Manolo logotype

Morris introducerar Heritage på nätet

Svenska Morris är starkt förknippat med ledigare preppymode. Vad många inte känner till är den lite mer dressade spjutspetslinjen Heritage som erbjuder plagg för hela den manliga garderoben av riktigt fina kvaliteter och med en sober och elegant färgskala. För första gången finns nu kollektionen tillgänglig på företagets webshop.

Sen tidigare fanns Heritage-linjen endast i sin helhet i företagets egna butik på Humlegårdsgatan i Stockholm. Webshopen Care of Carl har sålt delar av kollektionen men nu erbjuder alltså Morris för första gången hela utbudet via sin egen hemsida och webshop. 

Kollektionen domineras i vanlig Heritage-anda av toner i blått, brunt, beige och grått med inslag av grönt. Tygerna kommer från flera av de främsta väverierna i Italien. 

Vi har tittat närmare på höstens kollektion och valt ut några personliga favoriter. 

Sow Jacket

 

Skepparkavajen Sow Jacket är en riktigt schyst modell i grov ull som fungerar till både uppklädda och avslappnade situationer.

 

Keith Plain Cashmere Blazer

 

Elegant blå höstkavaj i 100% kashmir från väveriet Tollegno 1900.

 

Keith Check Blazer

 

Samma kavajmodell men här i ett rutigt ulltyg från väveriet Ormezzani.

 

Grant Plain Flannel DB Blazer

 

Dubbelknäppta kavajen Grant med något mer strukturerad axel.

 

Frank Tweed Suit s120´s

 

Kostym i modellen Frank med ett s120-tyg från Vitale Barberis Canonico. (även översta bilden)

 

Fred Flannel Trouser 100S

 

Byxmodellen Fred i en ljus flanell från Vitale Barberis.

 

Fred Cord Trousers

 

Samma byxmodell men här i ett ljust manchestertyg.

 

Heritage Turtle neck

 

Sen ett par säsonger har man i Heritage-linjen tagit fram en stickad kollektion som är riktigt fin. Här i form av tunnstickad polotröja i merinoull.

 

Heritage Slipover

 

Slipovern är det perfekta stickade plagget att bära under en kavaj som ett ledigt alternativ till västen. Det ger ett extra lager över torson men saknar ärmar och bygger således inte volym i axelpartiet.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj Kostym

Andra artiklar om varumärkena: Morris
#1 Hugo säger
2015-11-25 16:55 - Anmäl

Jag uppskattar i stora breda stilen, men för priset man betalar har jag svårt att motivera ett köp gentemot internationella konkurrenter och andra alternativ. Kul att det dyker upp mer och mer kläder i en rimlig kvalitetsnivå i svenska butiker dock!
#2 jh säger
2015-11-25 17:00 - Anmäl

Nej det här var inte min melodi.
#3 Robert P säger
2015-11-25 17:06 - Anmäl

Fina färger
#4 Thomas B säger
2015-11-25 17:36 - Anmäl

Vet att ni ibland blivit kritiserade historiskt i kommentarsfältet för att ha skrivit ut priser på produkterna, kanske är därför ni inte gjort det på senaste tiden? Jag anser dock detta vara väldigt relevant och intressant speciellt på denna typ av artiklar när specifika plagg lyfts fram. Ger en bättre förståelse för både prisvärdhet och vilken målgrupp företaget vänder sig till. hade personligen uppskattat fler prisuppgifter i artiklarna, tanken är väll trots allt att dessa artiklar ska ge oss läsare en inblick i vad som finns på marknaden och inspiration för potentiella köp? I övrigt bra artikel!
#5 Substitut säger
2015-11-25 17:44 - Anmäl

Det har aldrig varit vanligt att priserna står med i texten. Klickar du på länkarna ovanför varje bild kommer du finna det du söker.
#6 Jakob säger
2015-11-25 20:21 - Anmäl

#1 Vilka internationella konkurrenter tänker du på specifikt?
#7 EIB säger
2015-11-25 20:27 - Anmäl

Jag tänkte också att prisbilden var lite kaxig. Ulltröjorna ligger exempelvis i paritet med John Smedley. Känns lite saftigt för ett märke som för mig tydligast är sammankopplat meed skrikiga färger, tydliga logos och pretentiösa representanter.
#8 Andreas Weinås säger
2015-11-25 20:45 - Anmäl

#7 - min personliga uppfattning är att Heritage är väldigt rimligt prissatt sett till kvalitén. Att jämföra med internationella tillverkare behöver inte vara fel men vad säger att Morris Heritage produkt skulle vara sämre än John Smedleys?

Vad jag verkligen gillar är den röda tråden av färger och återhållsamma toner som genomsyrar hela Heritagelinjen. Det gör att man enkelt kan kombinera i princip allt med varandra. Det är för mig ganska tydligt att man vill visa en annan sida än just det mer preppyinspirerade färgglada mode man hittar i den vanliga linjen.

Att jämföra Heritage med Morria vanliga linje blir således lika orättvist som att jämföra Brooks Brothers Black Fleece designat av Thom Browne med varumärkets vanliga linje. Två olika kunder, designers och inte minst kvalitetsnivåer.
#9 Eric W säger
2015-11-25 21:25 - Anmäl

Är väldigt nöjd med mina "Fred" byxor i grönt från Morris men hade gärna sett ett alternativ som är liiiite billigare men med samma slanka modell. Har ni några tips? Har Oscar Jacobssons byxor som jag också är väldigt nöjd med. Men ni som kan detta, vilka mer märken bör jag titta på?

Mvh
Eric
#10 Paul W H säger
2015-11-25 22:53 - Anmäl

Logga på var och varannan tröja. Ser nervöst ut.

(#8 - Inte för det var poängen du ville föra fram, men det kan ju var på sin plats att nämna i förbifarten att Browne inte kommer att göra fler kollektioner för BB och BBBF kommer att läggas ner.)
#11 tobbe säger
2015-11-26 08:52 - Anmäl

Kul grejer tycker jag men lite synd att de som någon påpekade måste ha liljan på flertalet av plaggen, själv gillar jag helt rena pullovers och dyl. kavajerna ser ju också ganska trevliga ut!

Jag tror dock att de kan få svårt i alla fall till en början att få sälja saker till de priserna då det som också påpekats ligger i nivå med många andra internationella erkända märken som oavsett om de är "bättre" smäller högre socialt och därmed folk hellre köper tyvärr.
#12 Daniel säger
2015-11-26 09:49 - Anmäl

Blir misstänksam när det står "Fabric made in Italy".
Var tillverkar de sina plagg? Litauen?
#13 EIB säger
2015-11-26 10:46 - Anmäl

#8: Det sa jag inget om. Jag sa att det var en kaxig prissättning givet var de kommer ifrån.

Som #11 påpekade, efterfrågan styrs av många faktorer och inte endast den faktiska kvalitén.
#14 Owen säger
2015-11-26 10:46 - Anmäl

For me there is no perceived value in the Morris brand, quite the opposite. I see Morris as a high street brand so I would find it difficult to lay out 8000:- on a blazer from the same company, inspite of the actual material and quality. Call me a snob if you will, but there are lots of other brands that offer good quality products for similar or less money that are free from logotypes. Berg&Berg for sweaters/ties/accessories for example.

#9 I use Suit Supply for flannel trousers then have them tailored. Reasonable quality, same Italian fabrics, free delivery, free returns.
#15 Andreas Weinås säger
2015-11-26 11:15 - Anmäl

#12 - Kostymer, byxor och kavajer produceras så vitt jag vet i samma fabrik i Turkiet som flera av de "erkända internationella/italienska" märken har sin produktion idag.

#7, 11 och 13 - Jag håller självklart med om att man betalar för mer än den faktiska kvaliteten och väger in saker som image och varumärke i sitt köp. Vad jag menar är bara att det är snarare ett tillkortakommande från min egen sida om jag är en märkesnobb (vilket jag med all säkerhet kan vara) och knappast något man kan klandra Morris för. Vill man stärka sitt varumärke är det ju just den här typen av agerande som man behöver göra. Höja priserna, kvalitetsnivån och på så vis långsamt utveckla en mer exklusiv image.

Jag har exempelvis flera byxor från Morris Heritage och även om man kan önska att det stod Incotex i innerfodret så sitter de på mig betydligt bättre till 2/3 av priset. Återigen är det bara min personliga uppfattning men bortsett från mått- och skräddarsytt har jag inte hittat några byxor som sitter bättre på mig direkt från galgen.
#16 Andreas Weinås säger
2015-11-26 11:28 - Anmäl

#14 - I understand what you´re saying but I personally think the Heritage Collection should not be compared to the main line. The production is else wear, the fabrics and construction is on a completely different level and most of all, the design and colour palette is quite the opposite.

However I do agree that logotypes is rarely something positive in Menswear and that Berg&Berg makes some very nice products for the price.

Regarding Suitsupplys flannel I can not comment personally since I haven't tried them but the difference here is in my opinion the production in China vs Europe. Don't get me wrong, as long as the quality and work environment is fair I see no problem with a Chinese production, I don't think there is a single company that can compete with Suitsupply when it comes to price vs product-ratio.
#17 Matte säger
2015-11-26 12:18 - Anmäl

Morris heritage har bra kvalitet och är prisvärda
#18 Magnus säger
2015-11-26 14:30 - Anmäl

Varför köpa samma polotröja i identisk zegna baruffa merino för 1699:- när man kan köpa den från exempelvis O.J för 1199:- ?

Ang dina byxor Andreas så skiljer det väl inte mer än någon hundralapp mellan morris flanellbyxor och ett par liknande från Incotex?
Nu syr iofs inte incotex heller i italien, men ändåck.
#19 Andreas Weinås säger
2015-11-26 14:51 - Anmäl

#18 - Skillnaden mellan flanellbyxor från Morris Heritage och Incotex är tyvärr snarare en tusenlapp i nuläget. Chinos är något billigare men flanell landar vanligtvis på närmare 3 000 kr.

Angående att köpa "samma" polotröja från O.J känner jag inte till att de erbjöd den men överlag skulle väl isf färgval, passform och liknande vara möjliga anledningar.
#20 tobbe säger
2015-11-27 12:39 - Anmäl

#16 Håller helt med dig i det Andreas. Har själv chinos från "vanliga" Morris linjen då det är de som passar mig absolut bäst. Ibland får man frångå principer och eventualiteter om möjligen "bäst" kvalitet för priset för att faktiskt fokusera mer på passform.
#21 Mällaren säger
2015-11-28 19:50 - Anmäl

#Tobbe

Om jag ska vara helt ärlig så tror jag faktiskt att Morris Heritage omsätter en hel del, och vad det gäller att sälja prylarna så tror jag det är minsta problemet för dom just nu.
Har själv en butik och säljer det fantastiskt bra.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.