Manolo logotype

Skräddarsydda byxor från Sartoria Corcos - Del II

Förra veckan kunde ni läsa om när vi skrev om skrädderiet Sartoria Corcos från Florens. Vi redogjorde för processen när två par byxor syddes upp av företagets skickliga skräddare Kotaro Miyahira. Efter ett antal avprovningar landade till slut byxorna hemma hos artikelförfattaren som idag kommer att dela med sig av sina personliga upplevelser och tankar kring resultatet.

Till att börja med vill jag göra att uppmärksamma på en sak. Det är oerhört svårt att recensera en byxa eftersom det är en relativt otacksam produkt att fotografera. Därför kommer det att förekomma något veck här och där (liksom en mycket slarvigt nedstoppad skjorta). Speciellt med byxorna i tunn sommarbomull var det en utmaning att få till acceptabla bilder. För minst lilla rörelse ledde till att det på bild inte såg helt perfekt ut. Vilket är synd då det sammanfattande omdömet för dessa två par byxor är att de är de främsta jag någonsin haft.

Då jag påbörjade processen med att låta sy upp dessa byxor för mer än ett år sedan hade jag ännu inte gjort speciellt många skräddarsydda byxor. Bortsett för två tidigare skräddarsydda kostymer där byxor så klart utgjorde en del hade jag bara erfarenhet av ett enda par flanellbyxor. När jag bestämde mig för att köpa två par byxor från Corcos efter att blivit inspirerade av hans arbete så ville jag därför ha två par som gick att matcha och bära till så många av mina kavajer som möjligt. I och med att min skräddarsydda garderob, än så länge, inte är jättestor så försöker jag att tänka till noga vid varje köp. Hur kan plagget bäras på så många sätt som möjligt? Det är en kostsam produkt och därför viktigt att man får användning för den. Därför föll mitt par på ett par beiga tunna bomullsbyxor som ska kunna bäras på sommarhalvåret till både dressade ullkavajer och mer lediga linne/bomullskavajer. 

 

Bomullsbyxan framifrån. Det tunna bomullstyget är tyvärr väldigt otacksamt att fotografera men ett utmärkt material för sommarbyxor.

Jag önskade också ett par ljusgrå ullbyxor som på samma sätt skulle kunna kläs upp och ner beroende på kavaj. Egentligen var nog tanken ett par sommarbyxor mer åt Fresco än Cavalry twill men jag blev helt såld när jag såg tyget. 

 

De grå byxorna i Cavalry Twill.

Vid själva konsultationen upplevde jag att Kotaro är en skräddare med en tydlig husstil som han gärna håller sig till. Han hade själv mycket åsikter om hur han tyckte att byxorna, men även kavaj, skulle se ut. Detta har jag egentligen ingenting emot då jag valt just hans skrädderi för att dess snitt och estetik. Jag förstod ganska snart att han ville göra en byxa i mer generös vidd än jag dittills var van vid. Jag betonar dittills för att sen dess har hans snitt blivit exakt vad jag föredrar. Men mer om detta snart.

Han ville även göra byxan någon centimeter eller två längre än jag brukar och fotvidden något generösare. Jag är 193 cm och för att få en känsla för mina proportioner så hade jag tidigare ofta gjort mina byxor lite kortare och snävare med en fotvidd på 19 cm. Nu föreslog Kotaro 20,5-21 cm vilket ger en bättre balans, särskilt när byxan blir lite längre. Jag hade även sällan valt plisséringar, något han absolut tyckte att jag skulle prova, åtminstone enkla sådana. Han ville även addera lite mera vidd över låren samt höja midjan i förhållande till vad jag var van vid. Rent estetiskt ansåg han inte heller att bomullsbyxor skulle ha sideadjusters då det är en ledigare modell. Han gav mig rådet att välja knappar istället i linningen. Som den erfarna yrkesman han är så lyssnade jag på honom.

 

Byxornas avslut med en lite mer generös fotvidd.

Just detta med att Kotaro är väldigt tydlig i de råd han ger och väldigt mån om sin husstil har gjort att han t om valt att tacka nej till kunder vars önskemål ligger för långt ifrån det han som skräddare vill förmedla. Jag respekterar detta och har inga problem med det i och med att jag som sagt tilltalas av stilen. Det skall dock erkännas att det kändes lite ovant under de första avprovningarna och jag var lite rädd för en väl "gubbig" look i och med att byxorna var ovanligt vida. Så här med facit i hand tänker jag, vad sjutton, jag är ju lite "gubbig" trots allt och denna typ av byxa är precis så som jag vill ha det. Att jag inte tänkt på det tidigare?

 

Bomullsbyxan i profil där den lite högre midjan och det välskurna snittet kommer fram tydligt.

Ullbyxan i profil.

Jag har sakta men säkert också lärt mig en viktig sak under de senaste två åren när jag på allvar fått upp ögonen för skräddarsytt mode. En välskräddad look är inte samma sak som en vrål-tight look, tvärtom faktiskt. Efter att både låtit sy upp plagg och fått äran att lära känna lite skräddare och se och lära av deras jobb så har jag insett vikten av riktigt bra tillskärning, mönster och hantverkskunskap. De kavajer och byxor jag har som sitter allra bäst och som upplevs som figurnära är i själva verket ganska rymligt skurna. De har ett naturligt fall och är anpassade efter kroppen på ett perfekt sätt. Detta är den största fördelen så som jag ser det med skräddarsydda kläder som gjorts av någon med stor kunskap. Att skapa ett plagg som ser prefekt ut och ändå bärs på ett bekvämt sätt är en konst. Corcos lyckades verkligen med detta vad gäller mina byxor. Jag upplever att de känns rymliga på rätt ställen men ser väldigt bra ut när det bärs. Själva hantverket finns det inget att anmärka på, tvärtom är nivån är riktigt hög.

 

Byxorna i Cavalry twill bakifrån.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Guide

#1 Vecket säger
2015-11-19 09:59 - Anmäl

Väldigt fint!
#2 JW säger
2015-11-19 10:08 - Anmäl

Mycket fina byxor Olof.
Dominerar Manolo med dina kreationer - inte lika tighta som de flesta andras och därmed också lite mer elegant och smakfullt.
#3 Måns säger
2015-11-19 10:25 - Anmäl

När jag besökte Suitsupply i NYC nyligen blev jag full i skratt över deras sanslöst snäva kostymer och byxor. Expediten Steve, makalöst inpressad i sprickfärdiga byxor, blev rejält sur när jag profeterade att deras stil var helt överspelad och redan i januari färdig för totalrea. Att nu även Olof hittat hem gläder mig. Låt oss dock hoppas att pendeln inte slår allt för långt. Obelixmidja och fotvidder runt 25-27 cm är fult. Låt oss fastslå det. Men Olofs byxor är perfekta. Grattis!
#4 Douglas säger
2015-11-19 10:43 - Anmäl

Fina byxor! Högre midja och lite mer vidd ftw.
#5 Paul W H säger
2015-11-19 10:45 - Anmäl

Jag hoppas att det är något tokigt med själva bilden på bomullsbyxan i profil, för den ser väldigt säckig ut i baken.
#6 007chris.r säger
2015-11-19 10:47 - Anmäl

Mycket bra! Väntar med spänning på kommande avprovning av mina bomullsbyxor om några veckor. Just byxorna brukar vara mest problematiska att få till ordentligt för mig, oftast brukar ju kavajen vara det som vållar störst problem.
Av vad jag kan uttyda så har bägge byxorna dubbla plisseringar/frontveck, ett placerat långt ut mot fickan som inte syns lika tydligt framifrån.
#7 Steel säger
2015-11-19 12:12 - Anmäl

Ser det inte för jäkla gubbigt ut?
#8 Mano säger
2015-11-19 12:13 - Anmäl

Är kameltån på sista bilden också skräddarsydd?
#9 Alve säger
2015-11-19 13:19 - Anmäl

Föredömligt snitt! Grattis!
#10 P.M säger
2015-11-19 14:10 - Anmäl

Fan, jag är ledsen, men jag tycker inte detta ser klokt ut. Den midjehöjden är ju helt galen, och profilbilden på bomullsbyxan vet jag inte hur jag ska kommentera? Är det "Kejsarens nya kläder" eller vad är det frågan om?
#11 Mingmar säger
2015-11-19 14:18 - Anmäl

#10 Det är vad mode är. Precis som kommentaren om suitsupply kommer vi om ett par år, så fort pendeln börjat svänga, läsa liknande hånfulla kommentarer om höga midjor och vida lår.
#12 Pellefant säger
2015-11-19 14:24 - Anmäl

Snyggt! Inte tokig i plisseringarna (förstår faktiskt inte vad detta fyller för syfte), men kul att du hittat någonting du gillar. Jag tycker personligen att det här snittet på byxor passar vuxna människor bättre än mycket av det som varit på moder de senaste åren.
#13 P.M säger
2015-11-19 14:31 - Anmäl

#11. Inte min mening att vara hånfull, men alla måste väl inte tycka lika? Det jag främst vänder mig emot är att jag tycker att detta snitt inte är särskilt smickrande för bäraren - det är väldigt svårt att framstå som välsvarvad med den här typen av midjor. Vidden har jag egentligen inget emot, där håller jag tvärtom med och att ormskinnsmodet är minst lika illa. Och alldeles för låga midjor är ingen höjdare det heller. Lagom kanske är bäst?
#14 Andreas Weinås säger
2015-11-19 14:40 - Anmäl

#12 - Plisséringar fyller syftet att ge lite extra volym och rörlighet till lår- och höftpartiet utan att kompromissa med fallet. Meningen är att plisséringarna skall öppna sig när man sätter sig eller rör på sig för att sedan stänga sig när man står rakt.


#10 & 11 - Vad man gillar är självklart individuellt men det är värt att ha i åtanke att vi alla påverkas av det rådande modet. Jag skulle inte säga att höga midjor och vidare silhuetter på något sätt dominerar dagens modebild, snarare tvärtom. Vad som däremot är tydligt är att skräddare som sysslar med skräddarsytt tenderar att vara mindre påverkade av trender då deras främsta uppgift är att försöka skapa ett fall samt ge ett smickrande intryck samtidigt som man maximerar komfort och rörlighet. Tyvärr blir många en smula besvikna första gången de skräddarsyr något då de varit vana vid en helt annan silhuett. Det är i min mening en ren vanesak då jag gått igenom samma sak med den smala/tighta looken men idag trivs utmärkt i en mer skräddad silhuett.

Ser man över tid så har snittet inom både herrmode och skrädderi varit betydligt närmare det Olof bär på bilderna än dagens rekordlåga och smala silhuett. Med det sagt finns det inget rätt och fel och man väljer med fördel det snitt som man själv trivs bäst i.
#15 Ingvar säger
2015-11-19 15:06 - Anmäl

Olof, du brukar ju försöka "bortförklara" dina köp med "de kommer att hålla för alltid" men.. vad ska du nu göra med alla korta och smala byxor som du tidigare vurmade för?

#värdeord
#16 Zeb säger
2015-11-19 15:08 - Anmäl

Tack för trevligt och engagerat reportage! Jag vidhåller dock min tes att ska man ha byxor med den här midjehöjden så passar det bäst ihop med en kavaj på (jag förstår att syftet här var att visa själva byxorna). Tar man av sig kavajen så ser silhuetten väldigt konstig ut, jag tycker inte att det ser särskilt smickrande ut eller välsvarvat som någon uttryckte det. Det som är glädjande är att det numera finns något för alla smaker; hög/låg byxmidja, korta/långa byxben, uppbyggda/ouppbyggda kavajaxlar, lång/kort kavajlängd osv. Man kör på det man trivs bäst med och skiter i alla förståsigpåare, inklusive min tes ovan :-)
#17 Zeb säger
2015-11-19 15:10 - Anmäl

...stängd kavaj dessutom!
#18 Måns säger
2015-11-19 15:38 - Anmäl

Som sagt, fina byxor, men som #8 påpekar. kameltån i sista bilden måste ju vara ett skräddarfel. Allvarligt dessutom.
#19 Morre säger
2015-11-19 16:44 - Anmäl

#18 Dont playa hate, appreciate. Stora paket kan vara svårt att gömma även om granen är täckt så att säga.
#20 Erik säger
2015-11-19 18:49 - Anmäl

Citat:
Är kameltån på sista bilden också skräddarsydd?

Det fina med att vara redaktör är att man kan korrigera alstret i efterhand utan att nämna det i kommentarsfältet så du framstår som en idiot.
#21 Thomas B säger
2015-11-19 18:52 - Anmäl

Riktigt fina, speciellt den grå byxan.
Förstår att du är nöjd med resultatet
#22 Galne Gunnar säger
2015-11-19 19:22 - Anmäl

Grattis Olof! Så sjukt snyggt! Folk här förstår inte att detta är en klassisk silhuett och inte särskilt hög med historiska mått! Om jag var du skulle jag beställa ett gäng brallor till av samme skräddare!
#23 noblackjeans säger
2015-11-19 19:34 - Anmäl

Väldigt bra! Sitter bra, är välbalanserade i midjehöjd och är snygga på dig! Har själv sytt upp byxor hos Sartoria Corcos och jag tycker som du att passformen är fantastisk.
#24 Hedåsgatan säger
2015-11-19 20:31 - Anmäl

Bra läsning, både text o kommentarer. Är det bara jag som tycker det ser "naket" ut utan skärp? Förstår att det är "finare" med side adjusters (har själv sådana som jag inte använder) men ändå??
#25 Andreas Weinås säger
2015-11-19 21:02 - Anmäl

#20 - Vad syftat du till att vi skulle ha korrigerat? Bilderna har inte retuscherats och bildtexterna har inte ändrats.

Förstår faktiskt inte vad det är som #8 och #18 syftar till?
#26 svempa säger
2015-11-19 22:20 - Anmäl

Man blir ju mörkrädd när man ögnar igenom de bittra/okunniga kommentarerna här ovan. Detta är en klassisk midjehöjd. Det är bra mycket mer smickrande än byxor som sitter på höfterna. I synnerhet då denna typ av byxa är tänkt att bäras med kavaj. Det skapar en mycket renare linje rakt igenom när man slipper se det där fruktansvärt fula gapet mellan kavaj och byxa som vi sett på alltför många aningslösa svenskar i alltför många år nu.
#27 Peter säger
2015-11-19 22:27 - Anmäl

Intressant att han tackar nej till personer som vill ha en passform som ligger för långt från hans egen husstil. När jag tittar på skräddare så tittar jag nästan uteslutande på kavajen, hur axeln, slagen och gorgen är. Byxorna tänker jag inte så mycket på. Om jag skulle vilja ha en lägre midja, 18 cm fotvidd, smalare lår, skulle han då tacka nej till mig tro..? :)
#28 Manfold säger
2015-11-20 00:26 - Anmäl

Finner det lite lustigt hur negativa kommentarer ständigt möts av ett "Fel! Det är inte fult, det är klassiskt".
I mina ögon blir kroppsproportionerna väldigt märkliga på bilderna. Att hela #menswear på given signal tycks ha upptäckt hur bra de alltid har trivts i höga byxor gör det svårt att se detta som någon sorts personlig smak.
#29 Stenkast säger
2015-11-20 00:28 - Anmäl

#26 Aningslösa svenskar som inte har vett nog att ta reda på vad the Armoury säger är snyggt just nu?
#30 Kalle säger
2015-11-20 09:29 - Anmäl

#29 Nej nej nej, du har missförstått - det var bara en ren tillfällighet att Olof gillade korta och smala byxor när det var trendigt och att han nu, när trenden har vänt, gillar lite vidare byxor med högre midja. #investeringförlivet
#31 Glashus säger
2015-11-20 09:35 - Anmäl

#tidlöstförtillfället
#32 Andreas Weinås säger
2015-11-20 09:49 - Anmäl

#27 - Det är ganska stor chans att Kotaro kommer säga nej till den typen av beställning om han inte tycker det rimmar med sin stil på dig. Samtidigt så finns det ju andra skräddare man kan vända sig till om man vill ha en mer trendig byxa.

Jag tycker som sagt det inte finns rätt och fel och jag är den första att erkänna att min egen smak varierat över tid. Samtidigt tror jag man får fundera på vad som kan klassas som "lagom". Vårt nuvarande ideal för kavajer och byxor har flyttats slå långt att det som historiskt sett varit en normal höjd och vidd idag anses som en extrem motreaktion.

19cm fotvidd är fortfarande historiskt sett smalt, en byxmidja under naveln är historiskt sett inte hög och en kavaj som är kortare än knogarna/stussen är historiskt sett kort.

Med det sagt finns det vissa som passar bättre i en smal fotvidd, lägre midja och kortare kavajlängd men det brukar vara där skräddaren kommer in med sin specialkompetens och gör något som skall fungera med just din kropps proportioner.
#33 Andrew säger
2015-11-20 10:06 - Anmäl

Den där sista bilden är allt annat än smickrande. Stussen ser stor ut och dessutom ser det ut som att bäraren har ett par hotpants som underkläder.
#34 Student säger
2015-11-20 10:11 - Anmäl

Inget emot midjehöjden! Men... När vi ändå pratar proportioner och hur de ska användas.. Tycker pösigheten i byxorna blir alldeles löjlig till en tight skjorta. Ser ut som att man använder lillebrors skjorta och pappas byxor - de stämmer inte övverens.
I övrigt tycker jag det handlar mer om helhetsintrycket än bara just "hög midja" som många verkar hakat upp sig på . I detta fall skulle jag säga att et är ett par fina byxor men som borde varit tightare upp till. Det svulna tältet som bildas från midjan till mitten på låret är allt annat än charmig i min mening.
#35 Pellefant säger
2015-11-20 10:16 - Anmäl

Visst, man kanske teoretiskt skulle kunna ha ett visst plagg hela livet, men #menswear är precis lika trendstyrt som allting annat, det är bara att skillnaderna är mindre och rör sig inom snävare ramar än i andra modegrupper. Men eftersom de som är en del av subkulturen till sin natur ofta är extremt detaljorienterade så kommer de uppleva dessa förändringar som gigantiska. Precis som man gjorde när boglioli och double monk straps var det heta (och då kändes svindyra) blir det dags att byta ut garderoben. Nu har man vant sig vid den typen av prisnivåer, så då är det lättare att uppgradera till bespoke och Edward Green för att få sin fix. Det är bara att hoppas att det faktiskt är för evigt den här gången. :-)
#36 Weller säger
2015-11-20 12:30 - Anmäl

Tycker själv de gråa byxorna ser underliga ut bakrifrån främst på grund av var fickorna är placerade. Skulle gärna se dem mera mot mitten.
#37 Måns säger
2015-11-20 13:35 - Anmäl

Till #25, jo det ser ut som om byxorna skär in i rumpan på ett obehagligt sätt. Men det kanske bara är en synvilla.
#38 Kopparbyn säger
2015-11-20 13:41 - Anmäl

Inte alls snyggt enligt mig. Alldeles för pösigt, särskilt över baken. Skulle förvåna mig mycket om inte de flesta konfektionsbyxor sitter bättre i rätt storlek. Kul initiativ och artikelserie dock!
#39 Daniel säger
2015-11-20 14:02 - Anmäl

Finner det väldigt märkligt att Kotaro skulle tacka nej till det #27 presumtivt skulle efterfråga i fråga om fotvidd. Borde han då inte också avråda från att skapa plagg som framhäver en ickesmickrande silhuett och konstiga proportioner?
#40 Andreas Weinås säger
2015-11-20 14:41 - Anmäl

#39 - Det handlar i slutändan (no pun intended) om vad man som skräddare anser är just smickrande. Det finns gott om skräddare som gör precis vad du ber om oavsett om det är 25cm eller 15cm fotvidd men också många som vill kunna stå bakom sitt arbete.

Personligen ser jag inte poängen med att gå till en skräddare om du inte gillar estetiken han står för. Det är lite som att säga att man gillar Cucinellis snitt och design och be att Anderson&Sheppard skall kopiera det.

Självklart kan man be om en viss estetik och passform men någonstans går det en gräns där en skräddare inte längre kan uppnå de delar som är vitala för honom. Det kan vara att man helt enkelt inte kan göra byxan smalare i låret utan att kompromissa med fallet och rörligheten.

Vad som är smickrande och snyggt är ju självklart subjektivt och om man inte delar skräddarens uppfattning om vad det är blir man med största sannolikhet mer nöjd av att gå någon annanstans.
#41 Andreas Weinås säger
2015-11-20 14:44 - Anmäl

#37 - Det är inte en uppfattning jag delar men tack för klargörandet. Vad jag i första hand vände mig mot i kommentaren från #20 var att någon Redaktör skulle ha korrigerat något i efterhand för att få någon att framstå som en idiot. Vi har inte redigerat eller korrigerat varken bilder eller text sen artikeln publicerades.
#42 Långben säger
2015-11-20 15:07 - Anmäl

Blir det inte väldigt mycket ben med så högt skurna byxor, speciellt om man är >190? Bör inte bärarens längd ha viss inverkan på t.ex. byxans skärning alt. kavajens längd?
#43 Andreas Weinås säger
2015-11-20 15:10 - Anmäl

Vill även poängtera ett par saker angående artikeln och kommentarerna till den:

Vi har ingen ekonomisk vinning i att skriva om Kotaros plagg och har också betalat för produkterna. Huruvida man gillar resultatet eller inte är helt upp till var och en och man skall självklart ha rätt att uttrycka sina tankar. Vi uppskattar dock om detta görs på ett respektfullt och konstruktivt vis vilket vi självklart även skall försöka svara på.

Vi tycker det är viktigt att åter poängtera att det här inte handlar för oss om att proklamera vad som är "rätt" stil eller snitt utan att redogöra för hur processen och filosofin bakom en skräddares arbete ser ut. Om man inte gillar estetiken i den här typen av byxor kanske artikeln kan underlätta valet genom att avstå till förmån för lite smalare eller lägre alternativ. Blev man istället tilltalad av Corcos snitt så vet man vart man kan vända sig.

Oavsett så spelar det oss mindre roll då vår uppgift är att dokumentera och presentera processen och resultatet samt ge vår syn på vad just VI föredrar.

Jag är glad att artikeln engagerar så mycket som den gör och vi respekterar om inte alla delar samma smak. Vi hoppas och ber bara att man håller feedback och kritik på en saklig nivå.

Trevlig helg till er alla!
#44 Nils säger
2015-11-20 17:43 - Anmäl

Olof och Andreas, att ni orkar exponera er för dessa kommentarer inlägg efter inlägg. Byxorna är grymma och jag kan bara uppmuntra alla som tycker motsatsen att fotografera sig själva i vad de tycker är välsittande byxor i dagsljus och sedan låta 20 modeskadade besserwissrar hitta fel.
#45 Peter säger
2015-11-21 00:34 - Anmäl

#44
Bra kommentar. Självklart ska man får uttrycka sin åsikt, men det skulle vara bättre om man själv tänkte på om det var en själv som var på bilderna ovan när man skrev sin åsikt.
#46 Halmstad säger
2015-11-21 08:41 - Anmäl

Jag tycker det definitivt är för hög midja för att vara riktigt estetiskt att bära utan väst.

Fixa en väst, bara, så blir allt perfekt.
#47 Mattias säger
2015-11-21 11:21 - Anmäl

Riktigt snyggt!
#48 sebbe säger
2015-11-21 15:43 - Anmäl

Jätte fina byxor!
#49 Ehler-Danlos von Gnüssenstrahl-Spritzenphrëlêrck säger
2015-11-21 17:19 - Anmäl

Jag måtte vara blind, för jag kan inte alls se anledningen till de invektiv som har florerat ovan. Pösiga? Tält? Kameltå? Olof, nästa gång kanske du kan inkludera en filmsnutt där du rör på dig i byxorna, så att den vredgade populasen kan få lite hjälp att förstå att byxor får både veck och åtstramningar när de används. Det enda plagg som inte stramar någonstans är en tyllkjol som hänger fritt från midjan...
#50 Manishtushu säger
2015-11-21 22:11 - Anmäl

#49 invektiv? populasen? Förstår när man använder "krångliga" ord när det inte finns något alternativ. Att använda det på detta sättet ser jag bara som ett sätt att visa att man är "lite" finare och kunnigare. Nedsättande eller allmänheten/pöbeln funkar väl alldeles utmärkt? Sedan kan man tycka vad man vill. Själv tycker jag det är alldeles för gubbigt. Det kanske jag inte tycker om ett tag men så är min nuvarande uppfattning.
#51 Manishtushu säger
2015-11-21 22:27 - Anmäl

# 49 Fast med tanke på namnet så finns det väl förmodligen en gnutta ironi i hela kommentaren.
#52 Ehler-Danlos von Gnüssenstrahl-Spritzenphrëlêrck säger
2015-11-22 01:15 - Anmäl

#50 + #51
Vi beklagar Ert behov av att meddela att även Ni behärskar ovan nämnda vokabulär.

Auf Wiederseh'n,

- EDvGS
#53 Robin Pettersson säger
2015-11-22 01:38 - Anmäl

Riktigt bra Olof!!
#54 Bodén säger
2015-11-23 12:12 - Anmäl

Riktigt fina byxor med i mitt tycke perfekt snitt.
#55 kaktus säger
2015-11-23 13:52 - Anmäl

Jäkligt fint. Avundsjuk. Fint fall och bra val av tyger som funkar perfekt med det mesta. Skönt att se byxor som inte smiter åt så att de hindrar.
#56 Raderad säger
2015-11-23 16:23 - Anmäl

Jag trodde i min enfald att Cavalry Twill bara fanns i beige och den där egg shell nyansen, med rätt trista brallor som resultat, men denna grå variant är ju ett superalternativ till flanell. Snyggt fall och otrolig slitstyrka. Borde hålla pressvecken rätt bra också.

Är grå Cavalry Twill något de flesta skräddare håller sig med, eller måste man söka upp den speciellt?
#57 Fritz-Harald Zhtephanssôn af Klööfstierna Von Apfehlzhtrüdehlle säger
2015-11-26 15:43 - Anmäl

#52

Angenäma och väl valda ord min adlige vapendragare och kamrat. Mitt antagande är att vi ses på Riddarhuset för en svängom och lite champanauche??

F-HZaKvA
#58 Andreas Weinås säger
2015-11-26 15:50 - Anmäl

#56 - Just klassiska skräddare brukar ha Cavalry Twill i sitt tygutbud men det är betydligt svårare att hitta inom exempelvis MTM och konfektion.
#59 bengan säger
2016-01-16 09:57 - Anmäl

Bomullsbyxorna tycker jag ser bra ut. De grå byxorna ser också bra ut, men jag tror att de hade fallit snyggare om vidden hade varit lite större och tyget lite tyngre. Får jag fråga hur mycket tyget i de grå byxorna väger?

De som tycker att byxor ska sitta tajtare än så här är vet inte vad de talar om. Byxor ska vara bekväma och sitta ledigt. Midjehöjden ser också bra ut.
#60 Ehler-Danlos von Gnüssenstrahl-Spritzenphrëlêrck säger
2016-01-16 11:59 - Anmäl

#57

Ingalunda, ety vi måste företa en längre exkursion å sydliga breddgrader för att säkerställa den pekuniära situationens stabilitet för nästkommande. Emellertid föreligga ett signifikant behov att svänga de lurviga, s. a. s. då möjlighet ges. Måhända skall vi råka i samspråk på Noppes nästa damgille?

#59: Vi håller med.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

In The Shop - Introducing: The Slim...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen