Manolo logotype

Vad jag har på mig - Bruce Boyer

"Vad jag har på mig" går vidare med en av vår tids främsta stilskribenter nämligen Mr Bruce Boyer. Bruce är utöver en briljant mode- och stilskribent, en av de bäst klädda män i våra ögon med en sund och inspirerande syn på klassiskt herrmode.

Introduktion

Mitt namn är Bruce Boyer och jag har varit en modejournalist i över 40 år. Jag var moderedaktör för Town & Country Magazine i 15 år och har skrivit för Vogue, Esquire, The New Yorker, The New York Times, och The Rake för att nämna några. Jag har skrivit fem böcker samt ytterligare fyra ihop med andra personer. Min senaste bok som gavs ut av Basic Books i septmber 2015 heter True Style. För närvarande arbetar jag med en historisk studie över manligt mode under 1900-talet. 

Kommentar till klädseln

När jag betraktar dessa bilder av mig själv, vilket jag gör med ett kritiskt öga, så bekräftas vad jag länge har trott; att jag vare sig är modemässigt rätt eller fel, att mina kläder sänder ut det budskap jag vill förmedla och att jag är bekväm i det jag bär. De återkommande teman jag kan se i min klädsel är

1. En förkärlek för tweed, flannell, kashmir och andra grövre tyger.

2. En tendens mot en mer konservativ smak.

3. En stil som i grund och botten är anglo-amerikansk men med ett litet försök till italiensk livlighet. 

4. En kärlek till gamla kläder.

På den första bilden bär jag en grön tweedkavaj i 18 oz tyg från väveriet Porter & Harding samt grå flannellbyxor i 14 oz tyg från Smith Woolens och dessa var båda gjorda för mig för flera år sedan av Londonskräddaren Steven Hitchcock, en mästare på den mjukare konstruktion av skräddat som jag föredrar. Jag avskyr en för arkitektisk approach till skräddat eftersom det inte passar min kropp särskilt väl och det sällan är speciellt bekvämt. Jag föredrar därför grövre tyger men med en lättare konstruktion. Skjortan är en buttondown från Brooks Brothers avdelning för måttsytt. Kragen, manschetten och knäppningen är sydda utan mellanlägg. Den oknäppta skjortkragen är en vanesak men härstammar från något jag hittade på som ett uttryck under min ungdom. Den ärmlösa västen i kashmir, ullslipsen och näsduken i siden/ull kommer alla från Drake´s London. Skorna i scotch grain och wingtiputförande kommer från Edward Green och är 25 år gamla nu.

På de andra bilderna bär jag ett annat par skor från Edward Green i wingtiputförande och cognacfärgat kalvskinn (dessa är 30 år gamla). Scarfen är i ull/siden från Drake´s. Rocken är en kortare covert coat med mollskinnskrage och plockades hem av mig för ungefär 20 år sedan från Turnbull & Asser i London. Jag gillar den eftersom den är slitstark, varm och bekväm (generös nog att bära över det mesta, och har en massa praktiska fickor). Det en tillräckligt dressad modell att även bära i stan.

Jag erkänner att mina kläder är en aning gammaldags och skrynkliga, men jag är också lite gammaldags och skrynklig. Det är också ganska uppenbart för mig själv att jag inte ändrat min stil speciellt mycket sen jag var ung. I ett tidigt skede experimenterade jag lite genom ett antal sätt att klä och uttrycka mig och bestämde mig för att försöka bygga en garderob av god kvalitet, konservativ och med relativt lediga plagg som skulle passa det liv jag ville leva. Trots stilmässiga revolutioner, påfågel-revolutionen från 60-talet, hippelooken från 70-talet, designertrender, italiensk high-fashion och allt annat, så han jag varit relativt konsekvent i min egen smak. Jag rekommenderar inte detta förhållningssätt, men det fungerar för mig. 

- Bruce Boyer

 

Skräddarsydd kavaj och byxa från Savile Row-skräddaren Steven Hitchcock.

Bruce Boyer i Covert Coat från Turnbull & Asser och 30 år gamla skor från Edward Green. (Foto - Scott Schuman, även översta bilden)

Kavaj & byxa - Skräddarsydda av Steven Hitchcock 

Skjorta - Brooks Brothers Buttondown

Rock -  Turnbull & Asser

Slips, näsduk & scarf - Drake´s London

Skor - Edward Green

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Brook Brothers Drakes Edward-Green Turnbull-&-Asser
#1 charle säger
2015-12-21 16:23 - Anmäl

Grymt bra!
#2 erikged säger
2015-12-21 16:27 - Anmäl

Absolut världsklass på den mannen.
#3 D säger
2015-12-21 17:28 - Anmäl

Fina kläder, och jag uppskattar att han haft sina kläder så länge och varit så konsekvent. Det är något jag satsar på att vara, och jag hoppas också kunna använda mina skor i 30 år.
#4 Anderifal säger
2015-12-21 18:04 - Anmäl

The king
#5 WTF säger
2015-12-21 18:15 - Anmäl

Ser ut som valfri Östermalmsgubbe. Nej, detta var inte roligt alls.
#6 David säger
2015-12-21 19:17 - Anmäl

Ursäkta, men vad är en "Östermalmsgubbe"? Någon som höra röda byxor? Edward Green skor? Har aldrig förstått utlåtande av den typen, det är ju som att säga att Södermalm borna glider enbart runt i sneakers. Herren på bilen kan utan tvekan lära ut ett och annat om herrmode och din tolkning utav hans "dagens outfit" kan tyckas vara lite i underkant. Våga vara annorlunda och glöm inte att kvalitè slå kvantitet. God jul!
#7 andreas säger
2015-12-21 19:36 - Anmäl

Jag har samma inställning till min garderob. Har hittat en stil som jag avser att bära lång tid framöver. Har ett antal plagg som ska in i garderoben innan den är komplett men jag har inte långt kvar. Tack för en trevlig artikel om en av mina hjältar.
#8 OlleBolle säger
2015-12-21 23:32 - Anmäl

Bruce Boyer är gud. Just dessa outfits var dock ärligt talat inte de snyggaste jag sett på honom. Men fortfarande fördömt bra.
#9 danny säger
2015-12-22 00:03 - Anmäl

#8 Bruce Boyer är gud.. nu tycker jag synd om dig med så skev världsuppfattning..
#10 Jerker säger
2015-12-22 12:11 - Anmäl

Citat:
Ser ut som valfri Östermalmsgubbe. Nej, detta var inte roligt alls.


Som Östermalmsbo skulle jag vara väldigt glad över att se fler "Östermalmsgubbar" vara lika välklädda som Boyer.

Men det är klart, om man gillar Kanye eller liknande så är det väl svårt att greppa Boyers mer subtila nyanser.
#11 Anton säger
2015-12-22 13:46 - Anmäl

Även om snittet verkligen inte tilltalar mig så är det kul med en man som vet hur han vill klä sig, och är konsekvent med det!


Intressant artikel för övrigt!
#12 lano säger
2015-12-22 14:52 - Anmäl

Kul att se välanvända skor som är äldre än vad många av manolos läsare är. Det gör också debatten om plirband ganska irrelevant?
#13 Tant Brun säger
2015-12-22 15:16 - Anmäl

Trevligt med någon som har en konsekvent och trevlig stil som dessutom håller över decennier. 30-år gamla skor! Här pratar vi miljöhjälte. Han väljer kläder som passar figur och anstår hans ålder, inte alltid man ser det omdömet hos folk..
#14 Raderad säger
2015-12-22 16:32 - Anmäl

Helt ok!
Möjligen att kläderna har lite väl generös passform, men det påpekar Bruce själv och kanske är något som kommer med åldern.
#15 roger säger
2015-12-22 21:26 - Anmäl

Gert Fylking?
#16 mohicanen säger
2016-01-01 15:10 - Anmäl

absolut min stil oslagbar
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.