Manolo logotype

Fredagsinspiration - Black Friday

Black Friday till ära skall vi bjuda på något så ovanligt som en helsvart inspiration. Vi återfinner smokingen men inte på ett konservativt sätt utan tillsammans med svart tunnstickad polotröja, boots och scarf för en sofistikerad och festlig klädsel som andas Roy Halston och Studio 54. Tänk struktur med en blandning av matta och blanka material för kontraster i samma färg.

Smoking - Lanvin, Polotröja - Uniqlo, Väska - Frank Clegg, Scarf - Andrea´s 1947, Solglasögon - Ray Ban, Boots - Carmina, KlockaPatek Philippe ref. 530

 

Patek Philippe Calatrava med svart tavla.

Quiltat skinn.

Roy Halston

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Lanvin Patek Phillipe Ray-Ban uniqlo Carmina
#1 Fabian säger
2015-11-27 11:37 - Anmäl

Snyggt. Märker själv hur min garderob pö om pö fylls på med svarta plagg. En färg som jag tidigare aktivt avstått till förmån för marinblått.
Det enda som saknas är en svart dubbelknäppt blazer och det verkar inte gå att få tag på alls såvida du inte kör MTM.
Någon som vet vart man kan få tag på en svart dubbelknäppt blazer utan att behöva använda upp hela sitt studielån?
#2 motsols säger
2015-11-27 12:16 - Anmäl

1# prova second hand, tålamod krävs men till slut dyker den upp:)
#3 Rozzy säger
2015-11-27 12:29 - Anmäl

Ommålad tavla på Pateken? Vingliga sifferindex (titta på 11 och 12!) samt kladdigt tryck. Ser inte bra ut i mitt tycke.
Kläderna var kul annars, även om jag skulle dra mig för svart polo till hel smokingen. Byt ut till udda byxor (svarta jeans?) och jag hade köpt det rakt av till en festlig fredagkväll på stan.
#4 Andreas Weinås säger
2015-11-27 12:40 - Anmäl

#3 - Kan hålla med om att svarta jeans också skulle funka. Sen är jag för att man kan bära smoking på lite andra sätt om det inte står uttryckligen på inbjudan.

Angående Pateken vet jag faktiskt inte men baserat på att den gick för över 100 000 CHF känns det konstigt om den inte var Kosher. Är långt ifrån expert på dessa tavlor så det kan säkert stämma.
#5 Brogren säger
2015-11-27 13:12 - Anmäl

Citat:
Ommålad tavla på Pateken? Vingliga sifferindex (titta på 11 och 12!) samt kladdigt tryck. Ser inte bra ut i mitt tycke.
Kläderna var kul annars, även om jag skulle dra mig för svart polo till hel smokingen. Byt ut till udda byxor (svarta jeans?) och jag hade köpt det rakt av till en festlig fredagkväll på stan.


"The one mounted on the present watch was brought back to its original splendor in Patek Philippe workshops and is now in perfect condition."
#6 M säger
2015-11-27 15:05 - Anmäl

"Black friday till ära"?

Manolo som alltid hyllar hållbarhet och långsiktighet i garderoben ärar idag den mest smaklösa importerade högtiden, som enbart går ut på att i masshysteri konsumera så mycket som möjligt. I samma veva som klimatkonferensen i Paris drar igång och larmen om förestående miljökatastrofer ekar allt högre. Får inte ihop det riktigt, någon på redaktionen som vill förklara vad det finns att "ära" med denna dag?
#7 Rozzy säger
2015-11-27 15:21 - Anmäl

#5 - Ja, där ser man! Inte så "perfect" I mina ögon. 850 000 kr för en klocka med ommålad/renoverad tavla... Och då brukar man saga att stor del av klockans värde ligger i tavlan. Måste vara en fantastisk boett eller dyl. i stället då.
#8 Andreas Weinås säger
2015-11-27 17:13 - Anmäl

#6 - Först och och främst vill jag tacka för att du anser oss som en sajt som hyllar hållbarhet och långsiktighet. Det är mycket riktigt vår ambition. "Ära" var möjligtvis ett olämpligt val av ord då inspirationen snarare syftar på färgen än själva fenomenet/helgdagen.

Det är inte vår avsikt att uppmuntra till masskonsumtion men samtidigt ser jag inget fel i att välja att handla sina kläder, skor eller julklappar när de erbjuds till ett lägre pris.
#9 jh säger
2015-11-27 17:37 - Anmäl

#1 Du ska inte använda lån för att köpa kläder.
#10 Erik säger
2015-11-27 22:27 - Anmäl

#8, Då kanske man skall tipsa om billiga kashmirprodukter lite mer sparsamt. A propos hållbarhet, alltså.
#11 M säger
2015-11-27 22:58 - Anmäl

#8 Läste mitt eget inlägg igen och insåg att tonen kanske var hårdare än vad som var min avsikt. Jag håller med om att det är absolut inget fel att handla sina kläder till billigare pris, köper själv gärna saker på rea. Är bara smärtsamt trött på alla dessa av handeln instiftade högtider. Tack för ett gott arbete i övrigt!
#12 Fabian säger
2015-11-28 00:04 - Anmäl

#9 Det framgår i min post att lånet är relaterat till mina studier. Kläder behöver man oavsett..
Tack ändå<3
#13 Andreas Weinås säger
2015-11-28 00:28 - Anmäl

#10 - Varför skulle man inte kunna tipsa om kashmir i olika prisklasser? Hållbarhet handlar för mig i första hand om volymer och självklart även om livslängd på produkten. Att tipsa om billigare kashmirprodukter beror snarare på att erbjuda ett alternativ för de som är exempelvis studenter eller rör sig med mindre budget än att uppmana till att köpa 4 till priset av 1 exklusivare. Vi försöker alltid vara tydliga med att man inte får guld om man betalar silver eller att en Kashmir scarf för 700kr skulle vara likvärdig med en för 3000kr. För många kanske det räcker utmärkt för att uppnå den önskvärda känslan. Sen kommer vi fortsätta tipsa om premiumalternativ också men det är upp till läsaren och inte oss huruvida man väljer att vara hållbar i sin konsumtion.

Vi får ofta kritik för att vi tipsar om för dyra plagg men detta var nog första gången vi fått kritik för att vi tipsat om för mycket billiga alternativ...
#14 Andreas Weinås säger
2015-11-28 00:41 - Anmäl

#11 - tvärtom uppskattar jag ditt bidrag som väcker en viktig poäng. Jag kan hålla med om att konceptet uppmuntrar till en konsumtionshets men anser inte att ansvaret ligger på företagen utan oss som konsumenter. Jag vet själv hur lätt det är att se reaköp man absolut inte behöver som "kap" men i slutändan ligger ansvaret på vad och hur mycket vi köper på just oss konsumenter. Man kan hitta alternativ som fortfarande gynnar handeln och ekonomin genom att köpa färre plagg till högre pris (och förhoppningsvis högre kvalitet) vilket fortfarande ger skälig omsättning och vinst för företagen (vid motsvarande vinstmarginal )
#15 Erik säger
2015-11-28 08:47 - Anmäl

#13, Hållbar produktion var vad jag avsåg. För många getter per hektar leder till överbetning och jorderosion. Googla på cashmere och Gobi.
#16 Joel säger
2015-11-28 12:39 - Anmäl

Citat:
Snyggt. Märker själv hur min garderob pö om pö fylls på med svarta plagg. En färg som jag tidigare aktivt avstått till förmån för marinblått.
Det enda som saknas är en svart dubbelknäppt blazer och det verkar inte gå att få tag på alls såvida du inte kör MTM.
Någon som vet vart man kan få tag på en svart dubbelknäppt blazer utan att behöva använda upp hela sitt studielån?


Cavourmenswear hade en svart db kostym på instagram för en tid sen. Du kan ju alltid kolla där.
#17 Johan säger
2015-11-28 13:12 - Anmäl

Black Friday är väl ändå ingen högtid? Thanksgiving är däremot en högtid som såvitt jag vet vi inte firar här i Sverige. Men det finns väl ändå ingenting med Black Friday som till skillnad från just Thanks Giving, har religösa förtecken.
Black Friday är officiellt inte en röd dag i USA utan råkar bara vara en klämdag där amerikaner tenderar att börja sin julshopping. Sen att det har eskalerat fullständigt med butiker som erbjuder så pass låga priser att folk trampar över varandra är en annan sak.
Så varför kritisera att butiker väljer att realisera stora delar av sina utbud? Jag kan inte riktigt förstå hur man kan bli beklämd över detta. Du har ju precis som vid t.ex. mellandagsrean ett val att inte trängas med folk på stan.
#18 M säger
2015-11-28 19:46 - Anmäl

#17 Black friday är inte en högtid i ordets "rätta" bemärkelse, men i mångas ögon är det en shopping-högtid. Sen är Black friday traditionellt dagen som infinner sig dagen efter Thanks giving, och tros fått sitt namn från alla trafikstockningar som uppstod när folk reste hem dagen efter firandet. I vissa stater får anställda ledigt, men som med all annan ledighet i USA är det upp till varje företag. Mer korrekt hade kanske varit att kalla Black friday för en del av högtiden Thanksgiving.

Problemet i mina ögon är inte att man realiserar varor, problemet är att man realiserar varor som egentligen inte behövs i ett hushåll men som ändå konsumeras i en masshysteri. Titta bara på klippen från årets Black friday där folk slås över "vegetable steamers". Generellt kanske inte kritiken berör just mens wear, varför jag också kände att mitt första inlägg kanske var lite väl hårt. Min kritik handlar snarare om att låta bli att uppmuntra överkonsumtion vilket oftast är fallet med stora realisationer. Oavsett om du och jag undviker reorna (eller iaf dom galnaste dagarna) så är fakta att många människor, speciellt i USA, maxar sina kreditkort dessa dagar för att köpa allsköns onödig skit i den hysteri som uppstår när stora mängder folk alla letar efter "ett klipp". Oavsett om man kan resonera som så att "det är bara att inte gå dit" så återstår fakta att ökad konsumtion inte är vad planeten behöver, och jag tycker därför att många butiker borde börja ta ansvar över vad för skit dom rear ut, och vi konsumenter borde absolut ta ansvar att inte konsumera skiten. Därför är jag inte heller särskilt förtjust i användandet av begreppet Black friday, då det syftar på alla ovanstående. Men det är också bara min högst personliga åsikt, jag förstår att det minns många vinklar och synpunkter kring konsumtion.
#19 rasmus säger
2015-11-30 10:55 - Anmäl

Snyggt!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.