor säger
2015-12-28 23:43 - Anmäl

#27 Med sund uppfostran kan man undvika att få sina barn indoktrinerade av samhället. Något o testa på kanske?
#30 Philip säger
2015-12-29 00:00 - Anmäl

Vissa kommentarer är verkligen skrattretande.. Herregud sluta grina och klaga. Det kallas PR, och uppenbarligen funkar det.
Tror inte att det finns någon på suitsupply med sämre kvinnosyn än någon annan. Snarare större kvinnokärlek än oss stackare i det "politiskt korrekta"-Sverige, vars politik är så vriden att folk kan kalla sig själva för vänsterpartister och springa runt med guldiga rolex klockor på sina handleder.
#31 Fredrik säger
2015-12-29 02:43 - Anmäl

#18 well put!
För mig handlar ett varumärke om identifikation. Jag är nog knappast ensam om det. All PR är inte bra och SS har fått mycket kritik för sina kampanjer. Jag har avstått inköp från dem p.g.a. att jag inte kan, eller vill, identifera mig med deras image. Att inte bry sig ö.h.t. fascinerar mig...
#32 Helmer säger
2015-12-29 06:13 - Anmäl

Citat:
#27 Med sund uppfostran kan man undvika att få sina barn indoktrinerade av samhället. Något o testa på kanske?


Att bedriva sund uppfostran kräver insikt hos den fostrande parten och det saknas uppenbarligen hos många av skribenterna här. Jag tycker liknelsen med barnarbete är klockren, ss kampanjer skulle garanterat kritiseras av ARN, branschens egen kontrollmekanism.

Det vore så enkelt för Manolo att ta ställning här, vad finns det att förlora? Läsare? Knappast. Däremot en massa cred att vinna. Skit i alla som gormar "pk-maffia" och allt det där. De är bara losers. En sak som är ännu mera creddigt i mina ögon är att våga ompröva och ändra sig.

Ni som är kritiska till Manolo i denna fråga kanske f.ö. skulle överväga att sluta läsa Manolo?
#33 Mike säger
2015-12-29 06:57 - Anmäl

Självklart skall vi bojkotta Suitsupply och även Manolo för detta fruktansvärda. Som man kan läsa i kommentarsfältet så är kampanjer liknande Suitsupplys vardagsmat i tex Italien så självklart skall vi bojkotta allt som har med Italien att göra. F.ö var det väl någon från något pastafabrikat som uttalad sig "kritiskt" angående homosexuella för något år sedan så självklart skall vi bojkotta all pasta också. Detta funkar ju inte längre. Självklart skall vi bojkotta internet också, denna plattform för att sprida fruktansvärda kampanjer på.
Shiiiit vilka trista bittra liv några av er uppenbarligen har. (Och nej, jag tror inte heller att någon på Suitsupply eller i kommentatorsfältet på Manolo har sämre kvinnosyn än någon annan.)
#34 Johan säger
2015-12-29 07:38 - Anmäl

Tack Mike för #33. Det finns ett antal forum där ni som har lust kan diskutera kvinnosyn i all evighet. Men här trivs jag faktiskt väldigt bra med att bara läsa om kläder och bra tips. Ert personliga ställningstagande mot ett varumärke pga deras reklamer är just det: er personliga ställning. Sluta försöka pracka den på alla.

När ska ni som krigar mot dessa reklamer börja protestera mot till exempel kalsongreklamer för män? Jag har inte en kropp som liknar deras, jag har sett dem sen jag var liten, men likväl har jag inte ätstörningar. Hur gick det ihop?

Tack Andreas för en bra artikel och pluspoäng för att du inte tar någon ställning i saken!
#35 M säger
2015-12-29 08:36 - Anmäl

Går det att köpa kostym bestående av olika storlekar i kavaj och byxa från Suit supply? Jag brukar behöva en storlek större byxor på grund av breda lår. Funkar det vid beställning via nätet?
#36 Carl säger
2015-12-29 08:53 - Anmäl

Man kan tycka vad man vill om Suitsupplys marknadsföring, men den verkar ju onekligen fungera med tanke på att det var länge sedan Manolo hade så här mycket kommentarer.. Mig stör det inte iaf.
#37 Victor säger
2015-12-29 12:13 - Anmäl

Jag gillar heller inte dessa kampanjbilder från SS, men jag ställer mig frågan om hur ofta har jag läst någon som klagar på Tom Ford och hans kampanjbilder? De är inte bättre i mina ögon.

Bra att ni på Manolo inte tar med dessa smaklösa kampanjer.
#38 jj säger
2015-12-29 12:44 - Anmäl

Älskar SS som vardagsalternativ. Jag köper Hudson, Havanna och La Spalla kavajer samt deras byxor som heter Soho. Soho sitter bra (nära naveln i midjehöjd) och är inte för smala över låren.

Stor varning för att storleksangivelserna på hemsidan inte stämmer överens med verkligheten. På många byxor står det 19.5 i fotvidd. Det kan innebära allt från 20.5 till 18.5 i verkligheten.
#39 Anton säger
2015-12-29 14:07 - Anmäl

Citat:
Tack Mike för #33. Det finns ett antal forum där ni som har lust kan diskutera kvinnosyn i all evighet. Men här trivs jag faktiskt väldigt bra med att bara läsa om kläder och bra tips. Ert personliga ställningstagande mot ett varumärke pga deras reklamer är just det: er personliga ställning. Sluta försöka pracka den på alla.

När ska ni som krigar mot dessa reklamer börja protestera mot till exempel kalsongreklamer för män? Jag har inte en kropp som liknar deras, jag har sett dem sen jag var liten, men likväl har jag inte ätstörningar. Hur gick det ihop?Om du skriver det senare på allvar så rekommenderar jag en grundkurs i psykologi. Jag hoppas dock att du raljerar och har bättre koll än så.

Att du vidare menar att det är bra att Manolo inte tar ställning är ju galet. Mänskliga rättigheter är inget politiskt ställningstagande utan något varje medveten individ borde värna.
#40 Alex säger
2015-12-29 18:33 - Anmäl

Så fruktansvärt trött på alla dessa gråtandes fäder med döttrar som far illa för att man hyllar kvinnan som det vackraste som finns. Kan ni inte uppfostra era döttrar att klara av media så är det fel på er och inte företaget. Har ni vart utanför Sveriges gränser? Kvinnor och deras skönhet hyllas överallt och det är bara vi i Sverige som gråter över det.
#41 #22 säger
2015-12-29 20:56 - Anmäl

Haha så jäkla patetiskt och fjantigt...pinsamt att bo i ett land som Sverige ibland..
#42 KB säger
2015-12-29 21:39 - Anmäl

Spännande att se ytterligare ett kommentarsfält med diskussion på Manolo. Personligen gillar jag det - även om vissa kommentarer är rätt fjantiga. (Hylla kvinnors skönhet tex). Att använda lättklädda kvinnor för att sälja saker som inte har det minsta med kvinnors skönhet att göra för mina tankar till bilverkstäder eller sunkiga motorträffar snarare än dressat herrmode. Det känns bara ofräscht helt enkelt.

Jag har inga som helst problem att använda branschens vackraste kvinnor när man ska sälja damkläder, bikinis, underkläder till kvinnor et.c. Men som malplacerat komplement till manskläder - där männen bär kostym och kvinnorna är halvnakna - känns bara sunkigt och omodernt.

Och som svar på "har du varit i Italien" eller "har du varit utanför Sverige" ; om jämställdheten i Italien (eller andra länder) är 50 år efter Sveriges - är det något att sträva efter?

Suitsupply skulle knappast förlora någonting på att droppa halvnakna brudar i sin marknadskommunikation, Abercrombie är ett typexempel (googla: Slutade sälja kläder med sex – ökade försäljningen).
#43 Zeb säger
2015-12-29 22:40 - Anmäl

#43 "Jämställdheten i Italien (eller andra länder) är 50 år efter Sveriges".

Höll på att ramla av stolen när jag läste kommentaren. Minst 100.000 kvinnor misshandlas per år i Sverige. Det sker otaliga våldtäkter per år i det här landet (utan att det råder någon krigssituation). En simpel shampoo-reklam kan inte passera utan att man i princip visar en naken kvinnokropp. Det är en enorm objektifiering av kvinnan i det svenska samhället (och mannen också för den delen). Precis som du själv nämner, okej att visa naket när det gäller damkläder och bikinis!! Bangladesh (som man kanske inte förknippar med en demokratisk stat i första taget) har haft en kvinnlig premiärminister. Något som Sverige inte har varit i närheten av. Ursäkta mitt utbrott, jag vet att den här sidan ska handla om klassiskt herrstil men jag blev så provocerad av ovannämnda inlägg.
#44 smutsik säger
2015-12-29 23:39 - Anmäl

Jag har inte läst igenom hela tråden, men antar att mitt problem med SS är precis det som ni diskuterar - de äckliga kampanjerna.

Jag vill inte att mina pengar ska användas till att köpa nästa skandalkampanj med nakna brudar som klänger på en snubbe i en (snygg) kostym, så jag letar alternativ. Vad är det bästa alternativet till Suitsupply i dagsläget?
#45 Brungylf säger
2015-12-30 04:14 - Anmäl

Sub sole nihil novi! Billiga kvinnor för att sälja kläder till män utan klass. Still och klass kommer främst från god avel. Sic transit gloria mundi, abracadbra simsalabim.
#46 Reklamarenigen säger
2015-12-30 08:41 - Anmäl

Gulligt att se alla små hobbyfeminister. Löjligt hur långt debatten om jämställdhet gått i Sverige.
#47 Patrick säger
2015-12-30 09:29 - Anmäl

Hmmm... Vad många kommentarer det var om det här Suitsupply, måste vara något extra. Aha, halvnakna tjejer, men prisvärda kläder... Ska bara kika pyttelite på hemsidan, men det här såg helt okej ut, klickar nog hem en för att pröva. SS-reklam 1 vs anti-ss kommentatorer 0.
#48 Anton säger
2015-12-30 09:33 - Anmäl

Citat:
Gulligt att se alla små hobbyfeminister. Löjligt hur långt debatten om jämställdhet gått i Sverige.


Eller löjligt med personer som skriver att andra är löjliga eftersom de har slut på argument.
#49 Mattias säger
2015-12-30 09:44 - Anmäl

Andreas, oavsett om du och Manolo tar ställning eller ej, tycker du inte ens att det finns ett objektivt nyhetsvärde i att rapportera om den här typen av etiska frågor? Att döma av alla kommentarer är det uppenbart att fler läsare än jag själv är intresserad av hur företag profilerar sig själv, och låter det vara en faktor i vad vi väljer att konsumera. Att presentera informationen och låta läsaren ta ställning är väl mer objektivt än att "mörka" baksidan med företaget.
#50 Alex säger
2015-12-30 09:53 - Anmäl

Buhu, köp inget av dem då. Utan gå och köpt Hm eller vänta dem använder ju barnarbetare eller kanske ni ska sy era egna kläder. Allvarligt talat så är Suitsupplys kostymer och rockar extremt prisvärda. Kanske inte i klass med en 10 000kr kostym men lätt bättre än tex Tiger, Boss, Oscar osv för ett bättre pris.
#51 Johan säger
2015-12-30 10:40 - Anmäl

#49 det finns andra forum för etiska och politiska diskutioner. Ta den här debatten dit tack och låt mig läsa om kläder i fred här.
#52 Mike säger
2015-12-30 12:39 - Anmäl

#49 Vad är det som "mörkas" tycker du? Olof skrev ju om deras kampanjer och att de blivit portade från Facebook redan 2012. Då var det dock inte så många som brydde sig i kommentarsfältet...
#53 Andreas Weinås säger
2015-12-30 13:44 - Anmäl

#49 - Jag förstår vad du menar men vår ambition är att fokusera på klassiskt herrmode i första hand och inte diskutera politiska eller etiska vinklar i respektive Reklamkampanjer. Precis som vi kan skriva om Tom Fords fantastiska kostymer utan att diskutera de mindre smakfulla parfymkampanjer från företaget lyfte vi i den här artikeln fram Suitsupplys kostymer som är i vår mening väldigt prisvärda och bör finnas i en serie som "Bästa Budgetköpen". Som nämnts ovan har Olof skrivit om Suitsupplys kampanjer tidigare så vi har ingen ambition är mörka någonting. Vi har varit väldigt tydliga mot Suitsupply angående vad vi tycker om kampanjerna och att de inte hör hemma på Manolo.

Årets höstkollektion från Suitsupply har inte haft den typen av sexistiska inslag och förhoppningsvis så kommer man fortsätta utan dessa även i framtiden men oavsett så länkar vi alltid till företaget och dess hemsida där alla kampanjer varit tydligt exponerade. Vill man som jag nämnde tidigare avstå pga dessa kampanjer har jag full respekt för det.
#54 Mattias säger
2015-12-30 13:55 - Anmäl

#52, jag anser att när man recenserar produkter och företag brukar man lyfta fram både positiva och negativa egenskaper. Här väljer man att bortse från de negativa trots att många läsare uppenbarligen tycker det är relevant information. Jag valde att placera ordet mörka inom fnuttar då det inte är ett aktivt mörkläggande utan "bara" undanhållande av relevant information som skribenten vet om.
#55 Andreas Weinås säger
2015-12-30 14:25 - Anmäl

#54 - Detta är inte en recension. Det är ett tips på kostymer, kavajer och rockar i den lägre prisklassen. Meningen med artikeln är att fokusera på just produkten och har inte ambitionen att vara en kritisk granskning av företaget i sin helhet. Vår uppgift är att skriva om herrmode men länkar självklart till hemsidan så att man som konsument kan bilda sig en egen uppfattning om företaget i sin helhet.
#56 B M säger
2015-12-30 14:49 - Anmäl

Jag älskar kvinnor och deras vackra kroppar, låt oss njuta av dem oavsett om det är konst, film eller reklam. En naken vuxen kvinna är inget offer, trots att så många svenskar höga på rättfärdighet ständigt predikar detta.
Vi gentlemen på detta forum, har vi glömt hur man beter sig? Vilka är vi att döma andra? Se till dig själv, bli en bättre människa. Och låt oss fokusera på det vi har samlats här för. Stil och klass.
#57 Kopparstaden säger
2015-12-30 21:29 - Anmäl

Alltid roligt med lite diskussion om saker runt företagen men oavsett vad man tycker om SS kampanjer håller jag med om att Manolo inte ska bojkotta all bevakning av företaget.

Jag hoppas att alla ni som uttrycker er negativt om SS har mejlat företaget och berättat vad ni tycker samt att ni sa det till butikspersonalen i de butiker ni lämnat pga av reklamen. Det är på de arenorna som "slaget ska vinnas", inte att försöka "tvinga" Andreas och Manolo att föra er talan.
#58 Tysken säger
2015-12-31 15:38 - Anmäl

Nu får man se upp så man inte får en burk med rödfärgad feministisk vänstervriden pk brygd kastad över sig nästa gång man glider runt på stan i sin perfekt sittande ss kostym. Det blir att ta med paraplyet ut även i solsken. Huja.
#59 S A säger
2016-01-01 12:35 - Anmäl

Funderar på en Hudson i storlek Normal 48.
Är 175 cm, 72 kg, bröstmått ca 104 cm, midja 82 cm.
Har dock relativt långa armar (15½/35 tum i skjortor) och hyfsat breda axlar.

Någon med liknande kroppsmått som har erfarenhet av ovanstående modell eller andra SS kavaj/kostym-modeller? Ärmlängd?

Gott Nytt År!
#60 fille säger
2016-01-01 18:09 - Anmäl

Jag köpte en Napoli blå 2699kr för ett tag sedan. Ärmarna var lite korta 1-1.5cm och de fick förlängas. Normal sett har jag 52:a men denna satt bäst som 50:a. Jag är 187cm lång och 83kg tung(lätt).
Gott Nytt år Manolo och tack för ett utmärkt stilrent 2015.
#61 Playground säger
2016-01-02 10:13 - Anmäl

Jag gjorde som någon föreslog ovan - googlade suitsupply och ads. Jag kommer inte att handla där.
#62 Mattias säger
2016-01-03 17:57 - Anmäl

Andreas, Du har rätt i att det inte är en recension. Den korrekta benämningen vore en sammanställning av recensioner, i likhet med när Testfakta testar vittvättmedel och utser bäst i test. Här är bäst i test, eller Bästa budgetköpen, ett aggregat av kunskaper ni inhämtat genom tidigare analyser av det här och andra företag i samma prisklass.

Att ni kategoriskt inte skriver om politik, etik, eller vad man nu vill kalla sådana här frågor stämmer inte, om ni inte plötsligt ändrat ståndpunkt i frågan. Ni har exempelvis publicerat en artikel med den högtravande rubriken "Rädda världen med kvalitetsskor" som på ett föredömligt sätt tar upp såväl miljömässiga som sociala hållbarhetsaspekter hos vår modekonsumption. Att lägga till ett genusperspektiv i hållbarhetsanalysen är inte ett stort steg.

Jag kan förstå att ni väljer den lätta vägen att undvika det här ämnet i bloggen. Att döma av kommentarerna är det uppenbarligen en hel del som tycker det är jobbigt att höra att deras konsumtion påverkar andra, och när frågan blir lyft så hävdar dom att deras rätt att slippa läsa sånt är mer värt än att den som vill göra medvetna val ska få göra det och försöker tysta exempelvis mig med olika härskartekniker. Det krävs förstås en god portion mod och tilltro till att de flesta läsarna inte har ett så stort behov av att rättfärdiga sina val för att våga "utmana" den (sannolikt mycket lilla) delen av läsarskaran. Jag vill inte på något sätt tvinga er att rapportera på ett sätt som passar mig, och har inga planer på att sluta läsa er blogg som vissa föreslår. Jag vill bara presentera ett annat sätt att se på saken och hoppas att ni förstår vad jag menar och självmant utvärderar hur ni kan förbättra er rapportering om modevärlden med det som input. Vi är många konsumenter som inte bara vill vara välklädda utan även kunna vara det med ett gott samvete. Jag (och säkert många med mig) skulle uppskatta om även de aspekterna fick ta plats. Men det handlar så klart inte om att flytta fokus från att skriva om det ni skriver så bra om, utan bara att nyansera ytterligare.

Apropå vittvättmedel förresten, när Testfakta nyss testade just det valde de att inte utse något till Bäst i test då det medel som tvättade renaste inte var miljömärkt. Man presenterade istället all fakta och lät konsumenterna tänka själv. Manolo skulle kunna hantera det här på samma sätt genom att exempelvis även presentera ett mer etiskt korrekt alternativ och låta läsaren själv avgöra vad som är mest prisvärt.
Att döma av att man fortfarande inte kan köpa presentkort från Suitsupply utan att få en bikinibild på köpet tolkar jag det som att man ännu inte har gjort någon genomgripande förändring, men ja, alla steg i rätt riktning är ju bra. Vi får hoppas att det fortsätter röra sig så. Men med en ledning som ryktesvägen tycker kampanjerna är "roliga" så är det ju svårt att hoppas för mycket på det.
#63 Kalle säger
2016-01-04 22:37 - Anmäl

Hej Andreas, har funderingar på att införskaffa mig min första kostym, helst inte över 5000 SEK då jag inte vet helt hundra hur mycket jag kommer utnyttja den/trivas med stilen. Har tänkt mig mörkt blått, har spanat in suitsupplys Sienna blå birds eye för 4899 SEK, har ett par funderingar kring detta.

1. Först och främst, är det vettigt att lägga sig i den prisklassen, eller får man mer valuta om man går upp/ner ett par tusenlappar, motivera gärna med för/nackdelar

2. Anses tyget tillräckligt mörkt för att passa in i de formella sammanhangen?

3. skulle vald kostym passa in i mer informella sammanhang, eller lättare vardagsklädsel med t.e.x chinos, eller det kanske är för mycket begärt av en och samma kostym?

4. har alltid formella kostymer foder i kavajen? tanken kring detta är att jag även önskar kostym som fungerar att bära på sommaren, finns det något sätt att ta reda på hur tjockt fodret är utan att beställa hem kostymen?

finns det några andra sidor med prisvärda kostymer som kan vara värt ett besök? Samt är det något annat som kan vara bra att tänka på?

tacksam för hjälp!
#64 Karl säger
2016-01-05 02:50 - Anmäl

Hej Andreas. Tack för trevlig läsning. Jag undrar om du har någon uppfattning om kvalitén på skjortorna hos SS? Hur står de som mot skjortor från, låt säga, Gant och Ralph Lauren?
#65 Andreas Weinås säger
2016-01-05 08:42 - Anmäl

#63 - hej och Tack för dina frågor. Jag skall försöka besvara efter bästa förmåga.

1. Min ärliga uppfattning är jag inte sett någon tillverkare som slår Suitsupply på fingrarna upp till 5000kr. Sen skall plagget och passformen fungera för just dig och det vet man inte förrän man provat.

2. Jag tycker absolut att den kostymen är tillräckligt mörk för att bäras även i mer formella stunder.

3. Är det någon kostym vars kavaj fungerar som uddablazer är det en mörkblå Birdseye. Självklart är det allra bästa att ha en separat blå kavaj men är budgeten begränsad är det fullt förståeligt. En grå kostym hade varit betydligt svårare att använda på det sättet.

4. Formaliteten styrs i första hand av nyans och tyg på kostymen. Ofodrad jan vara härligt men skillnaden i värmen är inte jättestor med foder som också fyller en funktion i att minska friktionen mellan kavaj och skjorta.
#66 Andreas Weinås säger
2016-01-05 08:48 - Anmäl

#64 - min egen uppfattning av skjortorna från Suitsupply är ganska begränsad men av vad jag hört från vänner i branschen som äger dem är det av väldigt blandad kvalitet. Deras finaste skjortor i serien Jort skall vara ganska bra medan de billigaste är betydligt sämre. Svårt att jämföra med ex. Ralph Lauren som har så många olika linjer av skjortor i olika kvalitet.
#67 Jerry säger
2016-12-03 03:15 - Anmäl

Hej Andreas,

Testar om du fortfarande svarar så här nästan ett år efter publicering.

Som första kostym vilken färg bör jag köpa? Mörkblå eller grå?

Sen är min fråga om jag ska satsa på washington med spetsiga slag eller en lazio med mer traditionella slag som första kostym? Båda sitter bra på mig men kan ej bestämma och vet ej hur jag ska tänka
#68 Andreas Weinås säger
2016-12-03 10:10 - Anmäl

#67 - Det är två val som styrs mer av personlig smak än formell nivå. Bägge är korrekta och de har lite olika för och nackdelar. Jag personligen hade gått på mörkblå med trubbiga slag om det var min första kostym. Tänk på att oavsett blått eller svart så är en mörkare ton att rekommendera för att kunna bära den i mer formella sammanhang.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.