Manolo logotype

Fredagsinspiration - Inför Nyår

Om mindre än en vecka är det nyårsafton och i veckan som kommer laddar vi upp för en festlig och elegant kväll med en rad artiklar dedikerade till mannens kanske elegantaste plagg. I årets sista Fredagsinspiration tar vi ut svängarna lite och ger er vår tolkning av den benvita Smokingjackan. Vi tar några dagar ledigt men är tillbaka på måndag med mer inspiration.

Smokingjacka - Suitsupply, Skjorta - Eton, Fluga - Gentleman´s Gazette, Byxa - Suitsupply, Manschettknappar - Lanvin, Slippers - Stubbs & Wootton, KlockaCartier Tank (1920)

 

Vit smokingjacka i Casablanca från 1942.

Cartier Tank i platina från 1920.

En handknuten fluga är alltid att rekommendera till Smoking.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: cartier Eton Lanvin Stubbs & Wootton
#1 DNOV säger
2015-12-25 14:06 - Anmäl

Jag antar att ni behagar skämta? Vit smoking hör inte hma på svenska breddgrader om en inte har för avseende att se ut som en clown. Och slippers i främmande sällskap, då kan en lika gärna gå i bara kalsonger. Operapumps är det egentligen förstahandsval men lacksko ett rimligt alternativ vintertida. Förvånansvärd historielöshet och framför allt total brist på stil!
#2 Fredrik säger
2015-12-25 14:51 - Anmäl

Hej, när publiceras vinnarna?
#3 Fredrik säger
2015-12-25 14:52 - Anmäl

Edit #1: Skulle egentligen skrivit i julkalendern, men skrev fel. Undrar alltså när vinnarna för de olika luckorna publiceras. Eller ni kanske redan meddelat vinnarna?
#4 Simon säger
2015-12-25 15:36 - Anmäl

#1: Bara för att vit smokingjacka inte är användbar på svenska breddgrader betyder ju inte det att den är oanvändbar för alla läsare eller hur? Vissa kanske firar in det nya året på platser där vit jacka är helt rätt. Med tanke på att du använder "en" istället för "man" kan jag bara anta att du är någon slags feminist, och med det väldigt trångsynt för att vara en sådan.
#5 Andreas Weinås säger
2015-12-25 15:42 - Anmäl

#1 - Vart står det att inspirationen kommer från svenska breddgrader eller att sällskapet är främmande?

#2 & 3 - De flesta av vinnarna skall ha kontaktats bortsett från de sista luckorna då det varit helgdagar. Företaget bakom respektive lucka ansvarar för att kontakta vinnaren och vi summerar alla vinnare i början på nästa år.
#6 Kalle säger
2015-12-25 20:35 - Anmäl

Citat:
#1: Bara för att vit smokingjacka inte är användbar på svenska breddgrader betyder ju inte det att den är oanvändbar för alla läsare eller hur? Vissa kanske firar in det nya året på platser där vit jacka är helt rätt. Med tanke på att du använder "en" istället för "man" kan jag bara anta att du är någon slags feminist, och med det väldigt trångsynt för att vara en sådan.


Du antar mycket du. Ibland är detta kommentarsfältet värre än Flashback. Jag finner det otrevligt. Men stil och hyfs går inte alltid ihop uppenbarligen.
#7 D säger
2015-12-25 23:03 - Anmäl

På tal om Cartier Tank.. Finns en del begagnade med kvarts urverk, hur ser du på det? Värt eller är det automatiskt som gäller?
#8 Victor säger
2015-12-26 09:36 - Anmäl

#5 Tack för inspirationen och precis så här kommer jag fira mitt nyår med mina nära vänner och familj.
#1 Jag kommer inte se ut som en clown och inte heller kommer någon i mitt sällskap bli upprörda eller se ner på mig pga mina slippers. Att utgå från att de flesta firar med främmande är enligt mig en ovanlig utgångspunkt då de flesta jag personligen känner gör just tvärt om på nyår.
En härlig fest med närmsta vänner och familj det ser jag fram emot.

Gott Nytt till er alla.
#9 Andreas Weinås säger
2015-12-26 12:31 - Anmäl

#7 - Cartier Tank finns framför allt med manuellt eller quartzverk. Quartz har fördelen att de går mer exakt, är billigare att serva (batteribyte) och inte behöver ställas eller vridas upp dagligen.

Manuella verk har å andra sidan en intressantare mekanik och längre potentiell livslängd. Servicekostnaden är högre men så länge man har tillgång till reservdelar är livslängden mer eller mindre obegränsad. När ett quartzverk går sönder är det tyvärr ofta hela verket som behöver bytas.
#10 Patrik säger
2015-12-28 13:51 - Anmäl

#4 - Må vara OT men på vilket sätt anser du det vara dåligt att vara feminist?
#11 Simon säger
2015-12-29 00:27 - Anmäl

#10 Jag skrev inte att det var dåligt (vad jag anser om saken är ovidkommande) utan bara att han var trångsynt för att våra en sådan, med tanke på att feminister ofta berömmer sig för att just motsatsen till trångsynta. I efterhand kanske inlägget var hårt mot #1, men jag ansåg iaf då att det var motiverat med tanke på tonen i hans inlägg. Anledningen till att jag "antog" att han var feminist är att han använde "en" istället för "man", något som jag uteslutande sett feminister göra. Har svårt att förstå varför man skulle krångla till språket så annars, men jag kan ju förstås ha fel.
#12 Anders F. säger
2015-12-29 18:16 - Anmäl

Smokingen min är på tok för STOR! Alternativen är svart kostym med gördel, fluga, veckad skjorta och lackskor eller springa ut och stressköpa en ny. Vad säger egentligen reglerna om att bära svart kostym på fest?

Passar även på att önska er alla ett gott nytt år!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.