Manolo logotype

Bästa Budgetköpen - Shirtonomy

Idag är det dags för nästa tips på prisvärda kvalitetsprodukter i vår serie Bästa Budgetköpen. Det är det svenska skjortmärket Shirtonomy som specialiserar sig på måttsydda skjortor med god kvalitet till rimligt pris och som nyligen lanserade en helt ny kragmodell.

Vi vet att många finner de produkter vi tipsar om i det dyrare laget och därför ville vi med den här artikelserien erbjuda en rad alternativ där man enligt oss får en väldigt bra produkt även i en lite lägre prisklass. Bästa Budgetköpen är dock fortfarande en del av Manolos filosofi där kvalitet skall gå före lägsta möjliga pris och många av dessa tips kan fortfarande anses kostsamma. Vi anser dock att man alltid måste väga produkten mot prisnivån och inte minst de andra alternativ vi skriver om. Att tipsa om skjortor under 500 kronor vore omöjligt utan att totalt förlora kvalitetsprioritet.

Shirtonomy har ni kunnat läsa om här på Manolo tidigare i år då vår frilansskribent Olof Nithenius testade en av deras skjortor. 

Företaget specialiserar sig som sagt i första hand på måttsydda skjortor där man som kund antingen kan ta sina egna mått och skicka in, eller besöka företagets showroom och låta dem sköta måttagningen. 

Det förstnämnda alternativet har sina fördelar i att man kan beställa vart ifrån man än bor i Sverige men samtidigt en klar nackdel i att det riskerar att ta 1-2 skjortbeställningar innan man får till måtten perfekt då man inte är insatt i företagets måttsystem. 

Kvaliteten och resultatet på skjortorna finns det dock väldigt lite att klaga på sett till prisnivån som i många fall stannar under tusenlappen. Det finns gott om tyger och en rad kragar och detaljer som sig bör vid måttsytt och uppfattning efter att själv beställt skjortor från företaget är att de ligger i paritet med många av de svenska alternativ i ungefär samma prisklass. Har man då en besvärlig kroppsform med exempelvis långa eller korta armar kan måttsytt vara ett utmärkt alternativ. 

Nyligen lanserade man en ny kragmodell som vi tycker känns riktigt intressant. Det är en utveckling av företagets Buttondown med längre kragsnibbar som passar perfekt både med och utan slips. 

Att man inte får handsydda detaljer sydda i Italien för under tusenlappen får man såklart acceptera men som basskjortor till vardags erbjuder man riktigt fin design och kvalitet för pengarna. 

 

Företagets nya större Buttondown-krage.

Som även passar utmärkt i kombination med slips.

Cutaway-krage på en skjorta i materialet Bergamo Raw Denim som med tiden utvecklar personlig patina.

Den nya buttondown-kragen tillsammans med slips och kavaj.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skjorta

#1 hejsan säger
2015-12-16 15:59 - Anmäl

Hej, hur ser ni på Tailorstore och deras tjänst? Tänker främst på passform, service o.dyl. då tygkvalitén beror väldigt mkt på
tack tack
#2 Johan Eriksson säger
2015-12-16 16:26 - Anmäl

Är dessa skjortor bättre än Tailorstore?
#3 Otto säger
2015-12-16 16:29 - Anmäl

Andreas - var är din slips ifrån? Stylisch!
#4 lano säger
2015-12-16 17:01 - Anmäl

Reklam!!! Hur vågar du tipsa om en bra och prisvärd tillverkare som jag är nöjd med??!!

Skämt åsido, de borde sy med lite lösare stygn så inte skjorttyget blir så "ihopdraget" vid vissa sömmar. Annars är de väldigt bra.
#5 riesenschnauser säger
2015-12-16 17:07 - Anmäl

#1: Jag sitter just i min helt nylevererade skjorta från Tailorstore (beställning nummer 4). De är klart prisvärda iom att man ofta kan få rabatter (rekrytera andra, Studentkort, rea ibland). Tygutbudet är inte särskilt spännande och kragarna lämnar en del övrigt att önska. Det märks att de är billigare än alternativen.
#6 Andreas Weinås säger
2015-12-16 17:15 - Anmäl

#3 - Det är inte jag på bilden så jag kan tyvärr inte svara på vart slipsen kommer från.
#7 Andreas Weinås säger
2015-12-16 17:26 - Anmäl

#1 & 2 - jag ogillar personligen att ställa två tillverkare mot varandra då de kan ha flera olika för respektive nackdelar för att inte tala om vad man rent subjektivt gillar själv.

Jag har beställt skjortor från bägge och var mer nöjd med huruvida måtten stämde i Shirtonomys fall. Det kan självklart bero på mätfel från min sida vilket gör att jag alltid försöker nämna att man inte kan förvänta sig ett perfekt resultat första gången när man själv skall ta sina mått. Shirtonomy erbjuder som sagt den tjänsten i sitt showroom om man är osäker.

Jag tror bägge alternativen kan ses som prisvärda förutsatt att man fått till sina mått och gillar företagets design av kragar. Personligen tycker jag Shirtonomy har just ett par kragar med en form som faller mig i smaken. Den nya BD-kragen t ex.

Viktigt att nämna är återigen att man får inte en 2000krs skjorta för under tusenlappen och att när det kommer till måttsytt kan självklart resultatet och uppfattningen variera. Vi tycker det är ett utmärkt alternativ för basskjortor.
#8 fred säger
2015-12-16 17:56 - Anmäl

Manolo, jag efterlyser en artikel om vinterhuvudbonader, skulle vara mycket trevligt om ni kunde åta er det innan vargavintern kommer!
#9 fred säger
2015-12-16 18:00 - Anmäl

Förtydligande till #8. Inte bara stickade mössor utan också Ushankas, Astrakhan-mössor, pälsmössor, filthattar, ullkepsar, rubbet.
#10 Gustaf säger
2015-12-16 19:50 - Anmäl

var kommer kavajen ifrån på bilden längst nere
#11 linus säger
2015-12-16 21:52 - Anmäl

#3 Slipsen är från SuitSupply, AW15; har en själv och är nöjd med den.
#12 Joh B säger
2015-12-16 23:09 - Anmäl

#1 Tailorstore är bra men det beror på vilket tyg du väljer. Jag rekommenderar att beställa en enkel till att börja med för att få till passformen. Jag lyckades bäst när jag använde måtten från en skjorta som jag är nöjd med och beställde efter de måtten. Perfekt för att beställa vardagsskjortor, några till och med så bra att jag beställt om efter ett par år och säkert 100 tvättar! Servicen finne inget att anmärka på, mycket bra skulle jag säga.

Ska prova dessa då priset för dessa skjortor inte är långt Tailorstores priser för skjortor i bättre tyger. Omväxling förnöjer ibland!
#13 Erik säger
2015-12-17 07:38 - Anmäl

Tycker Shirtonomy är bättre efter att ha testat båda två. Var lite tveksam i början. Men efter några tvättar är de utmärkta.
#14 Peter säger
2015-12-17 08:15 - Anmäl

Har även jag provat Tailorstore, dock inte Shirtonomy, men har däremot fallit för Pelotte istället. Detta eftersom man där kan få hjälp med måttagning, förutsatt att man har vägarna förbi Malmö, av deras personal.
#15 tobbe säger
2015-12-17 13:39 - Anmäl

Jag ratar Tailorstore främst pga deras falska marknadsföring där de hävdar att de har skräddarsydda skjortor, och inte måttsydda som fallet är.

Otäckt falskt beteende och inget jag någonsin vill uppmuntra till.
#16 Andreas Weinås säger
2015-12-17 14:18 - Anmäl

#15 - Jag förstår hur du menar och håller med om att begreppet skräddarsytt används alldeles för ofta på nät-MTM vilket inte har med skrädderi att göra. Sen tror jag att den breda massan varken känner till skillnaden i begreppen måttsytt vs skräddarsytt eller bryr sig om det. Men återigen tycker jag det är synd att använda ett värdeladdat ord som inte har med vad man säljer att göra.

Shirtonomy hade en liknande benämning på sin tjänst när den lanserades och när vi fick frågan vad vi tyckte om företaget och affärsidén var just detta något vi anmärkte på. Shirtonomy tog till sig kritiken och valde faktiskt att benämna sig som MTM efter det. Jag tycker det är positivt att man tog till sig kritiken och även om konkurrenter kallar sig skräddarsytt så håller man sig till sanningen.
#17 tjuppe säger
2015-12-18 00:30 - Anmäl

Har beställt ~30 skjortor från 5 olika MTM-sidor, pga udda kroppspropotioner. Här är mina tips:

- Har du normala proportioner är det ovärt med nät-MTM. Du är för dålig på att ta mått, företagen är olika exakta och generellt för dåliga på att kompensera för skillnader i krympning mellan olika tyger, kragarna blir sällan som man tänkt sig etc.

- Har du icke-typiska proportioner kan det vara ett vettigt alternativ, men va beredd på att ta några smällar varje gång du testar en ny MTM-sida, en ny krage, ändrar måtten. Det kan verka billigt, men justerar jag för alla negativa överraskningar blir det inte lika attraktivt.

- Använd alltid skjortmått istället för kroppsmått för bättre precision.

- Propercloths tyg- och kragutbud är helt överlägset (kolla propercloth.com/fabrics/ och propercloth.com/collar-styles). Många manololäsare skulle gilla deras popover-alternativ, kragarna Roma Cutaway, deras tjocka oxfordtyger osv. Tyvärr relativt dyrt efter frakt och skatter eftersom de är US-baserade.

- Passa på att välja en halvstorlek i kragen om du aldrig bestämt dig för 41 eller 42

- Tailorstore? De suger. Kvaliten är långt under allt som beskrivs som budget i denna bloggen. Märks i sömnad men framförallt kragar.
#18 R säger
2015-12-19 19:06 - Anmäl

+1 för Pelote och deras service om man har vägarna förbi Malmö.
#19 David N säger
2015-12-27 12:40 - Anmäl

Hur står sig shirtonomy i tygkvalitet jämfört med de Eton/Stenströms som finns i de flesta butiker? Tycker passformen på dessa är helt OK på mig, samt att de går att göra någon liten ändring.
Men kan jag få liknande/bättre kvalité samt inte behöva ändra något låter det toppen.
#20 John säger
2017-09-24 16:36 - Anmäl

Inget fel på skjortorna för det priset dock världshistoriens sämsta kundbemötande.
#21 D. säger
2018-08-14 21:51 - Anmäl

Shirtonomys skjortor sitter dåligt. De är för dåliga på att hjälpa en att hitta rätt mått, eller så är det själva modellen som inte funkar med min (hyfsat normala) anatomi. Stramar på fel ställen, sitter osnyggt, krymper oförutsägbart, kragarna tappar form.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.