Manolo logotype

Skrädderiet Thom Sweeney Mayfair besöker Sverige

Ett mycket intressant besök kommer att gå av stapeln nästa vecka i Stockholm. Fredagen och lördagen den 16-17 oktober. Då besöker Thom Sweeney Mayfair Sverige för första gången. Detta mycket populära londonskrädderi har vi vid ett flertal tillfällen skrivit om på Manolo tidigare och är en av de mest spännande på den anrika skräddarstaden.

Att intresset för skräddarsytt mode blivit riktigt stort även i Sverige de senaste åren vittnar alla de så kallade Trunks shows som genomförs av utländska skräddare. Egentligen är det de facto bara A.W Bauer som finns på den svenska marknaden när det gäller en ren skrädderitjänst. Vid sidan om detta finns ett fåtal enmansverksamheter av skräddare som också tillhandahåller denna tjänst. De senaste åren har vi i Sverige fått besök av flera bra skräddare från andra länder som valt att besöka kunder här. Det fungerar alltså på precis samma sätt som om en kund besökt dem i deras hemmaateljé. Nu rör det sig istället allt som oftast om ett möte, måttagning och avprovning i någon hotellsvit eller hos någon butik.

Vi har recenserat Thom Sweeneys bespoketjänst tidigare här och här på Manolo. Samma tjänst som de nu kommer att erbjuda svenska kunder. Företaget har de senaste åren vuxit genom att öppna en butik i London där de säljer en färdig kollektion med kläder med samma skräddade look och ett vassa snitt som bespokeavdelningens. De har vidare gjort succé hos Mr Porter med denna kollektion.

 

Företagets brittiska silhuett med lite med markerad axel kan vara ett intressant alternativ till de skrädderi med mer italienskt snitt som besöker Sverige med jämna mellanrum.

Själva själen i företagets verksamhet kommer dock enligt ägarna Luke Sweeney och Thom Whiddett alltid att vara ett fullständigt skrädderi beläget i London. Företaget som har blivit väldigt omskrivet och som betraktas som en frisk fläkt med en lagom ungdomlig och modern approach i en annars ålderdomlig bransch har kommit att blir en favorit för en ny generation av kunder. Deras skrädderi som är klassiskt brittiskt i snittet men med ett mer figurnära snitt och en lite mjukare konstruktion än vad många är vana vid har kommit att uppskattas av allt ifrån affärsmän till film- och sportstjärnor.

De har även blivit omåttligt populära i USA. Denna marknad är den största utanför London och ägarna besöker landet var sjätte vecka och antalet nya kunder ökar rejält. Om ni ser en filmstjärna på Oscarsgalan i en perfekt skuren smoking så är sannolikheten väldigt stor att den är från Thom Sweeney.

 

Plagg i väntan på nästa avprovning.

Besöket i Stockholm går alltså av stapeln 16-17 oktober då de har en svit på Grand Hotel. De kommer att erbjuda den helt skräddade tjänsten med 3 avprovningar samt deras måttbeställningstjänst som har 2 provningar och som sys i Italien. Om intresset är stort kommer de att kunna besöka oss med en bra frekvens i framtiden. Önskar man boka en tid så går det bra att maila: oli@thomsweeney.co.uk.

Prisnivån är relativt hög men fortfarande under snittet på Savile Row. En skräddarsydd kostym börjar på ca 29 000 kr, en måttsydd på ca 17 000 kr och deras konfektionskostymer på ca 15 000 kr.

Gillar man ett mer brittiskt och klassiskt snitt än vad de flesta skräddare som har börjat besöka Sverige kan erbjuda så är detta ett mycket bra alternativ. Det är annars en upplevelse i sig att träffa detta skrädderi och deras två ägare Luke och Thom som ser oförskämt bra ut och är alltid bättre klädda än vad man själv lyckas med. Är det inte lite oförskämt av en säljare att alltid överglänsa kunden?

 

Thom Whiddet och Luke Sweeney som besöker Stockholm 16-17 oktober.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Joakim säger
2015-10-06 15:21 - Anmäl

Roligt att så många kommer till Sverige. Synd Aff prisbilden ser ut som den gör ;)
#2 Matte säger
2015-10-06 15:44 - Anmäl

En säljare ska alltid hålla en superior klass . Jag skulle inte vilja köpa ngt av ngn som klädde sig sämre än sina kunder
#3 Portofino säger
2015-10-06 15:45 - Anmäl

Fantastiskt kul! När det gäller prisbilden motsvarar den väl kvalitén?
#4 Andreas Weinås säger
2015-10-06 16:07 - Anmäl

#1 och 3 - självklart är prisbilden till viss del exkluderande och det finns billigare skräddare men även betydligt dyrare. Huntsman, Anderson&Sheppard och Henry Poole startar så vitt jag vet på över 4000 £.

Sen är det klart att det ofta finns viss korrelation mellan pris och kvalitet (de som är bäst kan ta bättre betalt) men jag skulle inte säga att Huntsman är "dubbelt" så bra som Sweeney eller Liverano är dubbelt så bra som Corcos. Viss skillnad är det men det är mycket vad man själv gillar och värdesätter.
#5 Matte säger
2015-10-06 16:15 - Anmäl

Ser bra ut och intressant med lite brittiskt hur som
#6 Höst säger
2015-10-06 22:38 - Anmäl

Har riktig torka på inspiration för höstjacka - har ni något tips?
#7 vinter säger
2015-10-08 12:08 - Anmäl

#6 Barbour beaufort kanske?
#8 PeterE säger
2015-10-08 17:40 - Anmäl

Finns det planer på Göteborg?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Three On Three: Comparing Entry-Level...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen