Manolo logotype

Vad jag har på mig - Benedikt Fries

Nästa inspirerande personlighet i serien "Vad jag har på mig" är Benedikt Fries. Benedikt är ursprungligen från Berlin men nu boende i Florens och ni känner säkert igen honom som en av de två välklädda herrarna från slips- och accessoarföretaget Shibumi-Berlin.

Introduktion

Mitt namn är Benedikt Fries och tillsammans med min bästa vän Niel Holdorf driver jag företaget Shibumi. Vi grundade varumärket för tre år sedan och är otroligt glada då det är få förunnat att få möjligheten att arbeta med sitt livs stora passion. Vi började med slipsar men har nu utökat kollektionen med alla former av klassiska manliga accessoarer så som bröstnäsdukar, hängslen, scarfs, bälten, skor och hattar. Genom vår webshop har vi fått trogna kunder från hela världen som många idag kan klassas som vänner.

Kommentar till klädseln

Jag har testat många olika skräddare genom åren. Med vissa har jag haft en god erfarenhet och andra en klart sämre. I min uppfattning är Kotaro Miyahira från det florentinska skrädderiet Sartoria Corcos ett geni och jag vet ingen skräddare som arbetar lika noggrant som honom. Han tackar t om nej till en del arbete från kunder som ber om detaljer han inte gillar då han har sin husstil som han är stolt över. Det är något jag respekterar väldigt mycket hos honom. Vad jag har på mig idag är en av mina favoritkostymer från honom. En mörkblå ull/mohair-mix i ett lite tyngre utförande. Jag själv trivs inte så bra i för mörka blå kostymer utan föredrar lite ljusare toner som klär mig bättre. 

Slipsen är från vår senaste höstkollektion och det är en av mina absoluta favoriter. Det är ett väldigt speciellt mönster och jag älskar den ovanliga och starka färgkombinationen. Självklart gillar jag Repp, grenadine och virkade slipsar också men printat silke är alltid vad jag faller tillbaka på om jag tvekar. 

Likt många andra #menswear-clowner så bär jag vanligtvis bruna mockaskor. Dessa är mina favoriter för tillfället. Det är ett par så kallade "U-tip" Oxfords (jag bär aldrig derbys) på den populära U-lästen från Laszlo Vass producerade exklusivt för oss.

Vanligtvis beställer jag mina skjortor mått- eller skräddarsydda men när det kommer till just Buttondownskjortor har jag kofektionsmodeller från japanska Kamakura. De har en imponerande krage och en passform jag trivs väldigt bra med. Visst saknar dem de romantiskt handsydda detaljerna men krage och passformen är för mig viktigare i en skjorta. 

 

Skräddarsydd kostym från Sartoria Corcos, Skjorta från Kamakura samt slips och näsduk från Shibumi.

Handrandsydda mockaskor från Laszlo Vass för Shibumis "Sen-kollektion".

Skräddarsydd kostym - Sartoria Corcos

Buttondownskjorta - Kamakura

Slips - Shibumi Berlin

Näsduk - Shibumi Berlin

Skor - Vass x Shibumi "Sen"

Instagram - @perfettobenedetto 

 

Läs även:

Vad jag har på mig - Dag Granath

Vad jag har på mig - Gusvs9

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Robert P säger
2015-10-19 10:26 - Anmäl

Skön kille. Gillar stilen med.
#2 Matte säger
2015-10-19 12:04 - Anmäl

Snyggt klassiskt med modern touch
#3 PS säger
2015-10-19 18:05 - Anmäl

Snygga färger, fin passform men skulle själv inte ta en rut-prickig slips till en randig skjorta.
#4 DrDp säger
2015-10-19 19:40 - Anmäl

Allt med detta är bra! På alla sätt. Och han verkar dessutom var en skön kille med en släng självironi.

#3 Det är inte överkurs att blanda mönstrad slips och randig skjorta, det är grundkurs i min mening.
#5 Peter säger
2015-10-20 18:51 - Anmäl

Menswear-clowner...hehe skön självironi som vissa tidigare påpekat.

Absolut inget fel med den klädseln, mkt fint.
Men ju mer man läser reportage om alla "menswear-clowner", desto mer märker man att det är alltid samma märken som framkommer alltifrån skräddade kostymer till slipsar och bröstnäsdukar.
#6 Andreas Weinås säger
2015-10-20 19:56 - Anmäl

#5 - Vilka varumärken i dagens artikel utöver Sartoria Corcos har medverkat tidigare i den här artikelserien?
#7 kaj säger
2015-10-21 16:15 - Anmäl

#6 Andreas - du äger väl kläder från Sartoria Corcos, Vass och Shibumi Berlin i.e. 3/4 nämnda märken - case and point

Vidare så tror jag inte att Peter menade den här artikelserien utan snarare generellt inom #menswear
#8 Andreas Weinås säger
2015-10-21 16:44 - Anmäl

#7 - Då förstår jag hur du menar. Visst är det så men jag och Olof har ju plagg från mängder av tillverkare och det vore väldigt svårt att utesluta saker av den anledningen. Vi bevakar ju säkert över 50 olika företag varje säsong här på Manolo och då är det svårt att det inte skulle varit på tal tidigare.

Sen har vi försökt vara tydliga med att personerna vi lyfter fram i den här artikelserien är folk vi träffar och inspireras av i vårt jobb. Då ökar såklart risken att både personerna och tillverkarna de bär har figurerat på sajten tidigare.
#9 John säger
2015-10-26 14:34 - Anmäl

Fine interview, thank you. Where does Mr. Fries' passion for clothes come from, i.e. what was the trigger? Also, why does he prefer the Italian school? Will he ever try a German tailor? As to his love of lighter blue rather than navy, I do understand what he means. However, that is a mental block. All of us wear some of those blocks with us (e.g. a leather jacket is not for me etc.). It is fun to try to get over it. For the thing is other people do not look at us the way we do ourselves. What I am saying is that I really think a navy blue would work very well with Mr. Fries, for instance with a very light almost pastel pink shirt.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen