Manolo logotype

Fredagsinspiration - Den gröna kostymen

När man tänker kostym är det vanligtvis blått eller grått som erbjuds. Idag skall vi låta oss inspireras av en lite udda nyans som är garderobens kanske mest underskattade. Vi talar om den gröna kostymen. Till detta har vi valt att kombinera ljusblå skjorta, grövre skor och toner av brunt i accessoarer.

Kostym - Orazio Luciano, Skjorta - Berg & Berg, Slips - Viola Milano, Näsduk - Drake´s, Lapel Chain - The Armoury, Hatt - Loro PianaSkor - Alden, KlockaRolex Cosmograph ref. 6263

 

 

Mörkgrön kostym med diskret överruta från Orazio Luciano.

Mörkgrön kostym i Donegal på Alan See från The Armoury.

Rolex Cosmograph Daytona från 1973 specifikt levererad till Peruanska flygvapnet "Fuerza Aerea Del Peru".

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar om varumärkena: Alden Berg & Berg Loro-Piana rolex
#1 O säger
2015-10-23 11:52 - Anmäl

Jag måste verkligen ge beröm för inspirationen som Manolo ger. Medan de alla flesta herrmodebloggar verkar ha fastnat i sprezzträsket så visar Manolo upp bärbara och ändå kreativa stilar. Den här outfiten är inget annat än genial. Inser att jag måste köpa en grön kostym.
#2 DrDre säger
2015-10-23 12:36 - Anmäl

Lite ovanligt, men riktigt snyggt!
#3 Matte säger
2015-10-23 12:39 - Anmäl

Snyggt as usual
#4 andreas säger
2015-10-23 12:46 - Anmäl

Fick precis en mörkgrön flanellkostym levererad så jag tackar för inspirationen. Snyggt!
#5 Andreas Weinås säger
2015-10-23 15:37 - Anmäl

#1, 2, 3 & 4 - stort tack och väldigt roligt att ni gillade inspirationen.
#6 Hat247 säger
2015-10-23 15:53 - Anmäl

#7 Hat247 säger
2015-10-23 16:02 - Anmäl

Synnerligen elegant!

Påminner i stor utsträckning om det jag har på mig till jobbet, inklusive hatt, dock inte skorna, eftersom jag har svårt för Aldens klumpiga formspråk.

Ett stort tack till Andreas föra detta bidrag -- bra jobbat.
#8 Rune Rebellion säger
2015-10-23 17:27 - Anmäl

Oerhört snyggt!
Har länge länge suktat efter en grön kostym, men inte i så grovt utförande som i bilderna ovan. Helst i slät ull utan mönster.
#9 Thomas säger
2015-10-23 18:27 - Anmäl

Mycket snyggt och fin blå nyans på skjortan.
#10 Thomas säger
2015-10-24 20:08 - Anmäl

Andreas, har sett att ni håller Orazio Luciano högt här. Är ni säkra på att de håller den nivån?
Här är en som klart är av en annan uppfattning.
styleforum.net/t/67010/double-breasted-style/1860
#11 Andreas Weinås säger
2015-10-24 21:41 - Anmäl

#10 - just i Fredagsinspirationen lägger vi ingen vikt på hur vida det är bra eller mindre bra utan snarare en ren inspiration i form av snitt, färg och material.

Jag har däremot en väldigt positiv egen erfarenhet av företagets kavajer. (En av mina absoluta favoriter i garderoben). Jag har inte haft möjlighet att läsa igenom hela tråden på Styleforum men det jag läste är för mig ganska mycket hörsägen och ogrundade påståenden (t ex att kanvasen skulle vara limmad när man tydligt ser att de arbetar med maskinsydda flytande mellanlägg. Sen att alla kan misslyckas med en måttagning är ingen tvekan om men min MTM-kavaj sitter oförskämt bra och kommer recenseras här på Manolo under hösten.
#12 Axel säger
2015-10-25 12:31 - Anmäl

Klockren inspiration!

För övrigt så skall jag göra mitt första Florens besök nu i veckan och undrar om du Andreas har några tips på bra butiker att kolla in. Allt från budget till de lite högre prisklasserna!

Ciao!
#13 Andreas Weinås säger
2015-10-25 13:07 - Anmäl

#12 - tack så mycket och roligt att inspirationen var uppskattad. Inför en resa till Florens skulle jag rekommendera vår guide vi gjorde för ett tag sedan.

http://www.manolo.se/artiklar/artikel/20150202/manolos-guide-till-florens
#14 Axel säger
2015-10-25 16:13 - Anmäl

Tackar! Guiden skall användas väl.
#15 Mikael säger
2015-11-15 21:13 - Anmäl

Hej, jag tittar ofta på er fredagsinspiration och uppskattar inslaget men har några funderingar. Tycker verkligen att det är intressant med en grön kostym. Är själv på jakt efter både det och en brun. Förstår bara inte varför man inte kan peka åt ett håll där vanliga människor faktiskt har råd att köpa kostymen. Hur fin den än är, hur många läsare kan realistiskt sett köpa? Jag kanske är ensam om min åsikt men jag hade varit mer imponerad om ni faktiskt kunde hitta och hänvisa till kläder av vettig till hög kvalité till rimliga priser. Att som här, hänvisa till en kostym för 2000 euro blir bara löjligt. Det ger mig intrycket av att vara riktigt osäker och då bara våga peka på svindyra kläder. Lika träffsäkert som att bara rekommendera Ferrari, Porsche och Bentley till bilintresserade...
#16 bourgeoisie säger
2015-11-15 22:19 - Anmäl

#15: Så nytänkande av dig att avkräva Manolos redaktion att just din ekonomi ska ackommoderas av varje fredagsinspiration. Själv har jag just renoverat två rum, det hade jag inte behövt göra och då hade jag kunnat köpa finare kostymer istället. Buhu.
#17 Andreas Weinås säger
2015-11-16 00:07 - Anmäl

#15 - Vår syn på "vettig till hög kvalitet till rimliga priser" skiljer sig kanske men alla som kan välja att köpa en dyrare bil, stereo, tv, eller klocka kan prioritera att lägga 20 000 kronor på en kostym istället. Det är just det, prioriteringar. Jag kör själv inte bil, har minimalt med HIFI/Elektronik, bor inte speciellt stort och kan räkna mina utgångar/nattklubbsbesök per år på ena handens fingrar. Däremot köper jag ibland mått- eller skräddarsydda kavajer och kostymer då jag tycker att det kan vara värt den extra kostnaden för det hantverk och den kvalitet du inte får för 5 000-10 000 kronor. Vill du kalla det för "löjligt" är det upp till dig men baserat på det intresse som finns för de resande skräddarna som kommer till Sverige flera gånger per år så tror jag det finns många som inte delar den åsikten.

Det är inte så att plaggen som figurerar på Manolo kännetecknas av galna marginaler eller kommer från företag där du till största del betalar för ett varumärke, dyra flaggskeppsbutiker och enorma marknadsföringskampanjer. Vi lyfter först och främst fram hantverk och högsta möjliga kvalitet och då får man ibland acceptera att priset kommer i andra hand.

Jag har själv inget stort bilintresse men skulle tycka det var betydligt mer intressant att läsa om Ferrari, Porsche och Bentley än Skoda, Nissan och Opel. De sistnämnda kan vara utmärkta köp men om jag får välja är det klart mindre intressant att läsa om precis som jag skulle föredra ett avsnitt av Top Gear framför Motorjournalen.

Däremot tipsar vi utöver detta också om "Bästa Budgetköpen" en gång i veckan, har alltid med ett eller flera billigare alternativ i våra 10 x kavajer/kostymer och har varit tydliga med att prioritet 1,2 och 3 med Fredagsinspirationen är just Inspiration och inte konkreta köptips. Hade en kostym från H&M haft ett snyggare snitt eller varit fotograferad och frilagd på ett lämpligt sätt hade vi kunnat ha med den. Vet inte hur många gånger vi haft med kostymer från Suitsupply av just den anledningen. De är inte i närheten av Orazio Luciano eller Attolini kvalitetsmässigt men kan för det vara väldesignade och inte minst lämpliga för en Inspiration.

Du frågar varför vi inte kan "peka åt ett håll där vanliga människor faktiskt har råd att köpa kostymen"? Mitt svar är att många "vanliga människor" kanske borde omvärdera vad man har råd med och snarare köpa färre men bättre grejer. Det finns ganska gott om exempel på sidor och bloggar som till varje pris skall fokusera på pris. Vi vill vara ett alternativ där man fokuserar på kvalitet och möjligtvis prisvärdhet men snarare i den ordningen.

Jag tackar för din feedback och att du ändå anser dig uppskatta Fredagsinspirationen.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Reportage – TLB Mallorca Artista

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Patek Philippe...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen