Manolo logotype

Vad jag har på mig - Jake Grantham

Vad jag har på mig är tillbaka och vi tittar närmare på en av de mest inspirerande männen inom #menswear nämligen den brittiska stilikonen Jake Grantham från The Armoury. Jake berättar lite om sig själv och vad han gillar lite extra med det han har på sig.

Introduktion

Jag har arbetat i snart 4 år för The Armoury och kommer ursprungligen från accessoarföretaget Drake´s i London där jag arbetade i deras butik. Jag är en del av det kreativa teamet bakom The Armoury som arbetar med att utveckla produkter och tyger för butiken tillsammans med våra olika leverantörer. 

Utöver det så arbetar jag med butikens inköp av konfektion och accessoarer samt välja ut tyger till våra måttsömnadstjänster. 

Sen en tid tillbaka kan ni hitta mig i vår New York-butik där jag assisterar kunderna samt tar mått och utför avprovningar för vår måttsömnadstjänst. 

Kommentar till klädseln

Enligt mig är Ciccio en av de mest intressanta moderna skräddarna för tillfället. Ueki-san producerar plagg med en tydlig och unik husstil där han kombinerar en klassisk neapolitansk silhuett med ren japansk konstruktion. Detta gör att både de neapolitanska och japanska influenserna kommer fram och reflekteras i plagget. 

Uekis relativt unga ålder är också väldigt imponerande och jag gillar framför allt plaggens avslappnade känsla, rena linjer och traditionella proportioner. 

Mitt jobb på The Armoury har möjliggjort för en relation med Ueki som både vän och leverantör. När det kommer till skräddarsytt är det viktigt att man respekterar skräddarens personlighet precis som deras hantverk och produkt. 

Jag har på mig en klassisk mörkblå kostym utan sprund med breda slag och en ganska avslappnad silhuett. 

Ciccios mjuka rullade slag, lite lägre knappställning och väldigt lätta konstruktion rimmar väl med min personliga stil då jag föredrar att klä mig klassiskt men på ett avslappnat sätt. 

Den virkade slipsen, rosa skjortan och mina Belgian loafers bidrar ytterligare till den informella prägeln trots den mörka kostymen. 

 

Solglasögon från Persol med näsduk från Drake´s och virkad slips från Sorley.

Lekfullt lediga Belgian loafers.

KostymCiccio Bespoke

SkorBelgian Loafers

SkjortaLiverano

BröstnäsdukDrake's

Virkad SlipsSorley

SolglasögonPersol

Instagram@Cadeandco

 

Läs även:

Vad jag har på mig - Mark Cho

Vad jag har på mig - Jeff Hilliard

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Drakes Persol
#1 jj säger
2015-11-16 11:15 - Anmäl

Bra inlägg. Tyvärr tilltalar hans stil inte mig personligen. Tycker han klädde sig snyggare för något/några år sen!
#2 JW säger
2015-11-16 11:59 - Anmäl

Han är kung men två tankar:

Rosa skjorta - jag tror en ljusblå hade varit ett bättre val. Speciellt på en rödlätt man som jag själv också råkar vara.

Belgiska loafers - kan inte, trots otaliga ansträngningar, se charmen i dessa.

Vad säger Manolos läsare?
#3 Lano. säger
2015-11-16 12:29 - Anmäl

Rosa skjorta är snyggt.
#4 Douglas säger
2015-11-16 12:44 - Anmäl

Snyggt avslappnat! Gillar rosa skjorta.
#5 Andreas Weinås säger
2015-11-16 12:53 - Anmäl

#2 - Jag ser personligen ut som jag har solat bakom en sten i Blekinge i rosa skjorta men tycker Jake bär det med bravur. Angående Belgian Loafers gillar jag dem mer och mer. Otroligt bekväma och ger en lite avslappnad nonchalans till klädseln.
#6 DK säger
2015-11-16 15:15 - Anmäl

Jag tycker Jake brukar se bättre ut i vanliga fall, det här var inget jag gick loss på faktiskt. Man undrar hur mycket det var Ethans styling och foto som bidrog till The Armourys framgångar - känns som de tappat en del på den kreativa sidan sedan han försvann.
#7 Henrik säger
2015-11-16 17:59 - Anmäl

Belgiska tofflor och rosa skjorta går väl bra. Men kavaj utan sprund??
#8 LARSA säger
2015-11-16 21:18 - Anmäl

Ventless for the win!!
#9 Anderifal säger
2015-11-17 11:09 - Anmäl

Det är klart att sprundlösa kavajer kommer att göra comeback - frågan är bara när. Vi har levt i en dubbelsprundad hegemoni i 15 år. Detta KAN vara första tecknet på att pendeln slår tillbaka...
#10 SK säger
2015-11-17 14:47 - Anmäl

Synd att bilderna är så oskarpa, hade velat titta närmare
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.