Manolo logotype

Veckans Videotips - "The Art of Glove Making"

Hantverksyrken är något vi verkligen värnar om här på Manolo och ett av dem där kompetensen var nära att försvinna helt var handskmakeri. Idag har vi två av världens främsta handskmakare i Sverige, närmare bestämt Hestra i de småländska skogarna. Det är Anton och Niclas Magnusson och tillsammans utgör dem fjärde generationen av handskmakare i företaget.

För er som följt Manolo en längre tid är detta kanske ingen nyhet. Vi publicerade en artikelserie om det otroliga hantverket bakom Hestras skräddarsydda handskar i form av del I respektive del II

Sedan dess har mycket hänt. Deras hantverkskompetens har identifierats även utanför landets gränser och man hade nyligen en så kallad Trunk Show hos The Armoury i New York.

Nedan kan ni se den välproducerade filmen som visar hur det faktiskt går till att producera ett par handgjorda handskar i exempelvis Peccary. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Handskar

Andra artiklar om varumärkena: Hestra
#1 Carl säger
2015-11-29 10:58 - Anmäl

Så det ända som görs i Sverige är måttagningen och resten sker i Ungern. Det är ju mer ett Ungerskt hantverk än svenskt.
#2 Korven säger
2015-11-29 15:45 - Anmäl

#1: Lite så känns det faktiskt. Formgivningen sker nog också i Sverige dock. Samtidigt är jag lite sugen på att skaffa ett par skräddade handskar. :) Tycker det är trevligt med hantverk, även om det sker utomlands.
#3 Andreas Weinås säger
2015-11-29 16:05 - Anmäl

#1 & 2 - filmen illustrerar företagets "table cut" (handgjord RTW). Dessa görs mycket riktigt i Ungern.

Hestras Bespoke görs däremot för hand i Sverige av Niklas och Anton vilket man kan läsa mer om i vår artikelserie i inlägget.

Hantverket (bortsett från att handskarna är producerade efter dina händer är annars motsvarande och Ungern anses vara en av världens absolut främsta länder när det kommer till handskproduktion.
#4 Korven säger
2015-11-29 17:36 - Anmäl

#3: Ah, då mindes jag fel. Det var visst bara sömnaden på skräddade handskar som skedde i Ungern. Nåväl, handskmakeri är ändå handskmakeri.
#5 Andreas Weinås säger
2015-11-29 19:43 - Anmäl

#4 - Jag tror att Hestra börjat arbeta mer och mer med även sömnaden i Sverige. Tror dock det bara är korrigeringar/ändringar i nuläget. Men det mesta sys helt riktigt i Ungern.
#6 Den riktige Alexander säger
2015-11-30 00:14 - Anmäl

Måste säga att jag har rätt så dålig erfarenhet av hestra. Dock endast haft deras vanliga handskar och inte bespoke eller så. Köpte ett par förra vintern som jag hade suktat efter ett tag. Redan nu ett år senare, med antagligen bara 3-4 månaders faktisk vardagligt användande, har fodret gått sönder på två av fingrarna(jag har inga naglar som sliter direkt) och även börjat "ludda". Tråkigt för de har många fina handskar. Har haft mycket bättre tur med ett par från Filippa K som jag köpte för 4-5 år sedan som är i toppskick än idag.
#7 Jonas70 säger
2015-11-30 07:58 - Anmäl

#6 vanliga serien eller table cut? Jag har endast erfarenhet av table cut. Köpte ett par i peccary förra hösten som jag har använt flitigt och de har fungerat alldeles utmärkt. Köpte ytterligare ett par i table cut serien för en månad sedan, de har Hestras varmaste foder och har av naturliga skäl inte används så mycket ännu.
#8 FM säger
2015-12-01 09:15 - Anmäl

#6#7 Köpte ett par i Peccary från Hestra förra vintern. På två veckor hade en söm vid tummen släppt och ett stort hål bildats i vänstra handsken. Absurd kvalitet för ca 2200kr, gör er alla en tjänst och gå på Dents eller Drakes
#9 Andreas Weinås säger
2015-12-01 11:32 - Anmäl

#8 - Det låter absolut inte bra. Jsg har själv två par Hestra i Peccary och har inte upplevt några problem men det du beskriver låter som ett klockrent reklamationsärende.

Det finns ju risk att det var ett måndagsex och då borde inte reklamation vara några problem alls.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen