Manolo logotype

Edward Green lanserar webshop

Anrika skotillverkaren Edward Green från Northampton är ett företag som återkommer frekvent här på Manolo. Detta då man i vårt tycke producerar några av världens främsta och inte minst vackraste herrskor. Nyligen tog företaget ett historiskt kliv och öppnade sin egen webshop med ett minst sagt gediget utbud av modeller.

Sedan tidigare finns Edward Green att köpa i Sverige via Skoaktiebolaget, Linnégatan no.2 och nätbutiken Care of Carl som nyligen introducerade märket. Alla dessa aktörer har fortfarande möjlighet att producera så kallade butiksmodeller i ett eget utförande och har mottagits med öppna armar av skoafficinados i vårt avlånga land.

Vad är då den eventuella fördelen med att Edward Green valt att öppna sin egen webshop? I våra ögon är det dels att utbudet och tillgången på specifika modeller och make ups blir betydligt fler men även att sidan erbjuder en utmärkt inspiration då varje modell är vackert fotograferad i en rad vinklar. 

Utöver bilder beskrivs i detalj saker som nyans, antiquing, läst och modell samt vad skon kan tänkas att bäras till. Det som verkligen är roligt med en tillverkares egen hemsida är alla de modeller som återförsäljare inte har möjlighet att ta in. I detta fall ser vi exempelvis spännande lazyman-oxfords, versioner av kängor och udda modeller man inte haft tillgång till i butik utan MTO-påslag.

Prisnivån ligger i paritet eller något över de svenska butikerna så om det är en modell som finns tillgänglig i Sverige rekommenderar vi fortfarande att man besöker dessa återförsäljare då de trots allt tillhandahåller en personlig service och möjliggör för den här typen av kvalitetstillverkare på svenska marknaden. 

 

Dubbla munkskon Westminister på den lite mejslade 888-lästen och i mockannyansen Tobacco Suede.

Lazymanmodellen Kibworth i nyansen Burnt Pine.

Ikonmodellen Dover som man vanligtvis ser i brunt eller svart kalvskinn erbjuds här i Tobacco Suede på den runda 202-lästen. (även översta bilden)

Modellen Oriel är en så kallad Mock-brogue dvs en Wholecut med dekorationssömmar snarare än att skon består av flera olika ihopsydda delar.

Detaljbild på skorna och den hårt mejslade 890-lästen.

Austerity Broguen Beaulieu i Burgundy Antique Calf på den elegant rundade 82-lästen.

Quarter broguen Berkeley i den lite udda nyansen Midnight Antique Calf som är en stålblå nyans som handpoleras upp till ett imponerande djup.

Ekbarkgarvade sulor med svagt välvd midja återfinns på flera av skorna från Edward Green.

Det tveklöst coolaste (och mest korrekta) valet till Smoking är ett par Operapumps. Här i form av modellen Edinburgh i patent leather.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor

Andra artiklar om varumärkena: Edward-Green
#1 jj säger
2015-10-21 12:10 - Anmäl

Snyggt men inge vidare funktionell hemsida. Varför saknas helikopterperspektivet på varannan modell?` En tydlig ovanifrånbild borde vara standard vid all skoförsäljning.
#2 Anders säger
2015-10-21 15:51 - Anmäl

Håller med #1 helt och hållet. I utbudet finns naturligtvis många fantastiska och, i vissa fall, ikoniska modeller. Men också ett flertal horrörer. T.ex. Newbury och Kibworth.
Min personliga gräns för pang för pengarna är mycket kraftigt ifrågasatt. Med endast ett par EG köpt för ett par år sedan, kan jag inte se eller känna att de skulle vara så mycket mer värda än övriga engelska skor jag har.
Bälten för >3.100 kr? När man kan köpa samma kvalitet också? tillverkade i Italien, för en femtedel på flera sajter.
#3 Andreas Weinås säger
2015-10-21 16:12 - Anmäl

#2 - Jag förstår vad du menar även om personlig smak är subjektiv och alla modeller inte kan falla en i smaken. Prisnivån på Edward Green har stigit ganska kraftigt de senaste åren och stor del av det beror på att pundet stärkts i förhållande till svenska kronan. Att det finns mer pang för pengarna hos andra är det nog ingen tvekan om men att de tillhör toppskiktet av de bästa tillverkarna i världen känns lika naturligt i min mening.

Håller helt med angående bälten men detta är tyvärr ofta fallet då det är en marginalprodukt som inte utgör kärnverksamheten hos skotillverkarna. Sen tror jag faktiskt inte att det är en motsvarande kvalitet man får för 1/5 del av priset men frågan är väl snarare om inte kvaliteten på ett bälte för under tusenlappen duger utmärkt det med.
#4 Anderifal säger
2015-10-21 20:43 - Anmäl

Jag tycker Kibworth såg helt fantastisk ut! Min känsla är att lazymans kommer att bli nästa grej i menswear-svängen efter dubbelmunkar, tofsloafers och split-toes. Klassiskt, lite fulsnyggt och fortfarande ganska svåråtkomligt bland RTW-skor. Årets hype på Pitti 2017? Kom ihåg var ni läste det först...
#5 Student säger
2015-10-21 20:54 - Anmäl

Tips på matchning till grå/blå tweed blazer?
Likt Oscar Jacobsson Jacket Blue-Grey Tweed hos Linnégatan2.
(Man kan ej posta länkar längre).
#6 Daniel säger
2015-10-22 10:49 - Anmäl

#5 Bruna eller grå flanellbyxor.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen